Vasastan

Holländargatan 24, 5 tr

Charmig vindsvåning med solig, södervänd altan och fri vidsträckt utsikt över Stockholms tinnar, torn och takåsar. Toppläge invid Spökparken!

Adress

Holländargatan 24, 5 tr

Rum

3

Slutpris

7 430 000 kr

Avgift

4 010 kr/mån

Boyta

80 kvm

Biyta

8 kvmOm bostaden

Med attraktivt och centralt läge i trevliga och genuina Vasastadskvarter, mellan Tegnérlunden, Spökparken och Drottninggatans livfulla gatustråk, finns denna suveräna och tilltalande vindsvåning om 88 kvm ”levnadsyta” (80 kvm boyta + 8 kvm ”icke mätbar yta” under snedtak) i mycket gott skick. Våningen är belägen högst upp i fastigheten på Holländargatan 24, uppförd 1881 och med hiss hela vägen upp till vindsplanet.

Våningen präglas av stilrena material, goda funktionslösningar och många typiska detaljer såsom snedtak med takbjälkar, fönsterkupor och takfönster i flera väderstreck som ger rikligt med ljusinsläpp, snövita murstockar och en solig insynsskyddad mindre terrass/altan i söder med vidsträckt stadsutsikt över Stockholms tinnar, torn och takåsar. Dessutom finns här möjligheter att installera eldstad.*

Planlösningen är mycket väldisponerad, den är ytterst funktionell och tillgänglig med öppna och ljusa sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt, välutrustat och stilrent designat i vitt. Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för så väl soffgrupp och TV som stort matsalsbord och mysig arbetshörna. I vardagsrummet finns även möjlighet att installera eldstad. Två bra sovrum som ligger avskilda från varandra på var sida om sällskapsdelarna. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i platsbyggda garderober längs med vägg. Ett mindre sovrum som med fördel disponeras som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Splitternytt badrum från 2014 i modern, stilsäker design med duschplats, handfat med underliggande skåp, WC, handdukstork och golvvärme. I badrummet är det även förberett att installera ett badkar alternativ en tvättmaskin/torktumlare (OBS! Tvättmaskin finns idag installerad i köket). Från badrummets fönsterkupa avnjuts härlig, vidsträckt utsikt över takåsarna.

*Möjlighet finns att installera eldstad i våningen. Säljaren har i samråd med skorstensfejarmästare tagit fram tre olika alternativ till installation och placering av en öppen spis, en kamin eller dylikt. Förutom att installationen måste vara praktiskt möjlig så krävs även föreningens medgivande, att bygglov erhålls från SBK (Stadsbyggnadskontoret) och att slutbesiktning av skorstenfejarmästare utförs samt godkänns. För mer information, tala gärna med ansvarig fastighetsmäklare.

– Välkomnande hall med plats att hänga ytterkläder och ställa skor.

– Splitternytt badrum från 2014 i stilsäker design, väl tilltaget med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme, duschhörna med vikdörrar i glas, handfat med underliggande skåp, handdukstork och WC. I badrummet är det även förberett för att installera ett badkar alternativt en tvättmaskin/torktumlare. OBS! Tvättmaskin finns idag installerad i köket. Från badrummets fönsterkupa avnjuts härlig, vidsträckt utsikt över himlen och takåsarna.

– Öppna och ljusa sällskapsytor i kök och vardagsrum. Här finns ett välutrustat och platsbyggt kök i stilrent vitt med komplett maskinell utrustning och bra arbetsytor för avställning och matlagning. Vardagsrummet har plats för soffgrupp, TV, matsalsbord och arbetshörna. I vardagsrummet finns även möjligheter att installera eldstad.

– Två bra sovrum finns avskilda från varandra på var sida om sällskapsdelarna. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i platsbyggda garderober längs med vägg. Det mindre sovrummet disponeras med fördel som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. I passage mellan kök och det mindre sovrummet finns utgången till altanen i söder med plats för bord och stolar. Altanen ligger insynsskyddad och har vidsträckt fri utsikt över Stockholms takåsar.

Till lägenheten hör ett rejält källarförråd om ca 3,90 x 2,20 meter.

Pris: 6 750 000 kr

Månadsavgift: 4 010 kr

Andel i föreningen: 2,42100 %

Byggår: 1857

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3,90 x 2,20 meter. I fastigheten finns cykel- och barnvagnsrum och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 0026 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 150 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Lindansaren 8-10 registrerades 1987-07-31 och förvärvade fastigheten Lindansaren 8 2001-11-27 omfattande adresser Holländargatan 24 och 26 A samt B. Föreningen består av 39 lägenheter med bostadsrätt (total yta om 3.459 kvm). Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god. Per 2020-12-31 uppgick skulden till 6.500.000:- vilket ger en belåningsgrad om endast 1.879:-/kvm/bostadsyta och omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 930.000:-. Årets nettoresultat efter avskrivningar bl a uppgick till + ca 146.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Pantsättningsavgift 476:-/pant.
Överlåtelseavgift 1.190:-.

Renoveringar i fastigheten:
1982-1989: Stambyte och byte av el-stigare.
2002: Balkonger byggs.
1990: Fasadrenovering.
2010: Ommålning av fönster.
2012: Takrenovering, upprustning av innergården och stamspolning.
2014: Fönster målades.
2015: Renovering av trapphus (Holländargatan 24).
2016: Brandskyddsarbete genomfört. Installation av nya rökluckor.
2017: Målning av trapphus och modernisering av hiss Holländargatan 26 A. Alla lägenheter ansluts till fiber (IpOnly). Stamspolning. Radonmätning med gott resultat långt under rekommenderade mätvärden. OVK.
2018: Hissmodernisering, Holländargatan 26A
2019: Målning av trapphus (26 A)
2019: Utbyte och reparation av samtliga takfläktar (26A och 26B)
2020: Utbyte av takfläkt (24)
2021: Fönstermålning.

Planerat underhåll:
2021-2024: Tilläggsmålning av vissa fönster och uppfräschning av innergården i 24:an.
2025-2030: Fasadrenovering.

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 8-9 kvm (4,3 x 2,1 meter). I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga samt cykel- och barnvagnsrum.

Förening: Brf Lindansaren 8-10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 39

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Mindre altan/terrass i söder med härlig stadsvy över tinnar, torn och takåsar.

Ypperligt centralt läge invid Spökparken, Observatorielunden och Tegnérlunden med möjlighet att njuta av det bästa som Vasastan och city har att erbjuda. Allt inom gångavstånd! I kvarter som kryllar av mysiga caféer, barer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt ett flertal innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.