Vasastan

Västmannagatan 90, 6 tr

Fantastisk & optimal vindsvåning om totalt 77 m² med terrass & fri vidsträckt utsikt över takåsar. Snygg design, öppna ytor & högt ogenerat läge.

Adress

Västmannagatan 90, 6 tr

Rum

3

Slutpris

7 550 000 kr

Avgift

2 489 kr/mån

Boyta

66 kvm

Biyta

11 kvmOm bostaden

I ståtlig och vacker hörnfastighet från 1914, på lugn och bra adress nära Odenplan i Vasastan, saluförs nu denna underbara och stilsäkra vindsvåning om 77 suveräna kvm ”levnadsyta” (66 kvm boyta + 11 ”icke mätbar yta under snedtak”) med solig, insynsskyddad takterrass i öster och vidsträckt, fri utsikt över himmel och kringliggande takåsar. Våningen är tyst och lugnt belägen högst upp på 6 trappor med hiss hela vägen upp till vindsplanet.

Våningen är smakfullt renoverad i stilren, modern design och präglas av typiska vindsdetaljer såsom snedtak och högt till taknock om ca 3,60 meter, synliga takbjälkar, fönsterkupor i dubbla väderstreck som ger rikliga ljusinsläpp från morgon till kväll, takfönster, snövita murstockar med änglatrappor i alla rum, fönsterbrädor i Carraramarmor, vacker fiskbensparkett och en mysig takterrass med plats för bord, stolar och grill. Eventuellt finns möjlighet att installera eldstad och kabelrör finns indragna för högtalare till valfritt ljudsystem.

Planlösningen är mycket väldisponerad och våningen har ett ogenerat läge, den är ytterst funktionell och tillgänglig med massor av bra förvaringslösningar, öppna, ljusa och sociala sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket från Ballingslöv är nyrenoverat och platsbyggt i ett snyggt utförande med komplett maskinell utrustning från Siemens med bl a en kombinerad ugn/micro för att spara utrymme, vinkyl etc. Bra arbetsytor med bänkar i massiv amerikansk valnöt, generös förvaring och plats för större matgrupp. Här finns utgången till takterrassen med magisk vy över takåsarna. I anslutning till köket finns dessutom ett dolt utrymme där tvättmaskin finns installerad.

Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och smart platsbyggd TV-möbel som ingår för tack vare stadigvarande bruk. Två bra sovrum, varav ett ”master bedroom” med plats för rejäl dubbelsäng och god klädförvaring i ”walk in closet”. Det andra sovrummet, även det med god klädförvaring plats- och inbyggd garderobsvägg, passar bra som barn- tonårs- eller gästrum. Helkaklat badrum med mosaikgolv och golvvärme, duschhörna, regndusch, toalett och handfat. Hall med avhängningsmöjligheter, klinkergolv och gott rumssamband.

Här ges ett härligt boende med vindskaraktär och alla typiska vindsdetaljer man önskar. Samtidigt är planlösningen lika effektiv och väldisponerad som en utmärkt planerad lägenhet om 80-90 kvm. Hur går det ihop? Kom och se själva!

Bostadsrättsförening med god ekonomi och en välskött fastighet. Läget i Vasastan är både centralt och rofyllt med närhet till Odenplan och S:t Eriksplan, så väl som rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. Gym plus flera mataffärer i närheten. Fantastisk fisk- och skaldjursbutik runt hörnet på Dalagatan.

Kommunikationerna är utmärkta och 2017 öppnar Citybanan med ny uppgång ca 100 meter från bostaden (korsningen av Dalagatan och Vanadisvägen). I Norra stationsområdet intill växer Hagastaden fram vilket gör läget kring Vanadisvägen ännu mer attraktivt och eftertraktat.

Rumsbeskrivning: – Hall med bra avhängningsmöjligheter och plats att ställa skor, klinkergolv och gott rumssamband.

– Helkaklat badrum med golv i mosaik och golvvärme, duschhörna med regndusch, toalett, underlimmat handfat på skiva i Carraramarmor, badrumsskåp och takfönster.

– Två bra sovrum, varav ett ”master bedroom” med plats för rejäl dubbelsäng och god klädförvaring i ”walk in closet”. Det andra sovrummet, även det med bra förvaring i plats- och inbyggd garderobsvägg, passar bra som barn- tonårs- eller gästrum. Båda rummen har varsinn fönsterkupa med vy över takåsar.

– Öppna, ljusa och sociala sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket från Ballingslöv är nyrenoverat och platsbyggt i ett snyggt utförande med komplett maskinell utrustning från Siemens såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn som är kombinerad med microvågsugn, diskmaskin samt vinkyl. Bra arbetsytor med bänkar i massiv amerikansk valnöt, generös förvaring och plats för större matgrupp. Här finns utgången till takterrassen som ger ett extra möblerbart uterum med magisk vy över takåsarna. OBS! I anslutning till köket finns ett dolt utrymme där tvättmaskin finns installerad.

– Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och platsbyggd TV-möbel.

Pris: 7 495 000 kr

Månadsavgift: 2 489 kr
Driftskostnader: Hushållsel inkl uppvärmning ca 800:-/mån (total årskostnad är ca 9.000:-). Hemförsäkring ca 150-200:-/mån.

Andel i föreningen: 3,05386 %

Byggår: 1914

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Föreningens medlemmar disponerar en trivsam innergård med plats för trädgårdsmöbler, grill samt cykelparkering. Barnvagnsrum finns ej.

Lägenhetsnummer: 166 (1602)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energiförbrukning: 131 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Torfyran förvärvade hörnfastigheten Tor 4 på Västmannagatan 90/Vanadisvägen 30 år 2009 och består av 25 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet (ca 60 kvm) och 2 lokaler upplåtna med hyresrätt. Byggnades totalyta är 2.612 kvm, varav 2.556 kvm utgör lägenhetsyta och 56 kvm lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och äger marken. Föreningens stadgar medger juridisk person men styrelsen har tagit ett principbeslut att inte bevilja juridisk person medlemskap i föreningen.

Lägenheterna värms upp med direktverkande el enligt egen mätare kopplad till lägenhetens enskilda elabonnemang.

Föreningens ekonomi är god. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 8.040.000:- och den kortfristiga skulden till 6.860.000:-, vilket ger en total belåning om 14.900.000:- och en belåningsgrad om 5.974:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 871.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
1980-1981: Byte av V/A-stammar.
2001-2002: Omläggning av yttertak och byggnation av vindsvåningar. Renovering av trapphus, vädringsbalkonger och fasader.
2009: OVK och energibesiktning.
2011: Trapphusrenovering med installation av tidstypiska säkerhetsdörrar. Renovering av tvättstugan.
2013: Renovering av fönster mot gatan.
2015-2016: Byte av två V/A-stammar. Fjärrvärme/tappvarmvatten är draget under 2015/2016 till samtliga lägenheter för egen separat inkoppling till respektive lägenhet. I denna lägenhet ingår varmvatten.
2016: Byggnation av balkonger mot gården.
2017: OVK-besiktning, kartering av samtliga ventilations- och rökkanaler samt sotning.
2018: Ny gårdsbelysning samt vattenavrinning på innergården. Installation av automatiska portöppnare samt nya kodlås. Underhåll av hissarna. Spolning av stammarna.
2019: Underhåll av entréportar, trapphus, vädringsbalkonger och modernisering av hissdörrar. Förbättring av utemiljön och gemensamma utrymmen i källaren.

Planerade renoveringar:
2020: Sophanteringssystem, ny spillvattenledning, målning av tak och fönster mot innergården, taksäkerhet och bullerglas mot gatan.
2021: Renovering av skorstenar och nya tvättmaskiner i tvättstugan.

Föreningen har en upprättad underhållsplan som sträcker sig från 2016 fram till 2036.

För mer information om föreningen se bifogad årsredovisning och föreningens hemsida www.brf.torfyran.se. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns inget cykelförråd men cyklar kan förvaras på innergården.

Förening: Brf Torfyran

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 25

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Insynsskyddad takterrass i öster med fri utsikt över himmel och kringliggande takåsar samt härligt solläge från morgon till ca 14-15-tiden på eftermiddagen när solen står som högst.

Attraktivt och mycket eftersökt läge invid Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Bekvämt promenadstånd till city. Utmärkta kommunikationer i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen, pendeltåg (Karlberg) samt flertalet innerstadsbussar. Strax öppnar även citybanan sin nedgång på Vanadisvägen mittemot porten. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA.

Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.