Vasastan

Kungstensgatan 51, 1 tr.

Sekelskiftesdröm i mycket bra skick med välbevarade detaljer och kakelugnar. Härligt läge invid Tegnérlunden. Bäst i klassen!

Adress

Kungstensgatan 51, 1 tr.

Rum

3

Slutpris

4 160 000 kr

Avgift

1 599 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastisk sekelskifteslägenhet på en av Vasastadens mest attraktiva adresser. Vackra tidstypiska detaljer i original som fungerande kakelugnar, högt i tak med stuckatur och takrosett, stora fönster med djupa nischer, genomgående trägolv med furutiljor samt snövita snickerier och stora pardörrar. Perfekt planlösning i fil med välplanerat kök med matplats, luftigt lättmöblerat vardagsrum, helkaklat badrum och två ljusa rymliga sovrum. Förvaringen är toppen med ett flertal stora garderober och generösa vinds- och källarförråd. Mycket låg avgift i trygg och skuldfri förening med synnerligen välskött fastighet. Oerhört eftersökt läge invid Tegnérlunden.

Missa inte detta tillfälle, här trivs man! Välkomna på visning.

HALL- Välkomnande hall med generös plats för ytterkläder som går att stänga till med vackra pardörrar.

BADRUM: Stambytt helkaklat badrum med inslag av mosaik. Klinker med golvvärme och infälld belysning via spotlights. Handfat, dusch och wc. Badrummet helrenoverades 2005, då även V/A stammen byttes.

KÖK: Välplanerat, ljust kök med matplats för 3-4 personer. Gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, spis med varmluftsugn och fläkt, diskmaskin och tvättmaskin.

VARDAGSRUM: Underbart, lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster mot Kungstensgatan. Fungerande kakelugn, originalgolv med breda golvtiljor i furu och härlig takhöjd med stuckatur och takrosett. Här erbjuds ett sällskapsrum med plats för såväl soffmöblemang som för matplats.

SOVRUM 1: Med fungerande kakelugn, mycket goda förvaringsmöjligheter i smart garderobsvägg med skjutdörrar och gott om plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Härligt ljusinsläpp från stort fönster med vackra snickerier, originalstuckatur och golv med breda furutiljor.

SOVRUM 2: Med plats för rejäl säng. Generös förvaring i stora garderober med skjutdörrar, originalgolv i furu med breda tiljor, ljust fönster med vackra snickerier och väggar med stuckatur. Rummet kan med fördel användas såväl som barnrum som arbetsrum och gästrum.

FÖRRÅD: Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om ca 7,5 kvm och ett stort källarförråd om ca 4,5 kvm.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 1 599 kr

Andel i föreningen: 4,31000 %

Byggår: 1880

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Vind och källare är oinredda med stora gemensamma utrymmen och till varje lägenhet hör ovanligt generösa källar- och vindsförråd. Källarförrådets storlek är 4,5 kvm (2,5 m i tak). Vindsförrådet storlek är 7,5 kvm (3 m i tak). Grön och lummig gemensam innergård med uteplatser. Barnvagnsrum och cykelförråd finns i gårdshuset.

Lägenhetsnummer: 14

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata alternativt externa garagemöjligheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 21 bostadsrätter i ett hörnhus fördelat på två trappuppgångar med gemensam innergård. Föreningen har inga lokaler eller hyresrätter. Huset har haft ägt boende sedan 1893, 2010 uppdaterades stadgarna och föreningen omregistrerades från den gamla boendeformen bostadsförening till tidsenlig och modern bostadsrättsförening. Föreningen anlitar extern revisor från Borevision AB.

Föreningen är sedan många år tillbaka skuldfri med mycket god ekonomi och låga avgifter. Fastigheten är i synnerligen gott skick efter år av varsamt underhåll och standardförbättringar. Inga avgiftshöjningar är planerade och föreningen går med ett balanserat resultat.

Renoveringar:

2004 All fastighetsel och stigare till lägenheterna fram till säkringsskåp är utbytt.
2007 Fasad mot gatan
2008 Installation av bredband och IP-telefoni
2010 Fasad mot gatan ommålad (gatuplanet)
2012 Takrenovering (målning, installation av snörasskydd och justering av värme mot istappar). Taket är omlagt i två omgångar under mitten av 80-talet och 90-talet.
2012 Trapphusmålning (det enda som återstår är renovering och målning av entrédörrarnas yttersida som är beställt men inte utfört än).

2012 – Renovering av rökkanaler har gjorts gemensamt av ca hälften av lägenheterna, inte i regi av föreningen. Löpande åtgärder: Flertalet V/A stammar är bytta. Föreningen byter delar av vatten- och avloppsstammar i samband med att medlemmar utför renovering av badrum o/e kök.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga, alla lägenheterna har istället egna tvättmaskiner.

Sprängningsarbeten med anledning av Citybanan är avslutade för sträckan City-Odenplan, arbeten med den nya pendeltågsstationen pågår på Odenplan men torde inte påverka lägenheten.

Förening: Astrea 3

TV: TV: Via fiber (Bredbandsbolaget) eller kabel-TV (Com Hem).

Internet: Internet/telefoni: Fiber från bredbandsbolaget 100 Mbit, 155 kr/månad, telefoni ingår. Uttag finns förberett i alla rum.

Drömläge i anrika och klassiska 1800-tals kvarter vid Tegnérlunden, Observatorielunden och nära det nyrenoverade Norra Bantorget. Närhet till det bästa av såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du nya Odenplan, Hötorget och Stureplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan och Odenplan), inom kort pendeltåg via citybanan på Odenplan och ett flertal innerstadsbussar. Centralstationen och T-centralen når du på endast 5-10 minuter.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.