Vasastan

Upplandsgatan 74, 3 tr

Förtrollande vacker sekelskiftestrea högt upp i huset med underbara sällskapsytor, två fungerande kakelugnar, två sovrum och drömläge invid Odenplan.

Adress

Upplandsgatan 74, 3 tr

Rum

3

Slutpris

6 950 000 kr

Avgift

3 243 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Upplandsgatan 74 och detta vackra sekelskifteshem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Attraktivt belägen i eftersökta kvarter invid Odenplan med mängder av populära caféer, restauranger och butiker.

Våningen är smakfullt renoverad och den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval och smyckas av tidstypiska detaljer som två sagolikt vackra kakelugnar, takstuckaturer, speglade pardörrar, höga golvsocklar, generös takhöjd, höga fönster med speglade nischer samt genom alla rum löper vackra golv.

Planlösningen är utmärkt och klassisk disponerad med rum i fil och härliga öppna sällskapsytor, två stora sovrum och ett sobert badrum. Stilrent kök som inbjuder till matlagning med all önskvärd maskinell utrustning i direkt anslutning till generöst vardagsrum med plats för matbord för stora middagssällskap. Strålande ljusflöde från många fönster och härlig utsikt mot takåsar.
En fantastisk våning som andas harmoni, rymd och atmosfär med sina trevliga sociala ytor med plats för familj och vänner.

Välskött förening med god ekonomi i vacker fastighet från 1905.

Välkommen att längta hem!

– Efter att ha passerat det välrenoverade trapphuset och tagit hissen upp till tredje våningen, träder du in i hallen som knyter samman hemmets rum och direkt ger en välkomnande känsla. Gott om plats för ytterkläder och förvaring i stor garderob. Här möts du av lägenhetens sekelskifteskaraktär genom pardörrar och vackra golv som löper vidare in i lägenheten och höjer trivselfaktorn.

– Kök med härlig rymd och smakfull interiör samt gott om skåp och arbetsytor. Komplett maskinell utrustning som kyl och frys, diskmaskin, spishäll, varmluftsugn och fläkt. Den öppna dispositionen av köket gör detta till en trivsam och självklar plats för social samvaro.

– Stort, luftigt vardagsrum med ståtlig fungerande kakelugn och två fönster som skänker fint ljusinsläpp och härlig atmosfär för avkopplande stunder. Här ryms soffgrupp med tillhörande möblemang och matsalsbord för många gäster. Tidsenlig stuckatur och höga golvsocklar som ramar in det vackra golvet i kombinationen med takhöjden ger rummet en härlig rymd.

– Rymligt master bedroom med generösa ytor för stor dubbelsäng, tillhörande sängbord och annat passande möblemang. Optimal förvaring i garderober längs hela ena väggen. Fint ljusinsläpp genom stort fönster, stuckatur, höga golvsocklar och vacker fungerande kakelugn.

– Sovrum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Lagom stort där både säng och förvaring ryms samt garderob och ett vackert bevarat skåp från förra sekelskiftet.

– Sobert badrum med vitt kakel och grått klinker på golvet. Takdusch med integrerad blandare samt glasdörrar och en inbyggd nisch med belysning. Handfat med kommod och spegel med belysning ovan. Tvättmaskin i egen nisch med platsbyggda hyllor ovanför, infällda spotlights i taket och golvvärme.

Pris: 7 000 000 kr

Månadsavgift: 3 243 kr

Andel i föreningen: 6,04500 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 9 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 93 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Fastigheten är belägen ett stenkast från Odenplan med dess serviceutbud såsom tunnelbana, pendeltåg, buss, affärer och restauranger. För grönområden och vatten finns såväl Vasaparken, Observatorielunden och Hagaparken alldeles i närheten.

Brf Heimdall 19 registrerades 1982 och är en äkta bostadsrättsförening med 13 bostadsrätter och 2 lokaler. Föreningen äger marken. Byggnadens totalyta är 1 480 kvm varav 1 333 kvm utgör lägenhetsyta och 147 kvm utgör lokalyta.

Välskött och stabil förening med god ekonomi. En sänkning av avgiften med 10% genomfördes 2017. Inga ytterligare avgiftsförändringar planeras i dagsläget.

Genomförda renoveringar:
1984-1985: Total ombyggnad med stambyte, fjärrvärme, ny, elstigar, hiss, tvättstuga, viss ombyggnad m.m.
2007: Takomläggning, målning av fönster mot gård och gata. putsning av gårdsfasaden.
2011-2012: Automatisk portöppnare installerades, nya ledstänger, byte av spegelglas i hiss, renovering av gården, parktrappa, ombyggnad källarkontor samt 4 nya balkonger byggdes.
2014: Ombyggnad av vinden.
2015: Lokal 1 och 2 renoverades (bl a avseende el och ventilation).
2016: Tvättstuga, ombyggnad avlopp m.m
2016-2017: Trapphus och hiss, ommålning av källargång.
2018: Åtgärdande av fukt i tvättstugans en vägg.

Gemensamhetsutrymmen:
Lägenheten disponerar ett källarförråd. Det finns tvättstuga, cykel-/barnvagnsrum och miljörum (lättillgängligt utan trappa med ingång direkt från gatan). Trevlig och renoverad innergård med utemöbler och grind med utgång direkt till den lummiga och härliga Enkehusparken.

Förening: Brf Heimdall 19

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem.

Sammanställning: Trevlig renoverad innergård med utemöbler och direkt access till lummiga Enkehusparken

Odenplan är Vasastans främsta knutpunkt med ett fantastiskt utbud av shopping, trevliga caféer och restauranger. Här kan du njuta av allt från enklare luncher till trivsamma kvällsmiddagar på prisbelönta restauranger som Sushi Sho med stjärna i Guide Michelin, Flippin Burgers, YUC, Grill och inte minst Lilla Ego som håller mästarklass. De boende i Vasastan har verkligen det bästa av två världar med både närhet till citykärnan och dess storstadspuls men ändå lugnt och idylliskt område med goda kommunikationer med bl a buss 2 utanför porten samt behagligt gångavstånd till tunnelbana och Citybanan vid Odenplan.
Gott om dagis och skolor i närheten.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.