Vasastan

Karlbergsvägen 25 A, 4 tr

Stor balkong högst upp, sekelskifte, genomgående planlösning och ca 3.20 meter i takhöjd. Bäst i klassen!

Adress

Karlbergsvägen 25 A, 4 tr

Rum

3

Slutpris

6 525 000 kr

Avgift

2 998 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Välkomna till en fantastisk sekelskifteslägenhet med eftersökt läge i Vasastan. Lägenheten är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor och stor balkong högst upp mot innergården och utsikt mot takåsarna. Bostaden är i fint skick med den äldre charmen väl bevarad. Genomgående trägolv, takstuckatur, takrosett, cirka 3.20 meter i takhöjd, spegeldörrar samt fönster med speglar och djupa nischer. Lägenheten är belägen på högsta ordinarie våningsplan, vilket i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Mycket goda förvaringsmöjligheter samt både tvättmaskin och diskmaskin. Här bor man med direkt närhet till all nödvändig service samt kommunikationer. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Mycket goda förvaringsutrymmen med garderober ända upp till tak, praktiska skolådor samt en rymlig garderob (walk-in closet) som nås från vardagsrummet. Trägolv och spotlightbelysning.

– Enastående vardagsrum med två vackra fönster med speglar och djupa nischer. Gott om plats för önskad möblering samt plats för matbord om så önskas. Trägolv, takstuckatur och takrosett.

– Stort sällskapsvänligt kök med bra arbetsytor och generöst med förvaringsutrymmen. Plats för matbord för större sällskap. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, kyl och frys. Utgång till balkongen. Cirka 3.20 meter i takhöjd, takstuckatur, takrosett, trägolv och vita väggar.

– Lägenheten har två väldisponerade sovrum med fönster med speglar och djupa nischer, takstuckatur samt trägolv. Det större sovrummet har plats för dubbelsäng, sängbord samt extra byrå/garderob om så önskas. Sovrum 2 nyttjas perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Stilfullt badrum utrustat med golvvärme, tvättmaskin, dusch, infällbar duschvägg, handfat och vägghängd wc. Spotlightbelysning.

– Stor balkong med himlen som närmsta granne. Gott om plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot innergården och har utsikt mot takåsarna. Sol på balkongen från morgon till cirka klockan 12. Här trivs man!

Pris: 5 900 000 kr

Månadsavgift: 2 998 kr

Andel i föreningen: 2,80650 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga, innergård, cykelrum, barnvagnsrum och soprum.

Lägenhetsnummer: 141-0012 (1401)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 183 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Rosen 13 och 14 är en äkta förening som äger marken. Föreningen registrerades 1999 och bildades 2008. Fastigheten ritades av arkitekt Albert Siösteen och byggdes 1899-1905. I föreningen finns idag, innan byggnation av vindsvåningarna, 52 bostadsrätter, tre hyresrätter och tre lokaler. Föreningens lokalhyresgäster är PickyLiving, Al Dente och Yang Studio.

2020/2021 – Ombyggnation av råvindarna till vindsvåningar. I samband med vindsombyggnationen blir hela yttertaket nytt och hissarna renoverade.
2019 – Renovering av källaren med nya lägenhetsförråd.
2019 – Försäljning och ombyggnation av lokalyta till två bostadsrättslägenheter i markplan.
2018 – Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) utförd i samtliga lägenheter.
2011 – Dräneringsarbete på gården genomfördes, brandgavel bakom 25C och 27C samt nya fönster, reparation av ytskikt samt isolering, lagning av taknock på gatufasad, balkongbygge.
2010/2011 – Alla fönster byttes, byte till säkerhetsdörrar, renovering av trapphus, portaler till soprum, cykelrum, nytt centralt nyckelsystem, postboxar i portaler.
1975 – Totalrenovering av fastigheten med bl a nya stammar och elstigare.

Stammarna har besiktigats, och inget nytt stambyte eller annan omfattande renovering är planerat.
Se gärna föreningens hemsida: http://brfrosen1314.hemochfastighet.se/fastigheten.php

I avgiften ingår värme, vatten och Com Hem-basutbud. Bredband från Com Hem tecknas av den boende.

Brf Rosen 13 och 14 kommer efter genomfört vindsprojekt att ha en mycket stark ekonomi. Med projektets resultat bedömer styrelsen att föreningen har möjlighet att amortera av en stor del av sin låneskuld. Eventuell låneamortering skulle, tillsammans med tillkommande 20 % i boarea från vindslägenheterna, innebära att det från och med år 2022 finns utsikter för föreningen att sänka dagens avgifter.

Förening: Brf Rosen 13 & 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Här på Karlbergsvägen 25 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar, tunnelbana och även pendeltåg. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Boarea 79 kvm enligt bifogat mätbevis.

Till månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt balkongtillägg om 54 kronor per månad.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.