Vasastan

Västmannagatan 35, 3 tr

Modern design möter vackert sekelskifte i en maximalt yteffektiv och snygg trea med två sovrum, högt läge och solig balkong i väster. Låg avgift!

Adress

Västmannagatan 35, 3 tr

Rum

3

Slutpris

6 700 000 kr

Avgift

2 147 kr/mån

Boyta

71 kvmOm bostaden

I högt, strålande ljust och genomgående läge i fastighet anno 1898, belägen i attraktiva kvarter mellan Vasaparken och Tegnérlunden, finns denna klassiska och optimalt planerade sekelskiftestrea i toppskick. Rejäl balkong i högt och soligt västerläge med utsikt över innergårdar. På senare tid har lägenheten smakfullt renoverats i stilrent och tidlöst utförande, samtidigt som den tidsenliga känslan bevarats. Väggar och snickerier i vitt, furutiljor, spegeldörrar, högt till tak och stora fönsterpartier med djupa nischer i två väderstreck ger rikliga ljusinsläpp.

Planlösningen är mycket väldisponerad med hall som har god avhängningsyta och gott rumssamband. Nyrenoverat kök i stilrent vitt och i minimalistisk design med komplett maskinell utrustning. Här finns fullstor kyl och frys ”side by side”, spishäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och en snygg vinkyl. Rymligt och fräscht badrum med dusch och tvättmaskin. Härligt och luftigt vardagsrum med fönster mot Västmannagatan. Två rejäla sovrum i rofyllt läge mot innergården, varav ”master bedroom” med platsbyggd skjutdörrsgarderob och utgång till balkongen. Det andra sovrummet disponeras väl som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Ekonomin stärktes ytterligare under 2014 genom att föreningen sålde 4 st nyproducerade lägenheter (fd förskolelokaler som föreningen i egen regi omvandlat och byggt om till bostäder) på Västmannagatan 33. Som följd av detta sänktes bl a avgifterna med 25 %. Dessutom köpte Stockholm stad föreningens outnyttjade lokaler på Observatoriegatan och förskolan Orion, som tidigare var belägna i lokalerna på Västmannagatan 33, fick flytta dit istället.

– Inbjudande hall med plats för avhängning vid klädhängare.

– Fräscht badrum med klinkergolv, duschhörna, handfat, kommod, badrumsskåp, handdukstork och toalett. Tvättmaskin.

– Utmärkt kök i stilrent utförande med gott om skåp och bra arbetsytor. Köksutrustning består av kyl/frys, spis, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och en vinkyl. Plats för matbord.

– Luftigt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från stort fönsterparti. Ljust målade väggar och vitmålat tak. Furutiljor. Bra möblerbara ytor för TV, matbord och soffa.

– ”Master bedroom” vetter i rofyllt och lugnt läge mot föreningens trevliga innergård. Här finns plats för dubbelsäng och god förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Här finns också utgången till balkongen i västerläge med sol från ca kl 9 till ca kl 19.30 under sommartid.

– Mindre sovrum passar som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Furutiljor.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 2 147 kr

Andel i föreningen: 0,64000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Bergvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, samlingslokal, motionslokal och hobbyrum.

Lägenhetsnummer: 79 (1304)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 88 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Planeten 234 är en populär och välskött förening som upplåter 121 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt. På föreningens mark står 7 bostadshus. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfplaneten234.se
Föreningens ekonomi är mycket bra med stora hyresintäkter från lokalerna.

Det finns gemensamma utrymmen som bastu/dusch, motionsrum, hobbyrum, tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum. Lägenheten disponerar även ett rymligt källarförråd.

Renoveringar:
1987-1993: VA- och elstambyte, nyinstallation av hiss, omputsning av fasad och omläggning av tak.
2003: Installation av bredband.
2005-2006: Förädling av eldstäder.
2010-2011: Installation av bergvärme och ny värmecentral till fjärrvärmen.
2010- 2015: Renovering och ombyggnation av innergård.
2011: Nya balkonger (gathus).
2012-2013: Renovering av trapphus och installation av nya portar.
2013-2014: Byggnation av cykel/barnvagnsrum, installation av sopsug, totalrenovering av samtliga tvättstugor samt OVK.
2014-2015: Hissar moderniserades, renovering av motionsrum och underhåll av yttertak samt fönster.
2016: Föreningens bastu och duschutrymme totalrenoverades.
2017: Renovering av balkonger. OVK. Renovering av innergård.
2018/2020: Fönsterrenovering
2020 Målning tak

Förening: Brf Planeten 234

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 121

Antal lokaler: 10

Antal hyresrätter: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit.

Sammanställning: Balkong i högt och fritt västerläge med härlig sol från ca kl 9 till ca kl 19.30 under sommartid.

Trevligt och mycket attraktivt läge i Vasastan, mellan härliga Tegnérlunden och Vasaparken med konstgräsplan, konstfrusen isbana om vintern och mysiga caféer. Några kvarter bort finns Gustav Vasa kyrka och Odenplan med tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer. På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 5-6 minuters avstånd till Stockholms city, Drottninggatans shoppingstråk och T-centralen med flygbussar och Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.