Vasastan

Västmannagatan 30 A, 2 tr

Stilren design & fulländad funktion möter ljuvlig sekelskiftescharm i drömlik, ljus & optimalt planerad 3:a med solig balkong i sydväst. Skuldfri brf!

Adress

Västmannagatan 30 A, 2 tr

Rum

3

Slutpris

6 750 000 kr

Avgift

2 910 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

Med ett strålande läge i gårdshusfastighet från 1889, på toppadress mellan Odenplan, Vasaparken och Tegnérlunden, saluförs nu denna smakfullt renoverade och fulländade trerummare om 59 m² med ljuvlig balkong i bästa sydvästläge.

Lägenheten har genuin känsla för stil, modern design, sobra kulörer, bra materialval och utmärkta funktionslösningar. Här erbjuds bland annat genomgående vackra trägolv med höga golvsocklar, en härlig takhöjd och stora fönster med djupa speglade nischer.

Planlösningen är ytterst väldisponerad, ljus och funktionell där varje kvadratmeter verkligen nyttjas på allra bästa sätt. Här ges underbara sällskapsytor med kök och vardagsrum i en öppen planlösning med utgång till balkongen. Balkongen ger härlig förlängning av sällskapsytorna och ett möblerbart uterum i bästa sydvästligt läge.

Köket är i ett stilsäkert och modernt utförande med gott om arbetsytor samt bra förvaring i draglådor och skåp samt komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet ger plats för stort matsalsbord, soffgrupp, TV-möbel och ytterligare förvaring för den som önskar.

Två sovrum, ”master bedroom” med plats för fullstor dubbelsäng samt utmärkt förvaring i generös klädkammare. Det andra sovrummet ger ett bra barn-, tonårs- eller arbetsrum.

Sobert helkaklat badrum med tvättmaskin, klinkergolv, duschplats med takdusch, wc, stort spegelskåp och handfat på kommod.

Välkomnande hall med plats för skor och ytterkläder, två inbyggda garderober samt säkerhetsdörr.

Trygg och klok förening med välskött fastighet och mycket god ekonomi. Brf Tuben 7 är skuldfri sedan 2017 och har ca 10 mkr i kassan.

Här bor du fantastiskt bekvämt med allt inom räckhåll. Mitt i hjärtat av Vasastan inte långt från Vasaparken och Tegnérlunden och endast några minuters promenad från Odenplan. Alldeles runt hörnet finns det bästa Vasastan har att erbjuda i form av shopping, caféer, bagerier och restauranger.

Pris: 6 995 000 kr

Månadsavgift: 2 910 kr
I avgiften ingår värme, vatten och obligatoriskt avgift om 309 kr/mån för bredband, telefon och kabel-tv basutbud. Beräknad driftkostnad/månad ca: hemförsäkring 200-300 kr, hushållsström 500-600 kr.

Andel i föreningen: 2,84890 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1889

Lägenhetsnummer: 572-1-0021 (1202)

Hiss: Nej

Våning: 2

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-09-05

Energiklass: F

Allmänt om föreningen: Äkta och välskött bostadsrättsförening om 29 bostadsrättslägenheter. Under 2018 renoverades vinden och blev till 4 nya lägenheter och under 2019 såldes föreningens tidigare hyreslägenhet. Detta förbättrade föreningens ekonomi och den är numera skuldfri. Den goda ekonomin har även bidragit till att föreningen under 2019 sänkt avgifterna 10% och att föreningen beslutat om en ytterligare avgiftssänkning på 10% som genomfördes i april 2020. Fastigheten upplåtes med tomträtt, omförhandling 2023.

Föreningens gård har en inramad uteplats som på sommaren har vackert blommande träd, utemöbler och grillmöjlighet. Det finns förråd, cykelställ, innergård och tvättstuga i källaren i gathuset utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

2020: Renovering av gatufasad.
2020: Trapphusrenovering
2019: Ny port med elektrisk öppning.
2018: Tak lades om i samband med vindsbyggnation.
2018: Spolning av stammar samt OVK
2018: Radonmätning
2018: Spolning av avrinningsbrunnar på innergården.
2017: Vindsbyggnation
2017: Hissrenovering
2013: Spolning av stammar.
2012: Omfattande gårdsrenovering, gårdsbjälklag, fjärrvärmecentral.
2010: Samtliga fönster renoverades och byte av fönsterglas har skett till bullerdämpande (mot gata) och isolerande (mot gård).
2003: Balkonger mot innergården byggdes.
2002: Spolades rörstammar.
1994: Taket och fasaden renoverades.
1972: Byttes rörstammar samt el-stigar.

Planerade renoveringar:
Kommande år planeras energisparåtgärder, renovering av vissa fönster samt stamspolning år 2023.

Förening: Brf Tuben 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Internet: Fiber levereras via Viasat. Hastighet 1000/1000 Mbit/s. Allente har tagit över det avtal föreningen hade med Viasat avseende bredband och TV-paketet. En höjning om 20 kr kommer att börja debiteras efter årsskiftet.

Sammanställning: Sydväst

Drömläge mellan Vasaparken och Observatorielunden. Här finner du lugna och trivsamma kvarter men som ändå ligger centralt. I Vasaparken finns caféer, minigolf och fotbollsplan/isbana. Med en kort promenad finner du Odenplan med trevliga kvarterskrogar, vinbarer, caféer, som bland annat Tranan, Lilla ego, Grus Grus och Café Pascal. I området finns det bra utbud med olika shoppingbutiker och mataffärer. Hagaparken erbjuder härliga grönområden att komma ut i. På några minuters promenad når du City, Odenplan och T-centralen. Vid Odenplan och Dalagatan finns flertalet bussar som tar dig runt hela stan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.