Vasastan

Karlbergsvägen 82, 1tr. Över gård

Topprenoverad sekelskiftestrea med balkong i soligt sydväst. Perfekt belägen i gårdshuset i fastighet från 1913!

Adress

Karlbergsvägen 82, 1tr. Över gård

Rum

3

Slutpris

7 100 000 kr

Avgift

2 584 kr/mån

Boyta

68 kvmOm bostaden

I lugnt gårdshus på lummiga Karlbergsvägen i Birkastan finns nu möjlighet att förvärva denna ljuvliga och ytterst välplanerade 3:a. Lägenheten renoverades till toppskick 2015/2016 och de charmiga originaldetaljerna från sekelskiftet har bevarats, så som spröjsade fönster med djupa nischer, spegeldörrar samt vitbetsat trägolv. Bostaden är ytterst väldisponerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till balkongen där man kan äta såväl frukost, lunch som middag i solen. Stilfullt och funktionellt kök med mässingdetaljer och bänkskiva i Carraramarmor och badrum med marmorklinkers och vitt kakel samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare och golvvärme. Två rofyllda sovrum med fönster mot den lugna innergården samt goda förvaringsmöjligheter med bl.a. en praktisk walk-in closet. Här bor man lugnt och rofyllt med direkt närhet till såväl Rörstrandsgatans alla restauranger som Torsplans butiker och träningscenter. Den generösa takhöjden i kombination med de stora fönstren ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Hiss finns. Välskött förening och god grannsämja. Varmt välkommen på visning!

-Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt ett rymligt inbyggt förråd.

– Enastående vardagsrum med utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering samt plats för större matbord.

– Stilfullt och väldisponerat kök med bra arbetsytor med bänkskiva i Carraramarmor samt goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt, kyl och frys från 2015. Vackra detaljer såsom blandare från Tapwell och knoppar i mässing.

– Lägenheten har två sovrum vilka bägge vetter mot den lugna innergården. Sovrum 1 har plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord samt extra garderob eller byrå om så önskas. Stort vackert spröjsat fönster med djupa nischer. Här finns även en praktisk walk-in closet.
Sovrum 2 nyttjas med fördel som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Även här finns ett spröjsat fönster med djupa nischer.

– Härlig balkong med plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot innergården i sydväst och har sol från förmiddag till kväll.

– Fint badrum från 2016 utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, golvvärme, handduksvärmare, vägghängd wc, takdusch, infällbara duschväggar samt handfat och skåp från Superfront. Spotlightbelysning.

Pris: 6 200 000 kr

Månadsavgift: 2 584 kr

Andel i föreningen: 2,27300 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00025 (1102)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 123 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett vindsförråd i gathuset. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare och mangel, barnvagnsrum, övernattningsrum, bastu och samlingslokal.

Bostadsrättsföreningen Skålen 13 förvärvade fastigheten 1977 och består av 36 bostadsrättslägenheter (2684 kvm) samt 1 hyreslokal (172 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger marken. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Mer information finns i bifogad årsredovisning.

UTFÖRT UNDERHÅLL
2015 – Ommålning plåttak, gatuhus. Bättringsmålning trapphus och hissar.
2013 – Stamspolning. Ny takuppstigning gårdshus. Byte samlingsrör gatuhus.
2010 – Installation av säkerhetsdörrar.
2009 – Byte av undercentral för fjärrvärme. Stammar spolade och kontrollerade.
2008 – Fönsterrenovering. Nya balkonger. Takrenovering gårdshus.
2005 samt 2007 – Nya balkonger.
1986 – Rörstambyte. Elstambyte. Omputsning av fasad.

Förening: Brf Skålen 13

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Underbar balkong i sydväst med sol sommartid från cirka klockan 10 till kväll enligt säljarna. Balkongen vetter mot innergården. Gott om plats för bord stolar och blomster!

Boarea 68 kvm enligt säljarens tidigare mätbevis SS21054:2009 utfärdat 2014-09-12, enligt bostadsrättsföreningens info: 64 kvm.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 300 kr/mån och hemförsäkringen är ca 200 kr/mån.

Här på Karlbergsvägen 82 bor man med ett fantastiskt läge i Vasastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.