Vasastan

Västmannagatan 29 B, 1 tr

Stilren design & fulländad funktion möter ljuvlig sekelskiftescharm i utmärkt & genomgående trea med solig balkong i väster.

Adress

Västmannagatan 29 B, 1 tr

Rum

3

Slutpris

7 850 000 kr

Avgift

2 583 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Med ett strålande läge i gårdshusfastighet från 1889, på toppadress nära Odenplan och Vasaparken, saluförs nu denna smakfullt renoverade och fulländade trerummare om 67 m² med ljuvlig balkong i soligt västerläge.

Lägenheten har genuin känsla för stil, modern design, sobra kulörer, bra materialval och utmärkta funktionslösningar. Här erbjuds bl a genomgående vackra furugolv, en härlig takhöjd och fina snickerier med djupa fönsternischer och höga socklar.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och funktionell där varje kvadratmeter verkligen nyttjas på allra bästa sätt. Den är genomgående och rofyllt belägen mellan två innergårdar och har ett fint ljusinsläpp från dubbla väderstreck.

Här ges en underbar sällskapsdel med kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Det platsbyggda köket i ett stilsäkert utförande i grått med mässingsbeslag har bra förvaring i draglådor och skåp hela vägen upp till tak. Arbetsbänkar i Cararramarmor och vitt kakel i halvförband på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning.

Plats för stort matsalsbord invid utgången till balkongen. Balkongen ger härlig förlängning av köket och ett möblerbart uterum i bästa västerläge. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och TV-möbel.

Två sovrum, ”master bedroom” med vacker stuckatur i tak och plats för fullstor dubbelsäng samt generös klädförvaring i form av platsbyggda garderober. Det andra sovrummet ger ett bra barn-, tonårs- eller arbetsrum.

Helkaklat badrum med tvättmaskin, klinkergolv och golvvärme, duschplats med vikdörrar i glas och handfat på kommod samt infällda spotlights i tak. Separat WC med toalett och handfat i anslutning till hallen.

Rymlig hall med bra avhängningsmöjligheter, två inbyggda garderober samt säkerhetsdörr.

Stabil och trygg förening med god ekonomi och låg belåningsgrad.

Pris: 7 850 000 kr

Månadsavgift: 2 583 kr
I avgiften ingår vatten, vatten, kabel-TV (grundutbud) & fiber. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,49796 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1889

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0213 / 1103

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-07-04

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Föreningen Kikaren 10. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 23 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, en lägenhet (2:a ca 68 kvm) som upplåts som hyresrätt, två lokaler som upplåts med hyresrätt och ett garage (kopplat till bostadsrätt). Föreningen förvärvade 1999 Kikaren 10. Fastigheten är bebyggd med ett gathus och ett gårdshus.

Renoveringar:

1977 Stambyte och byte av elstigar.
1997 Gårdshusets tak byttes.
2001 Målades fönster och renoverades tvättstuga.
2008-2009 Byggdes balkonger.
2010 Byttes undercentral till fjärrvärme.
2011 Renoverades trapphuset.
2014 Renoverades taket på gathuset.
2015 Genomfördes fasadrenovering.
2019 VVS – Nya rörledningar har installerats i källaren, då stamventiler, ledningar för avlopp och värmesystem var gamla och slitna.
2019 El – Byte av inkommande elkabel från gatan.
2019 Dörrautomatik har installerats till port gårdshus.
2019 Tak – Rostskyddsbehandling av tak har skett samt stegmontering.
2019 Ny avgasare installerad till värmeväxlare i källaren.
2019 OVK genomförd.
2021 Säkerhetsdörr installerad samt trapphusrenovering utförd.

Planerade renoveringar:
Renoveringar av lilla gården.

Föreningens medlemmar förfogar över två gemensamma innergårdar med utemöbler och grill. Cykelrum och barnvagnsrum är beläget på entréplan i gatuhuset. Tvättstuga belägen på källarplan i gatuhuset. Två rymliga förråd på vinden. 1 förråd hör till lägenheten och det andra hyrs extra för 100kr/mån

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Stabil och trygg förening med god ekonomi. Låg belåningsgrad om ca 1.800 kr/m².

Förening: Brf Kikaren 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 23

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: ComHem

Internet: Fiber från Stokab inår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong med ett soligt västerläge.

Drömläge som är beläget mellan Vasaparken och Observatorielunden. Här finner du lugna och trivsamma kvarter men som ändå ligger centralt. I Vasaparken finns caféer, minigolf och fotbollsplan/isbana. Med en kort promenad finner du Odenplan med trevliga kvarterskrogar, vinbarer, caféer, som bland annat Tranan, Lilla ego, Grus Grus och Café Pascal. I området finns det bra utbud med olika shoppingbutiker och mataffärer. Hagaparken erbjuder härliga grönområden att komma ut i. På några minuters promenad når du City, Odenplan och T-centralen. Vid Odenplan och Dalagatan finns flertalet bussar som tar dig runt hela stan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.