Vasastan

Tomtebogatan 26 A, 2 tr

Underbart sekelskifte på bästa adress. Härlig takhöjd, generösa ljusinsläpp, kakelugn samt snövita snickerier och genomgående fiskbensparkett i ek.

Adress

Tomtebogatan 26 A, 2 tr

Rum

3

Slutpris

8 475 000 kr

Avgift

2 425 kr/mån

Boyta

114 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän hörnvåning om 114 ljusa och välplanerade kvm i ett fantastiskt bra skick. Planlösningen är perfekt med en välkomnande hall, snyggt badrum, två sovrum samt fantastiska sällskapsytor med ett stort, rymligt kök och ett generöst vardagsrum med burspråk och fungerande kakelugn.
Ytor i toppskick, genomgående fiskbensparkett, höga golvsocklar, djupa fönsternischer, högt i tak med stuckaturer och bevarade takrosetter samt vackra snickerier och spegeldörrar ger en härlig känsla och atmosfär.

Chans till 4 r o k! Med relativt små medel kan man dela av det större sovrummet till två mindre, se gärna bifogat förslag på alternativ planlösning.

Drömläge i vacker och välskött fastighet och solid förening i hörnet av Tomtebogatan och Norrbackagatan. Den flexibla planlösningen med stora sällskapsytor och generösa ljusinsläpp i tre väderstreck införlivar Birkastansdrömmen!

Genomgående högt i tak, slätstuckatur, djupa fönsternischer och höga golvsocklar.

– Välkomnande hall med klädkammare och plats för ytterkläder. Fiskbensparkett.

– Utmärkt kök med plats för upp till 12 personer. Gott om arbetsytor och mängder av förvaringsskåp. Kyl/frys, diskmaskin, vinkyl, micro samt spis med varmluftsugn och inbyggd fläkt. Bänkskiva i Carraramarmor. Fiskbensparkett samt tre höga fönster i fil mot Tomtebogatan.

– Vardagsrum i hörna med tre stora rundade fönster. Fungerande kakelugn, fiskbensparkett och slätstuckatur.

– Rymligt sovrum med fiskbensparkett och med möjlighet till olika möbleringsalternativ. Tre höga fönster i fil mot Norrbackagatan med fint ljusinsläpp. Fem höga garderober ger suverän förvaring. Plats för dubbelsäng och skrivbord. Möjlighet att dela av detta rum till två mindre, se gärna bifogad alternativ planlösning.

– Sovrum 2 med fönster mot den lugna innergården. Fiskbensparkett, garderober och rymlig walk in closet. Plats för dubbelsäng. Här har det funnits bygglov för fransk balkong, möjlighet att förnya!

– Snyggt badrum med exklusiva materialval. Väggar med vitt kakel och mosaik. Grå klinker med golvvärme. Vägghängd WC, handfat med kommod och badrumsskåp samt duschhörna. Infälld belysning via spotlights.

Pris: 8 475 000 kr

Månadsavgift: 2 425 kr
I avgiften ingår kallvatten och bredband. Det tillkommer en separat kostnad för den faktiska förbrukningen av varmvatten och värme om ca 1 041 kr/månad. Beräknad driftkostnad/månad ca: Hushållsel 350:-, Hemförsäkring: 200:-

Andel i föreningen: 3,40100 %

Byggår: 1906

Övriga byggnader/utrymmen: Prisbelönt innergård som sommartid fylls med mycket blomster. Här finns plats att sitta och läsa i lugn och ro i en tyst oas av grönska eller arrangera middagar och grillning. På gården finns cykelställ, flera sittgrupper, grillar och trevliga planteringar och konstinstallationer. I föreningen finns även en kvarters/festlokal man kan hyra samt ett stort snickarrum. Bra tvättstuga i källarplan med 3 tvättmaskiner, 3 torktumlare, och ett stort torkrum. Till lägenheten hör ett stort och rymligt vindsförråd samt ett källarförråd.

Lägenhetsnummer: 1202.

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2.

Energiförbrukning: 118 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata alternativt externa garagemöjligheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. består av 36 lägenheter samt två affärslokaler. Föreningen är medlem och delägare i samfälligheten Smältan som förvaltar innergården. Inga avgiftsförändringar planerade. Delat ägande godkänns. Fastigheten omfattar adresserna Tomtebogatan 26, 26A samt Norrbackagatan 42. Fastigheten är i mycket bra skick och underhålls löpande enligt föreningens framtagna undershållsplan.

Ekonomin är mycket god med en belåning på ca 1.000.000 kr och ca 600.000 kr i likvida medel. Inga avgiftsförändringar är beslutade.

Genomförda renoveringar:
2013 Balkonger byggdes
2013 Reparation gårdsfasad
2013 Reparation och ommålning yttertak
2005 3-fas el installerad i hela fastigheten och i lägenheterna
2003 Målning av fönster
2002 Målning av tak
2000 Installation av datanät
1995 Renovering av fönster och portar
1991 Renovering av trapphus
1990 Fasadrenovering
1980 Stambyte
Kommande renoveringar:
2015 Delrenovering fasad mot gata
2015 Ommålning av fönster
2015 Uppgradering av tvättstuga.

Förening: Norrbacka UPA

TV: Kabel-TV leveraras av Com Hem. Internet levereras genom föreningens egen fiberanslutning och ingår i avgiften.

Sammanställning: Prisbelönt innergård med uteplatser, konstinstallationer och planteringar. Det har funnits bygglov för fransk balkong med utgång från sovrummet som vetter mot innergården.

Härligt läge i hjärtat av idylliska Birkastan, mellan vackra Karlbergsvägen och Rörstrandsgatan med sin puls, butiker, kaffebarer och resaturanger.

Närhet till Vasaparken med caféer, bollplan och lekpark samt även Karlbergs slottspark med motionsmöjligheter. Karlbergskanalen och Karlbergs Slott skapar en vacker vy och picknickmöjligheter.

Utmärkta kommunikationer i form av T-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertal innerstadsbussar, pendeltåg från Karlbergs station samt Flygbussarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.