Vasastan

Birger Jarlsgatan 99 C, 3 tr. Gårdshuset

Underbar trea med balkong, ca 3 m. i takhöjd, trägolv och spröjsade fönster med djupa nischer. Samtliga fönster och balkongen vetter mot innergården!

Adress

Birger Jarlsgatan 99 C, 3 tr. Gårdshuset

Rum

3

Slutpris

5 290 000 kr

Avgift

2 622 kr/mån

Boyta

70 kvmOm bostaden

Välkommen till denna underbara lägenhet i fastighet från 1918. Här bor man med högt, lugnt och ostört läge med samtliga fönster och balkongen mot innergården. Här bevaras vackra detaljer såsom rejäl takhöjd, fin fiskbensparkett, stora spröjsade fönsterpartier med djupa nischer och spegelmönstrade dörrar.

Lägenheten är utmärkt disponerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum med matplats för flera. Charmigt och funktionellt kök med bl.a. diskmaskin och utgång till balkongen. Via vackra pardörrar nås den underbara balkongen. Balkongen ger en trevlig förlängning av köket och förenar ute med inne. Lägenheten har två väldisponerade sovrum samt stort badrum med bl.a. kombinerad tvättmaskin/torktumlare, golvvärme och badkar. Hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaring i garderob. Här bor du med all nödvändig service alldeles runt husknuten, goda kommunikationer samt kort promenadavstånd till Stureplan, Odenplan, Hagaparken, KTH och Handelshögskolan. Välkomna på visning!

– Entré med goda avhängningsmöjligheter samt en inbyggd garderob och städskåp.

– Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Stort vackert spröjsat fönster med djupa nischer, fin fiskbensparkett slipad 2014 samt cirka tre meter i takhöjd. Skåpet i vardagsrummet ingår ej i köpet utan tas med av säljarna vid avflytt.

– Väldisponerat kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Utgång till balkongen. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, elugn, fläkt, kyl och frys. Fiskbensparkett.

– Balkong med plats för bord, stolar och blomster. Balkongen har ett högt läge och vetter mot innergården.

– Sovrum 1 har plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord eller extra byrå om så önskas. Rymlig garderobsvägg med överskåp. Spröjsat fönster med djupa nischer och fiskbensparkett.

– Sovrum 2 disponeras med fördel som barnrum, gästrum, matrum eller arbetsrum. Här finns ett spröjsat fönster med djupa nischer samt fiskbensparkett. Skåp finns för förvaring. Loftsängen kan lämnas kvar av säljarna om köparna önskar.

– Stort och härligt badrum utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, golvvärme, badkar, dusch, handfat, skåp och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 5 290 000 kr

Månadsavgift: 2 622 kr

Andel i föreningen: 1,72000 %

Byggår: 1918

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 035 (1303)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 132 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Föreningen Birgersgården bildades 1921, som bostadsförening u.p.a. men är registrerad som bostadsrättsförening sedan 1995. Fastigheten uppfördes under åren 1913-1918 och består av två flerbostadshus fördelat på gathus (port A och B) samt gårdshus (port C). Föreningen består av 43 bostadsrättslägenheter (yta 2771 kvm), 1 lokal med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt (yta 823 kvm), lokalerna är uthyrda. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Arcada AB. Föreningen håller på att se över fastighetens skick. Under 2015 eller 2016 kommer antagligen fönsterrenovering att ske, detta hoppas föreningen att finansiera genom underhållsfond samt årets intäkter så långt det räcker.
Överlåtelseavgift betalas av köparen. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.birgersgården.se

Utförda renoveringar enligt årsredovisning 2013:
1993: Stambyte (senast utförda arbeten) och elstigare (3-faskablar till alla lägenheter).
1998: Fönsterrenovering.
2005: Fasad mot gården (totalrenovering av puts, stuprör) och bredband installerades.
2008: Fjärrvärmecentralen byttes ut.
2009: Trapphusen och entréer (målning, el m.m.)
2011: Tak på gathuset (ommålning av plåt).
2012: Tryckstegringspump byttes p.g.a. dåligt tryck i fastighetens vattensystem. Byte och isolering av inkommande vattenledning från gatan till ramverkstan. Nya radiatorer installerades hos New Look, i lgh nr 44 och i en bostadsrättslokal.
2014: Stamspolning gjordes och balkonger byggdes.

Förening: Brf Birgersgården

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Föreningen har ett egenägt fastighetsnät för internetanslutning av alla lägenheter. Bredbandshastigheten är 100/100 (ner/upp) och kostar 180 kronor/månad.

Sammanställning: Balkong med högt läge mot innergården. Plats för bord, stolar och blomster.

Det finns ett vindförråd i gårdshuset samt ett mindre källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga (på plan 6 i uppgång B som nås med hiss) utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel samt en trevlig innergård.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel ca 500-600 kr/mån, gas ca 220 kr/mån och hemförsäkringen ca 340 kr/mån.

Boarea 70 kvm enligt säljarens tidigare mätbevis SS021052, utfärdat 1999-03-24, enligt bostadsrättsföreningens info 65 kvm. Enligt lägenhetsregistret är lägenheten en 2 r.o.k. men disponeras i dagsläget som en 3 r.o.k.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Handelshögskolan, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.