Vasastan

Sankt Eriksgatan 101, 5 tr

Härligt 1920-tal i klassisk familjevåning med modern planlösning & öppen spis. Högt, ljust & fritt med utsikt över både Hälsingehöjden & Sätertäppan.

Adress

Sankt Eriksgatan 101, 5 tr

Rum

3

Slutpris

8 950 000 kr

Avgift

4 861 kr/mån

Boyta

104 kvmOm bostaden

I vacker och välvårdad fastighet från 1926, på bra adress i Vasastan mellan Sankt Eriksplan och Odenplan, saluförs en fin familjevåning i gott skick om 3 rum och matsalskök. Våningen är högt, ljust och fritt belägen på våning 5 (av 6) med rymlig hiss, fungerande öppen spis och härlig takåsvy samt parkutsikt över Hälsingehöjden och idylliska Sätertäppan.

Våningen har på senare tid smakfullt renoverats med modern planlösning och bra funktionslösningar anpassad till familjeliv så väl som umgänge i goda vänners lag. Allt i perfekt symbios med de välbevarade detaljerna från byggåret såsom högt till tak med lister och slätstuckatur, fiskbensparkett och trägolv, spegelmönstrade dörrar och pampiga pardörrar, fönsterpartier med spröjs och djupa nischer samt en fungerande öppen spis.

Planlösningen är både rund- och genomgående med härliga och luftiga sällskapsytor med stilfullt matsalskök och vardagsrum i öppen planlösning med stora fönsterpartier och fri utsikt över takåsar och Hälsingehöjden. Det platsbyggda köket är minimalistiskt designat, komplett maskinellt utrustat och ger plats för stort matsalsbord och middagsbjudningar för minst 8-10 personer. Parallellt med köket ligger vardagsrummet med plats för soffgrupp och TV-möbel.

Två bra sovrum ligger avskilt och rofyllt med fri utsikt över Sätertäppan och Röda Bergens vackra fastighetern samt takåsar. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar. Ett utmärkt barnrum med platsbyggd loftsäng och bra förvaring i garderob. Via entrén nås en tambur med plats för ytterkläder och skor samt access till separat gäst-WC med toalett och handfat. Inre hall med gott rumssamband och större badrum med badkar, toalett och tvättmaskin.

Välskött förening med god ekonomi.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 4 861 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, telefoni och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring 200-300:-.

Andel i föreningen: 5,52000 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0018 (1504)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 128 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Sankt Eriksgatan 101 är en äkta förening som äger marken och ombildades 2003. Fastigheten uppfördes 1926, renoverades år 1996 och består av ett flerbostadshus i 6 våningar samt ett gårdshus om fyra våningar.
Fastighetens totala lägenhetsyta utgörs av 1 762 kvm och 420 kvm utgörs av lokalyta.
Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Föreningen äger och hyr ut lokalerna, medan samtliga lägenheter disponeras av föreningens medlemmar. Andrahandsuthyrning får endast ske med styrelsens samtycke för 6 månader i taget.

Gemensamma utrymmen:
Fräsch tvättstuga, cykelparkering på gården och till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Föreningen har en trevlig och renoverad innergård med utemöbler och grillmöjligheter sommartid.

Föreningens ekonomi är god och inga höjningar av avgiften är planerade.

Gjorda renoveringar i fastigheten:
Stambyte 1996
Fönster målades 2005
Renovering av takbeläggning 2005
Ny puts på fasaden 2005
Undercentralen för värme byttes 2007
Energideklaration upprättad 2008
Uppförande av vindsvåning i gathuset 2012
Gårdsrenovering 2012
Ny tvättstuga 2014
Ombyggnad av trapphus i gårdshuset 2015
Renovering av trapphus 2015
Installation av bredband till samtliga lägenheter 2015
Målning och renovering av yttre fönsterbågar i hela fastigheten 2017
Nytt reglersystem till undercentralen 2017
Uppdatering av ventilationen i hyreslokalerna 2017
Helrenovering av en av uthyrningslokalerna 2017
Mätning och injustering av ventilationssystemet 2017
Översyn och reparationer av takplåt 2018

För ytterligare information se årsredovisning.

Hemsida:
www.sankteriksgatan101.se

Förening: Brf Sankt Eriksgatan 101

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel TV: Kabel-tv ingår i avgiften med T2 utbud.

Internet: Bredband ingår i månadsavgiften. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredbandbolaget.

Sammanställning: Gemensam balkong i anslutning till trapphuset.

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.

I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer. Även matvarubutiker finns det gott om i området, bl.a ICA Nära på Karlbergsvägen i samma kvarter och stora Hemköp vid Torsplan. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.