Vasastan

Roslagsgatan 36, 5 tr, hiss

Vindsvåning med eldstad, nybyggd altan och härliga sällskapsytor! Drömboende närmast himlen!

Adress

Roslagsgatan 36, 5 tr, hiss

Rum

3

Slutpris

5 350 000 kr

Avgift

4 451 kr/mån

Boyta

107 kvmOm bostaden

Härlig vindsvåning om 107 kvm ”levnadsyta”, varav 98 kvm är boarea och 9 kvm är biarea. Underbart läge, högst upp i fastighet anno 1884 med himlen och takåsarna som närmsta grannar. I denna vindsvåning kombineras smarta funktioner och effektiv ytdisponering med typiska detaljer såsom snedtak, murstockar och många fönsterkupor som ger rikligt med ljusinsläpp.

Vardagsrummet har en stilfullt designad öppen spis och generösa sällskapsytor. Två ordentliga sovrum, varav ”master bedroom” med stort helglasat fönsterparti med utgång till den nybyggda altanen/terrassen. Utsikten över takåsarna är mycket trivsam! Köket renoverades 2007 och är väl tilltaget med gott om skåp och inredning i smakfull stil samt komplett maskinell utrustning. Stort toppfräscht badrum från 2006. Välkommen till ett hem med livsstilsattribut som öppna sällskapsytor, öppen spis och altan! Här lever man med ypperligt innerstadsläge, i attraktiva Vasastadskvarter med närhet till det mesta.

– Instegshall med plats för avhängning och en byrå alternativt en garderob. Vitmålade väggar och tak samt parkettgolv. Hallen har gott rumssamband.

– Stilfullt och väl tilltaget kök från 2007 med gott om skåp och förvaring. Bra arbetsytor med bänkskiva i svart granit, infälld diskho och kakel på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning i såsom kyl och frys ”side by side”, spis med keramikhäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin. Matplats för 5-6 personer vid fönsterkupa och golv i gråvit rutigt naturmaterial.

– Stort toppfräscht badrum från 2005/2006. Badrummet är helkaklat med skiffergolv och golvvärme. Toalett, dusch med vikdörrar i glas, handdukstork, handfat på kommod, badrumsskåp och kombinerad tvättmaskin med torktumlare.

– Sovrum nr 1, ”master bedroom” , med helglasade dubbla pardörrar som öppnar till solig altan med utsikt mot himmel och takåsar. Sovrummet ger plat för rejäl dubbelsäng, garderober och arbetsplats. Klädkammare/förråd och parkettgolv.

– Sovrum nr 2 med plats för säng och garderober, snedtak med fönsterkupa och parkettgolv.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 4 451 kr

Andel i föreningen: 5,18000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett varmbonat vindsförråd, plats för cyklar och en tvättstuga i eget hus på gården. Trevlig innergård med trädgårdsmöbler, grill och planteringar.

Renoveringar: 1982 genomfördes stambyte, fasadrenovering, byte av elstigarna, en tvättstuga och ett soprum byggdes. 2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades. 2005 renoverades trapphus och hissar. 2007 byggdes balkonger. 2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan. Föreningen planerar att renovera gården, byta entréporten samt installera ett fastighetsnät (fiberlan).

Lägenhetsnummer: 41510

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Hiss till 4 trappor, 1 trappa att gå

Våning: 5

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Roslagsgatan 36 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 37 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen har en informativ hemsida, se gärna http://www.roslagsgatan36.se

För närvarande har föreningen långfristiga lån på 1,9 MSEK och har 1,3 MSEK i kassa och bank (per 31-12-2016). Amortering av lånet görs kvartalsvis, för närvarande med 60 000 kr per kvartal. Föreningen har också god likviditet och styrelsen är aktiv i hur de likvida medlen placeras för att få bästa avkastning. Föreningen har löpande kontakt med banken rörande låneränta, placeringsrådgivning samt amortering. Inga avgiftsförändringar planeras.

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
1982 genomfördes stambyte och nydragning av elen.
2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades.
2005 renoverades trapphus och hissar.
2007 byggdes balkonger.
2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone.
2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya.
2012 totalrenoverades soprummet med nya kärl och förbättrad sophämtning. Ett barnvagnsförråd byggdes på innergården.
2013 byttes flertalet vatten- och avloppsrör i källaren enligt underhållsplanen.
2017 installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
OBS! En underhållsplan upprättades 2006 och sträcker sig fram till 2025.

Förening: Brf Roslagsgatan 36

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Nybyggd altan med vy över himmel och takåsar.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibiren är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.