Vasastan

Sankt Eriksgatan 101, 2,5 tr

Härligt 1920-tal i klassisk familjevåning med modern planlösning & öppen spis. Högt, ljust & fritt med utsikt över både Hälsingehöjden & Sätertäppan.

Adress

Sankt Eriksgatan 101, 2,5 tr

Rum

3,5

Slutpris

7 750 000 kr

Avgift

4 788 kr/mån

Boyta

103 kvmOm bostaden

I vacker och välvårdad fastighet från 1926, på bra adress i Vasastan mellan Sankt Eriksplan och Odenplan, saluförs en fin familjevåning i gott skick om 3 rum och matsalskök. Våningen är högt, ljust och fritt belägen med fungerande öppen spis och härlig parkutsikt över Hälsingehöjden och idylliska Sätertäppan.

Våningen har på senare tid smakfullt renoverats med modern planlösning och bra funktionslösningar anpassad till familjeliv så väl som umgänge i goda vänners lag. Allt i perfekt symbios med de välbevarade detaljerna från byggåret såsom högt till tak med lister och slätstuckatur, parkett och trägolv, spegelmönstrade dörrar och pampiga pardörrar, fönsterpartier med spröjs och djupa nischer samt en fungerande öppen spis.

Planlösningen är både rund- och genomgående med härliga och luftiga sällskapsytor. Stilrent matsalskök med komplett maskinell utrustning och plats för stort matsalsbord för middagsbjudningar för minst 8-10 personer. Generöst vardagsrum i anslutning med stora fönsterpartier och fri utsikt över Hälsingehöjden.

Två bra sovrum ligger avskilt och rofyllt med fri utsikt över Sätertäppan och Röda Bergens vackra fastigheter. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och suverän förvaring i garderobsvägg samt ett utmärkt barnrum. Via entrén nås en tambur med plats för ytterkläder och skor samt access till separat gäst-WC. Inre hall med gott rumssamband och stort badrum med tvättpelare.

Välskött förening med god ekonomi och renoverad fastighet. Hiss med plats för barnvagn.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning: – Rymlig hall som direkt ger en välkomnande känsla. Gott om plats för ytterkläder och förvaring.
– Gästtoalett angränsande till hallen med WC och handfat.

– Från hallen når man lägenhetens mittpunkt – den inre hallen som idag används som bibliotek.

– Generöst tilltaget vardagsrum att umgås och koppla av i med spröjsat fönsterparti, härlig utsikt och öppen spis. Här ryms den stora soffan, soffbord liksom favoritfåtöljen. Speglade pardörrar, djupa fönsternischer, vackra golv och takrosett i kombinationen med takhöjden ger rummet en härlig rymd.

– Stilrent kök med gott om skåp och arbetsytor samt vacker bänkskiva i Carraramarmor. Komplett maskinell utrustning med bl a spis från Smeg med dubbla ugnar och induktionsplattor, vinkyl och plats för stort matbord vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Ett kök att längta hem till.

– Två rogivande sovrum, lugnt belägna mot den idylliska innergården varav ett masterbedroom med suverän förvaring i garderobsvägg, stort spröjsat fönster och plats för dubbelsäng. Det andra passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Här sover man gott helt fritt från störande trafik.

– Groventré med klinkers och golvvärme. Perfekt utrymme för barnvagnen och förvaring.

– Rymligt och sobert badrum med kaklade väggar och fint mönstrat klinkergolv. Här finns badkar, handdukstork, wc samt handfat och förvaringsytor. Tvättmaskin och torktumlare för extra komfort.

Pris: 7 695 000 kr

Månadsavgift: 4 788 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband 100 Mbit/s.. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring 300-400:-.

Andel i föreningen: 5,48000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0009 (1204)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Hiss med plats för barnvagn.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Sankt Eriksgatan 101 är en äkta förening som äger marken och ombildades 2003. Fastigheten uppfördes 1926, renoverades år 1996 och består av ett flerbostadshus i 6 våningar samt ett gårdshus om fyra våningar.
Fastighetens totala lägenhetsyta utgörs av 1 762 kvm och 420 kvm utgörs av lokalyta.
Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Föreningen äger och hyr ut lokalerna, medan samtliga lägenheter disponeras av föreningens medlemmar. Andrahandsuthyrning får endast ske med styrelsens samtycke för 6 månader i taget.

Gemensamma utrymmen:
Fräsch tvättstuga, cykelparkering på gården och till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Föreningen har en trevlig och renoverad innergård med utemöbler och grillmöjligheter sommartid.

Föreningens ekonomi är god och inga höjningar av avgiften är planerade.

Gjorda renoveringar i fastigheten:
Stambyte 1996
Fönster målades 2005
Renovering av takbeläggning 2005
Ny puts på fasaden 2005
Undercentralen för värme byttes 2007
Energideklaration upprättad 2008
Uppförande av vindsvåning i gathuset 2012
Gårdsrenovering 2012
Ny tvättstuga 2014
Ombyggnad av trapphus i gårdshuset 2015
Renovering av trapphus 2015
Installation av bredband till samtliga lägenheter 2015
Målning och renovering av yttre fönsterbågar i hela fastigheten 2017
Nytt reglersystem till undercentralen 2017
Uppdatering av ventilationen i hyreslokalerna 2017
Helrenovering av en av uthyrningslokalerna 2017
Mätning och injustering av ventilationssystemet 2017
Översyn och reparationer av takplåt 2018

För ytterligare information se årsredovisning.

Hemsida:
www.sankteriksgatan101.se

Förening: Brf Sankt Eriksgatan 101

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel TV: Kabel-tv ingår i avgiften med T2-paketet från Bredbandsbolaget.

Internet: Bredband ingår i månadsavgiften. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredbandbolaget. Optofiber är indragen i fastigheten.

Sammanställning: Gemensam balkong i anslutning till trapphuset samt lättillgänglig och generös uteplats på den nyligen renoverade innergården.

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping samt Hagastaden som växer fram. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.

I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer. Även matvarubutiker finns det gott om i området, bl.a ICA Nära på Karlbergsvägen i samma kvarter och stora Hemköp vid Torsplan. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid)

Här bor du på en optimal adress och kommunikationsmässigt har du nya citybanan precis runt hörnet. Det är gångavstånd till både Odenplan och Sankt Eriksplan där det finns både tunnelbana samt flertalet bussar till hela innerstan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.