Vasastan

Roslagsgatan 10, 4 tr

Förtrollande vacker & stilsäker sekelskiftestrea med högt & genomgående läge, strålande ljusflöde, magiskt burspråk & balkong i fritt läge. Låg avgift

Adress

Roslagsgatan 10, 4 tr

Rum

3

Pris

9 975 000 kr

Avgift

2 358 kr/mån

Boyta

78 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Roslagsgatan 10 och detta vackra sekelskifteshem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Med ett perfekt läge alldeles invid Odengatans livfulla gatustråk, Vasastans egen boulevard bor du tyst och högt upp i stilfull hörnfastighet från 1918 i ett kvarter omringat av ett högklassigt utbud av restauranger, caféer och butiker.

Våningen är smakfullt renoverad och den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval och smyckas av tidstypiska detaljer som vackert burspråk, takstuckaturer, speglade pardörrar, generös takhöjd, höga fönster med speglade nischer samt genom alla rum löper vackra golv.

Planlösningen är ljus, genomgående och ytterst väldisponerad där varje kvadratmeter kommer till nytta på allra bästa sätt. Här finns trevliga och sociala sällskapsytor mellan vardagsrum och stilrent kök i öppen planlösning. Burspråkspartiet ger vardagsrummet ett ljuvligt ljusinsläpp och fri utsikt längst med Roslagsgatans kringliggande sekelskiftesfastigheter. Två trivsamma och rymliga sovrum som ligger avskilt från varandra på var sida av lägenheten varav det ena har separat entré. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och förvaring i garderobsvägg samt utgång till balkongen som ger ett härligt ”uterum” med plats för utemöbler och planteringar. Det andra sovrummet är ett utmärkt barn-, tonårs- eller gästrum. Sobert badrum som inretts i stilsäkert utförande samt separat gästtoalett. Strålande ljusflöde från många fönster med härlig stadsvy över vackra fasader och böljande takåsar. En fantastisk våning som andas harmoni, rymd och atmosfär med sina trevliga sociala ytor med plats för familj och vänner.

Här bor du nära allt trevligt Vasastan har att erbjuda endast några kvarter från såväl Stureplan, Odenplan och City. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Dessutom Stockholms tätaste restaurangkvarter med bl a Balzac, Mahalo, Meno Male, Lilla Ego, Jim & Jakob, Svartengrens och Pom & Flora.

Välskött förening med låga avgifter och goda hyresintäkter i vacker hörnfastighet från 1918.

Välkommen på visning!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma känsla. Utmärkt förvaring i garderober samt gott om plats för ytterkläder och skor. Lägenheten är utrustad med två ingångar.

– Vardagsrum och kök i öppen planlösning med generösa ljusinsläpp via burspråk med stora spröjsade fönster. Stilrent kök med vita släta luckor och perfekta arbetsytor. Utrustat med kyl, frys och diskmaskin. Fläkt, ugn och infälld induktionshäll. Plats för stort matbord i anslutning till lättmöblerat luftigt vardagsrum att umgås och koppla av i.

– Masterbedroom med plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i platsbyggda garderober och utgång till härlig balkong med plats för bord, stolar och växter. Egen entré.

– Trivsamt, rofyllt sovrum med stort fönster som passar perfekt som barnrum eller arbetsrum.

– Sobert badrum med kaklade väggar och ljusgrått klinkergolv med golvvärme. Dusch, wc, handfat med kommod med stor spegel ovan.

– Gästtoalett angränsande till hallen med WC och handfat samt tvättstuga med tvättmaskin.

Pris: 9 975 000 kr

Månadsavgift: 2 358 kr
I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV & bredband via Tele2, 250 Mbit/s. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 2,87717 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1918

Lägenhetsnummer: 00403 (1401)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Allmänt om föreningen: Brf Odens Ros är en äkta förening som äger marken och består av 20 lägenheter och 6 lokaler. Total ytan är 3 578 kvm, varav 2 712 kvm utgör bostadsyta och 866 kvm lokalyta. Föreningen har mycket god ekonomi med stabila hyresgäster i form av Brasserie Balzac och Mahalo samt Isas kemtvätt. Låga årsavgifter om 363 kr/kvm boyta. Föreningen har per 2022-12-31 en kassa om ca 5,5 msek.

Utförda renoveringar:
2022 Båda entréerna, Odengatan och Roslagsgatan har delvis renoverats.
2019 nya postboxar.
2017 Totalrenovering av Mahalos lokaler.
2015 totalrenovering av Balzacs lokaler och nya ventilationssystem.
2015 nya säkerhetsdörrar till lägenheter och källare.
2012 nya kodlås i huset.
2008 renovering fasad.
2008 renovering trapphus där originalmålningar i tak togs fram.
2004 fönsterbyte/Nya balkongdörrar. 6 mm isolerglas mot gatan.
2004 tak lades om.
2004 Byte av Elstigare och nya fläktar.

Planerade renoveringar:
Översyn av stammarna. Byte av V/A- stammar sker partiellt.

Föreningens tvättstuga ligger i källaren. Den har två tvättmaskiner, torktumlare. torkskåp och mangel. Då alla har tvättmaskin i lägenheterna så får man i stort sett alltid tid utan att boka i förväg.

Lägenheten är registrerad som 2 r o k i föreningens lägenhetsregister.

För ytterligare information se årsredovisningen.

Förening: Brf Odens ros

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 6

Internet: Kabel-Tv och Bredband via Tele2, 250 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Underbar och möblerbar balkong som ger ett härligt "uterum" med plats för bord, stolar och växter.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.