Vasastan

Birger Jarlsgatan 119, 3 ½ tr.

Stilren design & toppskick möter vackert sekelskifte anno 1906 i optimal, ostörd & högt belägen hörntrea med solig balkong i sydväst & låg avgift.

Adress

Birger Jarlsgatan 119, 3 ½ tr.

Rum

3

Slutpris

5 250 000 kr

Avgift

1 769 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Välkommen till en sann sekelskiftesdröm, rik på såväl stil som hemtrevlig känsla! Högt och knäpptyst belägen mot innergården i vacker och välskött fastighet från 1906 med hiss, ett stenkast från Hagaparken och Brunnsviken, saluförs nu denna optimerade och smakfullt totalrenoverade trerummare om 56 kvm (känns större) med stor härlig balkong i rofyllt och soligt sydvästläge.

Stilren design och modern komfort, färgsättning i sobra grå kulörer och bra förvaringslösningar samsas på bästa sätt med de vackra detaljerna från fastighetens byggår. Högt till tak om ca 3,10 meter, trägolv och fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar, lister och snickerier och ett flertal stora fönsterpartier i dubbla väderstreck ger ett fint ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Lägenhetens planlösning är mer eller mindre perfekt, väl motsvarande lägenheter på 70 kvm och större, och måste verkligen upplevas på plats. Den är väldisponerad, funktionell och trevligt familjeanpassad med en välkomnande hall som har bra rumssamband och plats för både skor och ytterkläder. Här finns även en rymlig garderob i original. Hallen ansluter till ett badrum med lyxig känsla och som är stilfullt inrett med vitkaklade väggar i halvförband, golv i Carraramarmor med golvvärme, duschhörna med tak- och handdusch, handfat, inbyggt badrumsskåp, spotlights i tak samt vägghängd WC.

Köket är stilfullt inrett med bra förvaring i skåp med handmålade gråa luckor i dubbla rader ända upp till taket, arbetsbänkar i Carraramarmor, komplett maskinell utrustning såsom inbyggd kyl, frys och diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och fläkt. Köket har bra matplats för 4-6 personer.

Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa och matsalsbord, stort vackert fönsterparti och utgång till balkongen. Balkongen ger ett soligt ”uterum” med plats för bord, stolar och växter. Två sovrum ligger tyst och lugnt mot innergården. Ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och generös förvaring i garderobsvägg som är platsbyggd runt sängen. Det mindre sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Detta är kort och gott ett boende som uppfyller den kräsnes krav på modern standard, stil och komfort i välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi, låg belåningsgrad om endast 1.419:-/kvm och låga månadsavgifter för medlemmarna. Läget i Vasastan är både centralt och rofyllt med närhet till Odenplan och Östermalm, så väl som rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. För bilburen är du på E 4:ans norra och södra avfarter på nolltid.

Pris: 4 995 000 kr

Månadsavgift: 1 769 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 3,15700 %

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 24 (1302)

Hiss: Ja

Våning: 3.5

Antal våningar: 5

Energiförbrukning: 131 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2019-04-09

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Brf Staren 15 bildades 1994 (tidigare bostadsförening från 1919) och är belägen på Birger Jarlsgatan 119 i Stockholm. Fastigheten uppfördes 1906 och består av flerbostadshus med 27 lägenheter (2.117 kvm) upplåtna med bostadsrätt och 4 lokaler (319 kvm) varav 2 fn hyrs ut. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 var den långfristiga skulden endast ca 3 265 000 kr vilket ger en belåningsgrad på 1.542:-/kvm. Avgiften höjdes med 10% pga fasadrenoveringen. Inga ytterligare avgiftsförändringar är planerade.

Genomförda renoveringar/åtgärder:
1995: Byte av V/A-stammar.
1996: Ny värmecentral (fjärrvärme).
2000: Renovering av trapphus och byggnation av balkonger mot gården.
2002: Renovering av hiss.
2003: Byte av elstigare.
2006: Renovering av innergården och taket.
2007: Ommålning av porten.
2008: Renovering av tak, utvändig målning av fönsterlister.
2011: Renovering av fasaden mot innergården.
2015: Dörrar och trapphus målade, byte av belysning i källare och på vind.
2016: Byte av värme och radiatorventiler.
2017: Renovering av tvättstugan.
2018: Ny värmepump installerades. Renovering av tvättstugan. Ny energideklaration upprättades. Inköp av nya utemöbler till innergården.
2020: Fasadrenovering.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga, cykelrum och innergård trädgårdsmöbler.

Förening: Brf Staren 15

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

Antal lokaler: 4

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Tecknas separat.

Sammanställning: Stor solig balkong i högt sydvästläge med utsikt över lummiga innergårdar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.