Vasastan

Västmannagatan 90, 6 tr.

Fantastisk vindsvåning med härlig terrass, 5 meter till taknock, öppen spis, stora sällskapsytor & ytor i mycket bra skick!

Adress

Västmannagatan 90, 6 tr.

Rum

3

Slutpris

10 900 000 kr

Avgift

4 035 kr/mån

Boyta

110 kvmOm bostaden

Kontakta mäklaren för förhandsvisning!

I vacker hörnfastighet från 1914, på lugn och bra adress nära Odenplan i Vasastan, saluförs nu denna underbara vindsvåning om 110 suveräna kvm med solig, insynsskyddad takterrass med fri utsikt över himmel och kringliggande takåsar. Tyst och lugnt belägen högst upp på 6 trappor med hiss hela vägen upp till vindsplanet.

Våningen är smakfullt renoverad i stilren, modern design och präglas av typiska vindsdetaljer såsom vacker öppen spis, snedtak och högt till taknock om ca 5,0 meter, synliga takbjälkar, fönsterkupor i dubbla väderstreck som ger rikliga ljusinsläpp från morgon till kväll, takfönster, snövita murstockar med änglatrappor, vacker fiskbensparkett och en härlig takterrass med plats för bord, stolar och grill.

Planlösningen är mycket väldisponerad och våningen har ett ogenerat läge, den är ytterst funktionell och tillgänglig med massor av bra förvaringslösningar, öppna, ljusa och sociala sällskapsytor i kök och vardagsrum. Utmärkt, platsbyggt kök i ett snyggt utförande med komplett maskinell utrustning. Bra arbetsytor, generös förvaring och plats för större matgrupp. Vardagsrummet är väl tilltaget och lättmöblerat. Två bra sovrum, varav ett ”master bedroom” med plats för rejäl dubbelsäng och förvaring. Det andra sovrummet, även det med plats för dubbelsäng och förvaring, passar bra som barn- tonårs- eller gästrum. Helkaklat badrum med mosaikgolv och golvvärme, duschhörna, toalett, tvättpelare och handfat. Välkomnande hall med plats för ytterkläder och gott rumssamband.

Bostadsrättsförening med god ekonomi och en välskött fastighet. Läget i Vasastan är både centralt och rofyllt med närhet till Odenplan och S:t Eriksplan, så väl som rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. Gym plus flera mataffärer i närheten. Fantastisk fisk- och skaldjursbutik runt hörnet på Dalagatan.

Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana Odenplan samt Citybanan med uppgång ca 100 meter från bostaden (korsningen av Dalagatan och Vanadisvägen). I Norra stationsområdet intill växer Hagastaden fram vilket gör läget kring Vanadisvägen ännu mer attraktivt och eftertraktat.

.

Pris: 9 975 000 kr

Månadsavgift: 4 035 kr
I avgiften ingår vatten. Uppvärmning tillkommer, ca 1100/månad.

Andel i föreningen: 4,63711 %

Uppvärmning: 1 100 kr/mån

EL: 400 kr/mån

Total driftkostnad: 1 500 kr/mån

Byggår: 1914

Uppvärmning: Direktverkande el

Lägenhetsnummer: 165 (1601)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 131 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Torfyran förvärvade hörnfastigheten Tor 4 på Västmannagatan 90/Vanadisvägen 30 år 2009 och består av 25 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet (ca 60 kvm) och 2 lokaler upplåtna med hyresrätt. Byggnades totalyta är 2.612 kvm, varav 2.556 kvm utgör lägenhetsyta och 56 kvm lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och äger marken. Föreningens stadgar medger juridisk person men styrelsen har tagit ett principbeslut att inte bevilja juridisk person medlemskap i föreningen.

Lägenheterna värms upp med direktverkande el enligt egen mätare kopplad till lägenhetens enskilda elabonnemang.

Föreningens ekonomi är god. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 8.040.000:- och den kortfristiga skulden till 6.860.000:-, vilket ger en total belåning om 14.900.000:- och en belåningsgrad om 5.974:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 871.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
1980-1981: Byte av V/A-stammar.
2001-2002: Omläggning av yttertak och byggnation av vindsvåningar. Renovering av trapphus, vädringsbalkonger och fasader.
2009: OVK och energibesiktning.
2011: Trapphusrenovering med installation av tidstypiska säkerhetsdörrar. Renovering av tvättstugan.
2013: Renovering av fönster mot gatan.
2015-2016: Byte av två V/A-stammar. Fjärrvärme/tappvarmvatten är draget under 2015/2016 till samtliga lägenheter för egen separat inkoppling till respektive lägenhet. I denna lägenhet ingår varmvatten.
2016: Byggnation av balkonger mot gården.
2017: OVK-besiktning, kartering av samtliga ventilations- och rökkanaler samt sotning.
2018: Ny gårdsbelysning samt vattenavrinning på innergården. Installation av automatiska portöppnare samt nya kodlås. Underhåll av hissarna. Spolning av stammarna.
2019: Underhåll av entréportar, trapphus, vädringsbalkonger och modernisering av hissdörrar. Förbättring av utemiljön och gemensamma utrymmen i källaren.

Planerade renoveringar:
2020: Sophanteringssystem, ny spillvattenledning, målning av tak och fönster mot innergården, taksäkerhet och bullerglas mot gatan.
2021: Renovering av skorstenar och nya tvättmaskiner i tvättstugan.

Föreningen har en upprättad underhållsplan som sträcker sig från 2016 fram till 2036.

För mer information om föreningen se bifogad årsredovisning och föreningens hemsida www.brf.torfyran.se. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns inget cykelförråd men cyklar kan förvaras på innergården.

Förening: Brf Torfyran

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 25

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Insynsskyddad takterrass med utsikt över himmel och kringliggande takåsar samt härligt solläge från morgon till ca 14-15-tiden på eftermiddagen när solen står som högst.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.