Vasastan

Observatoriegatan 21 A, 2 tr

Maximalt yteffektiv och snygg familjetrea med två sovrum, högt läge och solig balkong i söder. Toppläge mellan Vasaparken och Tegnérlunden. Låg avgift

Adress

Observatoriegatan 21 A, 2 tr

Rum

3

Slutpris

6 900 000 kr

Avgift

2 622 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän och maximalt yteffektiv familjetrea i toppskick, attraktivt belägen på bästa adress i trevliga kvarter mellan Vasaparken och Tegnérlunden. Lägenheten är högt och ostört belägen i modern gårdsfastighet med stor hiss (perfekt för barnvagn m.m.), rofyllt omgärdad av barnvänliga och mysiga innergårdar med lekplats, trädgårdsmöbler, inglasat uterum m.m. Den har fönster i två väderstreck och rejäl balkong i söder med sol hela dagen.

Lägenhetens utmärkta och mycket väldisponerade planlösning, väl motsvarande lägenheter på både 85 och 90 kvm, är ytterst funktionell och tillgänglig. Här finns en hall med plats för ytterkläder och skor samt hallpassage med både klädkämmare och garderober. Två bra sovrum, båda med plats för dubbelsängar och förvaring längs med vägg. Toppfräscht helkaklat badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare. Stort och välutrustat sällskapskök och rymligt vardagsrum med utgång till balkongen ger härliga sällskapsytor för både familjen och för umgänge i goda vänners lag.

Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Ekonomin stärktes ytterligare under 2014 genom att föreningen sålde 4 st nyproducerade lägenheter (fd förskolelokaler som föreningen i egen regi omvandlat och byggt om till bostäder) på Västmannagatan 33. Som följd av detta sänktes bl a avgifterna med 25 %. Dessutom köpte Stockholm stad föreningens outnyttjade lokaler på Observatoriegatan och förskolan Orion, som tidigare var belägna i lokalerna på Västmannagatan 33, fick flytta dit istället.

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt skor. Goda förvaringsmöjligheteer i klädkammare samt garderobsvägg.

– Stort sällskapskök med bra arbetsytor, gott om skåp och plats för matbord. Komplett maskinell utrustning i form av diskmaskin, varmluftsugn, spis, fläkt, micro och kyl/frys i full längd.

– Fräscht helkaklat badrum. Här finns badkar med dusch, handdukstork, WC, badrumsskåp med spots, spegel ovanför kommod med handfat, tvättmaskin och torktumlare.

– Luftigt vardagsrum med generöst ljusinsläpp. Gott om plats för önskad möblering med soffgrupp och TV-möbel. Här finns även utgången till den soliga balkongen i söderläge som ger ett härligt ”uterum” under sommarhalvåret och förenar ute med inne.

– Två bra sovrum vetter mot den lugna och lummiga innergården.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 2 622 kr

Andel i föreningen: 0,77000 %

Byggår: 1883 (gathus), 1990 (gårdshus)

Uppvärmning: Bergvärme / Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, samlingslokal, motionslokal och hobbyrum. Fin innergård med lekplats, trädgårdsmöbler, inglasat uterum m.m.

Lägenhetsnummer: 27 (1204)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Stor hiss, rymlig för barnvagn m.m.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energiförbrukning: 88 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Planeten 234 är en populär och välskött förening som upplåter 121 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt. På föreningens mark står 7 bostadshus. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfplaneten234.se
Föreningens ekonomi är mycket bra med stora hyresintäkter från lokalerna.

Det finns gemensamma utrymmen som bastu/dusch, motionsrum, hobbyrum, tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum. Lägenheten disponerar även ett rymligt källarförråd.

Renoveringar:
1987-1993: VA- och elstambyte, nyinstallation av hiss, omputsning av fasad och omläggning av tak.
2003: Installation av bredband.
2005-2006: Förädling av eldstäder.
2010-2011: Installation av bergvärme och ny värmecentral till fjärrvärmen.
2010- 2015: Renovering och ombyggnation av innergård.
2011: Nya balkonger (gathus).
2012-2013: Renovering av trapphus och installation av nya portar.
2013-2014: Byggnation av cykel/barnvagnsrum, installation av sopsug, totalrenovering av samtliga tvättstugor samt OVK.
2014-2015: Hissar moderniserades, renovering av motionsrum och underhåll av yttertak samt fönster.
2016: Föreningens bastu och duschutrymme totalrenoverades.
2017: Renovering av balkonger. OVK. Renovering av innergård.
2018/2020: Fönsterrenovering
2020 Målning tak

Förening: Brf Planeten 234

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 121

Antal lokaler: 10

Antal hyresrätter: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i söder med sol hela dagen.

Trevligt och mycket attraktivt läge i Vasastan, mellan härliga Tegnérlunden och Vasaparken med konstgräsplan, konstfrusen isbana om vintern och mysiga caféer. Några kvarter bort finns Gustav Vasa kyrka och Odenplan med tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer. På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 5-6 minuters avstånd till Stockholms city, Drottninggatans shoppingstråk och T-centralen med flygbussar och Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.