Vasastan

Tulegatan 23, 2 tr.

Härligt sekelskifte med generösa ljusinsläpp, vackra furugolv, stor balkong i sydväst, kakelugn samt snövita snickerier. Stor hiss och skuldfri brf!

Adress

Tulegatan 23, 2 tr.

Rum

3

Slutpris

7 400 000 kr

Avgift

2 608 kr/mån

Boyta

78 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän genomgående lägenhet om 78 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Underbart läge med bekvämt promenadavstånd till såväl Stureplan som Odenplan men ändå lugnt då lägenheten vetter mot två gröna och fina innergårdar. Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom generösa ljusinsläpp med djupa nischer, högt till tak med stuckaturer och takrosetter, fungerande kakelugn och fina furugolv. Välkomnande hall, utmärkt kök, snyggt badrum, två sovrum och ett lättmöblerat vardagsrum. Stor, solig balkong i bästa sydvästläge.

Trygg, klok och skuldfri förening med välskött fastighet och mycket god ekonomi. Missa inte detta tillfälle, här trivs man!

– Välkomnande, trevlig hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder i platsbyggd hallmöbel. Furugolv.

– Stort, ljust och lättmöblerat vardagsrum. Två stora fönster med djupa nischer, furugolv med höga socklar samt högt till tak med stuckatur samt en vacker och fungerande kakelugn.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 4-6 personer. Bänkskiva och stänkskydd i Carraramarmor. Hög maskinell standard med induktionshäll, fläkt, inbyggd varmluftsugn och micro, integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Furugolv.

– Sovrum ett med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Bra förvaring i stora platsbyggda garderober, vackert furugolv och två fönster mot lugn innergård.

– Sovrum två som med fördel kan användas som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Vackert furugolv, stor platsbyggd garderob, högt till tak och utgång till balkongen.

– Stor balkong i sydväst med perfekt solläge. Bra med plats för bord, stolar eller loungemöbler. Fri och ogenerad utsikt över stadsrum med parkkänsla.

– Snyggt och stilrent badrum med helkaklade väggar. Badkar med duschvägg i glas, vägghängd WC, handfat och handduksvärmare. Integrerad tvättmaskin. Klinker med golvvärme.

– 78 kvm enligt uppmätning.

Pris: 7 250 000 kr

Månadsavgift: 2 608 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer 165 kr/månad för bredband/telefoni samt 50 kr/månad för balkongavgift. Beräknad driftkostnad ca: hushållsström 300 kr/månad och hemförsäkring 150 kr/månad. Föreningen har de senaste 5-6 åren haft två avgiftsfria månader, juli och december. Det finns inga planer på att avskaffa de avgiftsfria månaderna.

Andel i föreningen: 4,77000 %

Byggår: 1895

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns barnvagnsrum, cykelparkering och tvättstuga i markplan. Cykelförråd i källaren. Stort källarförråd om ca 5 kvm tillhör lägenheten. Föreningen har två innergårdar. En gräsbeklädd i sydvästläge och en stenlagd. Bord, stolar och grill finns. Dessutom direktaccess från innergården till en park som omsluts av vår samt ett par andra innergårdar. Rejäl hiss med plats för dubbelvagn.

Lägenhetsnummer: 414 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 1994 och förvärvade fastigheten 2000. Tomträtt (kommunal). Föreningen består av 25 lägenheter varav två upplåtes med hyresrätt. Föreningen är skuldfri med ca 4,5 miljoner i kassan vid förra årsskiftet. Föreningen har de senaste 4-5 åren haft en avgiftsfri månad.
Renoveringar;
– Tätning av rökkanaler – 2015
– Reparation av gårdsbjälklag – 2015
– Hissrenovering – 2014
– Fasadrenovering – 2011
– Installation av fiber – 2011
– 1988 gjordes V/A stambyte, elstambyte, hiss installerades.

– Föreningen har nyligen färdigställt renovering av trapphus och körport. Styrelsen har lagt mycket tid på att återställa trapphusen till sekelskiftesstil med handmålad marmorering, och dekormålning samt tidsenlig lysarmatur etc. I trapphusen återstår dekorationsmålning av hissdörrar och bård längs trappräcket samt byte till dörrhandtag, brevinkast, namnskyltar och dylikt i mässing. I körporten pågår också återställande av originaltak. Det innertak som satts upp i modern tid har plockats bort och därunder har man funnit original takrosetter och stuckatur. Så mycket som möjligt kommer att bevaras.

Förening: Brf Tule 23

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiber via Bredbandsbolaget 100 mbits.

Sammanställning: Stor balkong i bästa solläge, sydväst. Fri ogenerad utsikt över innergård med parkkänsla samt gott om plats för bord och stolar.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan och Birger Jarlsgatan med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken såväl som Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan), Roslagsbanan vid Tekniska samt pendel från Odenplan. Direkt närhet till flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.