Vasastan

Vikingagatan 16, 3 tr

Sekelskiftesdröm på bästa adress i Birkastan. Kakelugnar, balkong, generösa ljusinsläpp, burspråk samt vackra snickerier och trägolv.

Adress

Vikingagatan 16, 3 tr

Rum

3

Slutpris

9 700 000 kr

Avgift

2 658 kr/mån

Boyta

114 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 114 ljusa och välplanerade kvm i toppskick. Perfekt, genomgående planlösning med ytterligare möjligheter för den som vill förändra. Alla sekelskiftesdetaljer är på plats såsom högt till tak, stora fönsterpartier och burspråk med spröjs och djupa nischer, mörkbetsade furugolv med höga golvsocklar. Snövita snickerier och spegeldörrar samt tre kakelugnar och en rejäl balkong.

Fantastiskt läge i Birkastan, lugnt men ändå endast en ½ minuts promenad till pulsen vid Rörstrandsgatan. Trygg och klok förening med låga avgifter och mycket välskött fastighet med hiss som rymmer barnvagn. Missa inte detta tillfälle, här trivs man!

– Välkomnande och rymlig hall. Gott om plats för ytterkläder och skor med vacker hatthylla i originalutförande. Mörkbetsade furugolv.

– Separat, nyligen renoverad (2014) toalett med WC, handfat samt helkaklade väggar och snyggt klinkergolv med golvvärme. Infälld belysning via spotlights.

– Stort sovrum med ett vackert burspråk, mörkbetsade furugolv och kakelugn. Här finns även lägenhetens egna tvättrum med tvättpelare placerat i en stor klädkammare. För den som skulle vilja flytta köket så finns det avlopp och vatten tillgängligt här.

Helt underbart och lättmöblerat vardagsrum. Stort fönsterparti med spröjs, fungerande kakelugn med glaslucka och hög golvsockel. Mörkbetsade furugolv.

– I passage till köket finns ett serveringsskåp i original med suverän förvaring.

– Utmärkt och rymligt kök med gott om skåp, bra arbetsytor, matplats för 6-7 personer och utgång till balkongen. Vitvaror från SMEG; Kyl/frys, induktionshäll, ugn och microvågsugn. Diskmaskin från Whirlpool. Skafferi och mörkbetsade golv

– Helkaklat badrum med ett snyggt klinkergolv. Badkar, WC (mekanisk-kvarn), handfat med kommod, golvärme och infälld belysning via spotlights.

– Sovrum mot den lugna innergården med plats för dubbelsäng och skrivbord. Klädkammare, garderobsvägg och kakelugn. Mörkbetsade furugolv.

Kakelugnen i vardagsrummet fungerar. De två andra kakelugnarna har tidigare fungerat och det borde inte vara några bekymmer att täta rökgångarna och få dem eldningsbara igen.

Pris: 9 250 000 kr

Månadsavgift: 2 658 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring: 150 kr.

Andel i föreningen: 4,03811 %

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 5

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 153 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 40 lägenheter och tre affärslokaler varav 4 lägenheter och lokalerna är upplåtna med hyresrätt. Total bostadsyta är 2 690 kvm och total lokalyta är 130 kvm.

Alla lägenheter med hyresrätt är uthyrda med korttidskontrakt. Föreningens policy är att lägenheterna säljs när behov av finansiering finns.

Fastigheten genomgick en stor renovering 2008-2009 då bland annat fasader, fönster, tak, portar och trapphus renoverades. 2010 OVK, 2014 byttes WC stammen.

Förening: Eldaren

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong mot innergården med plats för bord och stolar.

Perfekt läge i underbara Birkastan på Vikingagatan med en ½ minuts promenad till Rörstrandsgatan. Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Direkt närhet till kommunikationer från Karlberg (tåg norrut+Arlanda), innerstadsbussarna 3 och 4 via St:Eriksplan samt T-bana St:Eriksplan. Allt inom 5 minuters promenad.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.