Vasastan

Dalagatan 44, 1 tr

Fantastisk parklägenhet med härlig takhöjd, balkong, vacker ekparkett, generösa ljusinsläpp samt vackra snickerier och pardörrar. Perfekt planlösning.

Adress

Dalagatan 44, 1 tr

Rum

3

Slutpris

7 475 000 kr

Avgift

1 910 kr/mån

Boyta

80 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 80 ljusa och välplanerade kvm med en underbar utsikt över Vasaparken. Sekelskifte med stora spröjsade fönster, högt i tak, ekparkett, rymlig balkong samt vackra snickerier, golvsocklar och pardörrar.
Genomgående planlösning med välkomnande hall, härligt vardagsrum, två sovrum, kök samt badrum. Gott om förvaring med inbyggda garderober.

Trygg och klok förening med låga avgifter och vacker, välskött fastighet från 1885. Som kuriosa kan vi nämna att Astrid Lindgren bodde i grannhuset, Dalagatan 46

– Välkomnande hall med utmärkt rumssamband och plats för ytterkläder. Ekparkett.
– Fint kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Gasspis, fläkt, diskmaskin, ugn samt kyl och frys. Matplats för 3-4 personer.
– Sovrum med två inbyggda garderober, plats för dubbelsäng samt utgång till balkong. Furugolv.
– Rymlig balkong mot den fina innergården med plats för bord och stolar.
– Helkaklat badrum med dusch, WC, handfat och tvättmaskin. Klinker på golv.
– Två rum i fil mot parken med pardörrar, slätstuckatur och ekparkett. Lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster samt ett sovrum med plats för dubbelsäng och garderober.
– Bra förvaring i inbyggda garderober.

Pris: 7 475 000 kr

Månadsavgift: 1 910 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer en obligatorisk kostnad för bredband om 113 kr. Beräknad driftkostnad ca; hushållsström 300 kr/månad, hemförsäkring 150 kr/månad.

Andel i föreningen: 4,58140 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett rymligt källarförråd som tillhör lägenheten. Välutrustad tvättstuga i ett eget litet gårdshus. Fin gemensam innergård med planteringar och uteplats.

Lägenhetsnummer: 7

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Allmänt om föreningen: Fastigheten Nebulosan 19 bildades 9 juli 1884, enligt beslut av Stockholms stad, som en tomt på 9 116 kvadratfot, genom avstyckning från tomterna Nebulosan 10, Amsterdam 1 och Röda Berget 46.

Byggnaden uppfördes 1884-1887. Byggherrar var (1) snickarmästaren Andreas Brundell (1846-1935) och (2) fabrikören Peter Naumburg (1841-1902). Brundell erhöll bygglov 1884, inledde bygget men gick i konkurs i november 1885, innan byggnaden var klar. Byggarbetet fortsatte under konkursförvaltarens försorg och fastigheten såldes sedan på exekutiv auktion i juni 1886 till Naumburg, som slutförde arbetet.

Brf Nebulosan 19 förvärvade fastigheten 1988 i samband med ett arvsskifte efter tidigare ägare. I fastigheten finns idag 27 bostadsrättslägenheter (1.739 kvm) och två hyreslokaler (150 kvm). Föreningen är äkta och äger marken (805 kvm).

Föreningen har inget uttryckligt förbud mot juridisk person som medlem men godkänner juridisk person som medlem endast efter särskild prövning av styrelsen. Föreningen godkänner delat ägande så länge minst en av delägarna bor i lägenheten.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Den långfristiga skulden uppgår till ca 6 644 000:- mkr vilket ger en belåningsgrad på 3.821:-/kvm. Föreningen höjde avgifterna med 10 % fr o m 2021 för balansera sig mot framtida investeringar i fastigheten.

Genomförda renoveringar:
Fastigheten genomgick en större renovering under 1930-1931, med en genomgripande ombyggnad av samtliga våningsplan omfattande bl. a. WC, badrum, kök och centralvärme. I gathuset byggdes hiss och ny entré, samtidigt som bottenvåningens fasad förenklades. Gathusets vind byggdes om till lägenheter och en våning byggdes till på gårdshuset i hörnet mot gathuset.
1991-1992: Byte av V/A-stammar, elstigar och ommålning av tak.
1993: Trapphusrenovering och ommålning fönster.
1994: Byte av hissmaskin.
1995: OVK och renovering av hisskorg.
2002-2003: Gårdsombyggnad, ny mur mot Västmannagatan. Byggnation av balkonger och uteplatser.
2004: Ommålning av gårdhustak.
2005: Nytt tak gatuhus och fönsterrenovering.
2006: Fönsterrenovering, renovering av tvättstugefasad och takterrass mot gatan samt ommålning av bottenvåningen i gathusets trapphus.
2007: Byte av hisslinor.
2008: Energideklaration.
2009: Installation av joniseringsutrusning i värmesystemet. Stamspolning och byte av horisontell avloppsstam i källare.
2011: Byte av undercentral för fjärrvärme, installation av takrasskydd och värmeslingor i hängrännor samt stuprör.
2012: Byte av reglerventiler för värmesystemet, installation av termostater för alla radiatorer samt injustering av värmesystemet. Installation av fastighetsnät för bredband.
2013: Ombyggnation av gårdhusvind till lägenhet. Nytt tak på gårdshuset, tilläggsisolering i gathusvinden, nytt värmeregleringssystem med innegivare, byte av hissmotor samt ommålning av fönster på våning 5.
2016: Byte av trasig gasledning mot gatan. Byte till energiglas i gårdstrapphuset. Lagning av gårdsmur.
2017: Totalrenovering av källartoalett, fönsterrenovering och byte till energiglas i gatutrapphuset.
2018: Stamspolning och installation av bergvärmeanläggning.
2019: Ommålning av gårdstrapphuset.
2020: Avloppsstambyte i gathusets källare. Totalrenovering av gatuhusets entré och trapphus.
2021: Modernisering av hiss och ommålning av fönster på våning 0-4. Åtgärder efter OVK-besiktning.

Planerade renoveringar/underhållsåtgärder:
Löpande: Byte innerglas till buller/energiglas.
2021-2025: Diskussion i styrelsen förs kring att göra om tvättstugan på gården till bostad och sälja till högstbjudande på öppen marknad. En ny tvättstuga skulle i så fall byggas i källaren.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Gemensam tvättstuga finns belägen i litet gårdshus på gården. Fin innergård med planteringar och sittplats.

Förening: Brf Nebulosan 19

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband, obligatorisk kostnad om 113 kronor/månad.

Sammanställning: Balkong mot innergården, läge öster.

Fantastiskt läge vid Vasaparken och nära härliga Tegnérlunden. Kort promenad till Odenplan med tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer. På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 10 minuters avstånd till Stockholms City. Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana, blivande citybana samt flygbussar och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.