Vasastan

Dalagatan 26, 3 tr

Drömskick, perfekt planlösning, balkong & högt fritt läge. Fantastiskt sekelskifte vid Vasaparken!

Adress

Dalagatan 26, 3 tr

Rum

3

Slutpris

4 300 000 kr

Avgift

3 052 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Fantastisk sekelskiftes 3:a anno 1883 i absolut toppskick med balkong och makalöst härlig känsla! Lägenheten är högt och fritt belägen i fastigheten med utsikt och strålande ljusinsläpp. Sällan har uttrycket ”perfekt planlösning” passat bättre för att beskriva lägenhetens fulländade planlösning (känns större!!) som är genomgående mot gård och gata. Två härliga rum i fil såsom vardagsrum och ”master bedroom”. Kök i stilsäker stram dansk design med maskiner i rostfritt från Siemens. Mindre sov-, barn-, gäst- eller arbetsrum med utgång till balkongen. Toppfräscht snyggt badrum med tvättmaskin.

Lägenheten har på senare tid med varsam hand totalrenoverats med stil och finess, där tanken på fastighetens tidsenliga ursprungskänsla samsas med den senaste designen. Många läckra detaljer sätter prägel på detta förstklassiga boende såsom högt i tak om ca 3,20 meter med stuckaturer, furutiljor, spegelmönstrade franska pardörrar, många fönsterpartier, stor härlig balkong, stilrena inredningsdetaljer, vit färgsättning smarta funktions- och förvaringslösningar.

Välkommen till en av Vasastans bästa 3:or som väl motsvarar liknande 3:or på både 70, 80 och större kvm! Vi tror den passar utmärkt för den mindre barnfamiljen så väl som paret som önskar ett ”extra” rum och längtar till detta drömläge med promenadavstånd till allt!

– Välkomnande hall med plats för avhängning vid klädhängare. Hallen har slipat och lackat trägolv samt vitmålade väggar och tak.

– Toppfräscht helkaklat badrum, renoverat 2007, med klinkergolv och golvvärme. Dusch med vikdörrar i glas, handdukstork, vägghängd WC, handfat på kommod med förvaring och infälld spegel ovan. Spotlights i taket. Smart separat nisch med tvättmaskin kombinerad med torktumlare och praktisk hyllförvaring ovan.

– Kök från 2007 i stilren minimalistisk dansk design. Gott om förvaring i väggskåp och draglådor i högblankt vitt. Arbetsbänk med glasmosik på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning från Siemens såsom inbyggd kyl, frys och diskmaskin. Induktionshäll, fläkt, separat varmluftsugn och microvågsugn. Smart och rymligt skafferi. Matplats för 4-5 personer. Trägolv och vitmålade väggar.

– Innanför köket finns ett sovrum med garderober och utgång till balkongen. Trägolv och vitmålade väggar.

– Härliga rum i fil med högt och fritt läge och vidsträckt utsikt. Rummen har vackra fönstpartier, fina trägolv, vitmålade väggar och tak med dekorativa stuckaturer samt franska pardörrar. Här finns ett vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möbel och ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och smart platsbyggda garderober.

Pris: 3 950 000 kr

Månadsavgift: 3 052 kr

Andel i föreningen: 0,79540 %

Byggår: 1883

Uppvärmning: Uppvärmning via ny bergvärmepump

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd, tvättstugor, gemensamhetslokal som kan bokas för fester, hobbyrum samt motionsrum med pingisbord och motionscykel. Föreningen disponerar en nyrenoverad innergård med gräsmattor, planteringar, ny stenbeläggning och ett "lusthus" med plats för bord och stolar.

Renoveringar: Följande renoveringar har genomförts i fastigheterna: – Rörstambyten 1987-1993. – Elstambyten 1987-1993 – Nyinstallation av hiss 1987-1993 – Omputsning av fasad 1987-1993 – Omläggning av tak 1987-1993 – Nya balkonger 1990-2010 – Bredbandinstallation 2003 – Förädling av eldstäder 2005-2006 – Renovering av innergården 2009-2010 – Bergvärme installerades 2010 Föreningen har nu påbörjat renovering av entréer och trappuppgångar. Man kommer även omvandla kontorslokal till lägenhet.

Lägenhetsnummer: 58 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Planeten 234 är en populär och välskött förening som upplåter 121 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt. På föreningens mark står 7 bostadshus. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfplaneten234.se
Föreningens ekonomi är mycket bra med stora hyresintäkter från lokalerna.

Det finns gemensamma utrymmen som bastu/dusch, motionsrum, hobbyrum, tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum. Lägenheten disponerar även ett rymligt källarförråd.

Renoveringar:
1987-1993: VA- och elstambyte, nyinstallation av hiss, omputsning av fasad och omläggning av tak.
2003: Installation av bredband.
2005-2006: Förädling av eldstäder.
2010-2011: Installation av bergvärme och ny värmecentral till fjärrvärmen.
2010- 2015: Renovering och ombyggnation av innergård.
2011: Nya balkonger (gathus).
2012-2013: Renovering av trapphus och installation av nya portar.
2013-2014: Byggnation av cykel/barnvagnsrum, installation av sopsug, totalrenovering av samtliga tvättstugor samt OVK.
2014-2015: Hissar moderniserades, renovering av motionsrum och underhåll av yttertak samt fönster.
2016: Föreningens bastu och duschutrymme totalrenoverades.
2017: Renovering av balkonger. OVK. Renovering av innergård.
2018/2020: Fönsterrenovering
2020 Målning tak

Förening: Brf Planeten 234

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 121

Antal lokaler: 10

Antal hyresrätter: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband 100 Mbit finns att tillgå utan kostnad från Ownit. Nät är framdraget till varje lägenhet. För mer information, ring kundtjänst på 08 – 525 073 00.

Sammanställning: Stor härlig balkong som ostört vetter mot föreningens innergård.

Trevligt och mycket attraktivt läge i Vasastan invid härliga Vasaparken med konstgräsplan, konstfrusen isbana om vintern och mysiga caféer. Runt hörnet finns Gustav Vasa kyrka och Odenplan med tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer. På andra sidan Vasaparken ligger ”nya” S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 5-6 minuters avstånd till, Tegnérlunden, Drottninggatans shoppingstråk och T-centralen respektive Stockholms city. Dessutom ligger Hagaparken och Brunnsviken inom bekvämt promenadavstånd.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.