Vasastan

Dalagatan 43, 6 tr

Stilren, optimerad & familjeanpassad vindsvåning med högt & fritt läge, öppna sällskapsytor, eldstad & terrass i sydväst med fri utsikt över takåsar.

Adress

Dalagatan 43, 6 tr

Rum

3

Slutpris

8 350 000 kr

Avgift

3 661 kr/mån

Boyta

79 kvm

Biyta

6 kvmOm bostaden

Högst upp bland takåsarna med ett strålande ljust, öppet och genomgående läge, utan kringliggande grannlägenheter på våningsplanet i vacker hörnfastighet från 1913 nära Odenplan och Matteuskyrkan, saluförs nu denna enastående och fina vindsvåning om 3 rum och 85 m² golvyta (79 kvm boyta + 6 kvm ”icke mätvärd yta under snedtak”) med både eldstad och en solig takterrass om ca 6 m². Den möblerbara terrassen i sydväst är högt och insynsfritt belägen med sol från morgon till kväll samt vidsträckt utsikt mot himmel och över kringliggande takåsar.

Våningen är varsamt renoverad med känsla för stil, modern design, sobra kulörer och ovanligt bra förvaring. Allt i en perfekt symbios med typiska vindsdetaljer såsom snedtak, fönsterkupor och takfönster i flera väderstreck, synliga murstockar och eldstad (nyuppförd 2019).

Planlösningen är genomgående, ytterst väldisponerad och familjeanpassad med ljusinsläpp från flera väderstreck. Här finns trivsamma och öppna sällskapsytor med vardagsrum och kök i anslutning. Köket är platsbyggt i ett stilrent och minimalistiskt utförande med bra förvaring, generösa arbetsytor och komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet ger plats för både soffgrupp, TV-möbel och större matsalsbord för många middagsgäster.

Två bra sovrum ligger avskilt och ostört från sällskapsdelen. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och utgång till terrassen samt ett större barn- eller tonårsrum. Sovrummet är stort nog för syskon att dela på.

Via entrén nås en hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. Hallen ansluter till en rymlig och inredd ”walk in closet” som ger klädförvaring för två samt ett stort, helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, öppningsbart takfönster, duschhörna, toalett, handfat, infällda tvätt- och torktumlare från LG samt även plats för badkar.

Läget i Vasastan är både svårslaget och centralt med närhet till Odenplan och S:t Eriksplan, så väl som rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. Gym plus flera mataffärer i närheten. Fantastisk fisk- och skaldjursbutik runt hörnet här på Dalagatan och det populära bageriet Ritorno ligger i fastighetens bottenvåning med egen uteservering sommartid.

Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana Odenplan samt Citybanan med uppgång direkt utanför fastighetens port (korsningen av Dalagatan och Vanadisvägen). I Norra stationsområdet intill växer Hagastaden fram vilket gör läget kring Vanadisvägen ännu mer attraktivt och eftertraktat.

Kombinationen av det svårslagna läget i Vasastan, adressen, läget i fastigheten och våningens genuina känsla, ger ett unikt och eftertraktat boende vi tror ni väntat på.

Bostadsrättsförening med en välskött fastighet där de stora renoveringarna är gjorda och ett stort dolt kapital i fyra återstående hyresrätter om total 288 m² (uppskattat marknadsvärde mellan 20-25 mkr).

Välkommen på visning!

Pris: 8 495 000 kr

Månadsavgift: 3 661 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och balkong-/terrasstillägg. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 300-400:-.

Andel i föreningen: 2,70600 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 38 (1601)

Hiss: Ja

Våning: 6

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2010-09-13

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i kvarteret.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Valkyrian 23 registrerades 1986 och förvärvade fastigheten 2016 som omfattas av adresserna Dalagatan 41, 41 A och 43. Föreningen består av 39 st lägenheter, varav 35 st bostadsrätter och 4 st återstående hyresrätter (dold tillgång) samt 2 hyreslokaler (Café Ritorno och Glans Häir).

Fastighetens totalyta är 3.230 kvm fördelat på 2.729 kvm bostadsrätter, 288 kvm hyresrätter samt 213 kvm hyreslokaler. Föreningens hyresrätter ska ses som ett stort dolt kapital och som vid försäljning inbringar intäkter om ca 20-25 mkr. Föreningens nettobelåning avdraget för kvarvarande hyresrätters uppskattade marknadsvärde uppgår därmed till ca 10-12 tkr/kvm.

Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Inga avgiftsförändringar finns i dagsläget beslutade. Dock förs en diskussion i styrelsen om en eventuell höjning om 2-3 %.

Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 1 %/per pant betalas av pantsättaren.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1980 – Byte av V/A-stammar i kök och badrum samt byte av elstigare.
2008 – Renoveringar av hissarna i 41 och 43.
2015 – OVK.
2016 – Fönster renoverades.
2017-2018 – Fasaden renoverades, balkonger byggdes och rökgångar renoverades.
2019-2020 – Byte av gårdsbjälklag och renovering av innergårdens ytskikt. Byte av fjärrvärmecentral och kompletterat den med "avgasare" som tar bort syret och renar vattnet.

Föreningen följer en underhållsplan och i nuläget planeras inga större renoveringar i fastigheten.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Sopnedkast i respektive trapphus och grovsoprum i källaren för glas, papper, batterier m.m. Cykelrum och barnvagnsrum nås från gatan i invid 43:ans port. Övriga utrymmen är bastu, dusch, toalett och verkstad.

Förening: Brf Valkyrian 23

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 39

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 4

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Tecknas separat.

Sammanställning: Takterrass om ca 6 kvm i soligt sydvästläge med vidsträckt utsikt över Vasastans takåsar.

Attraktivt och mycket eftersökt läge i trivsamma Vasastadskvarter med större delen av bebyggelsen från 1910- och 1920-talen. Här bor du mitt i stadsdelen endast ett par kvarter från Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Bekvämt promenadstånd till city. Utmärkta kommunikationer i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen och flertalet innerstadsbussar samt den nyöppnade citybanan med nedgång på i korsning av Dalagatan/Vanadisvägen. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA.

Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.