Vasastan

S:t Eriksgatan 89, 5 tr

Arkitektens sekeskiftesdröm i toppskick! Stilfull design möter vackert 1910-tal.

Adress

S:t Eriksgatan 89, 5 tr

Rum

3

Slutpris

4 250 000 kr

Avgift

2 044 kr/mån

Boyta

74 kvmOm bostaden

I denna fantastiska och arkitektritade sekelskifteslägenhet införlivas det mesta du kan önska av stil, klass och finess. Med varsam hand har en smakfull totalrenovering skett och under 2008 färdigställts med många läckra inredningsdetaljer och funktionslösningar. Det som verkligen känns tilltalande är den magiska harmonin mellan stilfullt modern design och de vackra bevarade 1910-talsdetaljerna. Här finns spegelmönstrade dörrar och snövita snickerier, stuckaturer och vitlutade furutiljor, spröjsade fönster med djupa nischer m.m.

Den mer än utmärkta planlösningen är genomgående i högt ljust läge med vy mot himmel och Birkastans takåsar. Underbara sällskapsytor där platsbyggt kök i arkitektonisk stil med blandning av nordisk design och franskt lantkök, öppnar mot härlig matsal med burspråk. Via franska pardörrar nås vardagsrummet med två stora fönster och vidsträckt fri utsikt mot. Sovrum med plats för dubbelsäng, en välkomnande hall med gott rumssamband och ett välutrustat badrum i stilsäkert toppskick.

Vi tror denna bostad kommer uppfattas som något utöver det vanliga, kom och upplev den så får ni själva avgöra!

– Välkomnande entré med vackra pardörrar. Två inbyggda och rymliga klädkammare. Spotlights, vitlutade furugolv samt vitmålade väggar.

– Underbart kök i öppen planlösning mot matsal. De stora fönsterpartierna i kombination med burspråk och generös takhöjd ger hela köket och matsalen ett fantastiskt ljus, rymd och charm. Köket är stilfullt renoverat 2008 med platsbyggda hyllor på vägg av pärlspont, spotlights och högtalare. Fullt utrustat med inbyggd gasspis, elugn och fläkt i rostfritt samt diskmaskin (Gorenje). Mycket bra arbetsytor med bänkskivor i svart granit och marmor. I matsalen finns ett vackert buspråk med stora härliga fönster som flödar av ljus. Plats för matbord för större sällskap. Pardörrar mot vardagsrummet. Vitlutade furugolv samt vitmålade väggar.

– Vardagsrum med två stora fönster med speglar och djupa nischer, stuckatur, takrosett och vackra pardörrar. Gott om plats för önskad möblering. Vitlutade furugolv samt vitmålade väggar. Ett ljust och mycket trivsamt vardagsrum!

– Luftigt sovrum med stuckatur, takrosett och stort vackert fönster. Plats för dubbelsäng och sängbord. Vitlutade furugolv samt vitmålade väggar.

– Ytterst väldisponerat och smakfullt badrum renoverat 2008. Svartgrått kakel samt mosaik i duschhörnan. Badrummet är utrustat med inbyggd högtalare, golvvärme, vägghängd wc, handfat med badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Spotlights.

ÖVRIGT
Föreningen diskuterar om att eventuellt ansöka om byggnadslov för balkongbyggnation.

Pris: 3 450 000 kr

Månadsavgift: 2 044 kr

Andel i föreningen: 2,33000 %

Byggår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns gemensamt cykel- och barnvagnsrum, grovsoprum samt en trevlig innergård med utemöbler.

Lägenhetsnummer: 542.

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Degeln 1 är en äkta förening som äger marken. Föreningen består av 33 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 6 lokaler med hyresrätt. Huset byggdes under 1910-12. Arkitekt Hj Westerlund, byggherre A Andrée, byggmästare R Wessman och P Nilsson. Föreningen äger och förvaltar fastigheten sedan 1994. Fastigheten stambyttes 1995/96. Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.degeln1.se
Fastigheten omfattar Torsgatan 48 A-B och Sankt Eriksgatan 89. Föreningen tillämpar en långsiktig underhållsplan och alla framtida underhåll kommer att vara självfinansierade. Avgiften sänktes 2021 med ca 50%.

Större gjorda underhållsåtgärder sedan 1996:
1996 – Stamrenovering
1996 – Takrenovering
1997 – Trapphusrenovering
1997/1998 – Fönsterrenovering
1998 – Fasadrenovering
2000 – Gårdsrenovering
2001-2003 – Fönsterrenovering
2003 – Sopanteringsanläggning
2003 – Fjärrvärme
2003 – Takrenovering
2003 – Brandskyddisolering
2005 – Gårdsrenovering
2007 – Entrédörrar
2007 – Termostater och värmereglering
2008 – Stamrenovering
2013 – Målning källaren
2013 – Tilläggsisolering
2015/2016 – Stamrenovering, källaren
2016 – Entrédörrar
2016/2017 – Fönsterrenovering/energiglas
2019 – Vädringsbalkonger mot innergården
Föreningen har ett hissprojekt och bygglov har lämnats in för att installera hissar.

Cykelrummet (beläget i källaren i St Eriksgatan 89), barnvagnsrum finns på gården, hobbyrum är beläget i källaren i Torsgatan 48b. Ingen tvättstuga. Ett källarförråd tillhör lägenheten.
På gården finns två uteplatser, en liten sandlåda, cykelställ, en grill och fina rabatter med blommor och kryddor. De anordnas två fixardagar per år i föreningen och då får gården lite extra kärlek.

Överlåtelseavgift 2,5% av basbeloppet, förvärvaren att debiteras avgiften. Pantsättningsavgift 1% av basbeloppet, betalas av pantsättaren.

För ytterligare information se årsredovisning.

Förening: Brf Degeln 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Synnerligen eftersökt läge i underbara Birkastan med mysiga caféer, trevliga restauranger, trendiga butiker, matvaruaffärer och all annan service i området. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom ett par minuters promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.