Vasastan

Kungstensgatan 53, 2 tr

Fantastisk sekelskifteslägenhet, med utmärkt planlösning högt upp i huset. Stor, solig balkong i söder och svårslaget ljusinsläpp i två väderstreck.

Adress

Kungstensgatan 53, 2 tr

Rum

3

Slutpris

12 250 000 kr

Avgift

5 230 kr/mån

Boyta

103 kvmOm bostaden

Med attraktivt läge i trevliga och genuina Vasastadskvarter, mellan Odenplan och Tegnérlunden, finner ni denna fina sekelskiftestrea (möjlig 4:a) om 103 kvm i mycket gott skick. Lägenheten ligger högt upp på andra våningen och har ett ljust läge i klassisk fastighet från 1884 med stor och barnvagnsvänlig hiss.

Utmärkt planlösning som är genomgående från gård till gata med stora fönsterpartier som ger bostaden ett generöst ljusinsläpp och en solig balkong i söderläge. Stabil och välskött förening med god ekonomi och låg belåningsgrad.

Alla vackra originaldetaljer från byggåret finns väl bevarade såsom rejäl takhöjd om ca 3,10 meter med slätstuckatur, vitlutade och oljade furutiljor, speglade pardörrar, höga golvsocklar och stora fönsterpartier med djupa speglade nischer och svårslaget ljusinsläpp från dubbla väderstreck.

Planlösningen är mycket trivsam och väldisponerad med ljusa och luftiga ytor. Den är samtidigt flexibel med flera disponeringslösningar. Här finns en välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. Hallen ansluter till ett stilsäkert kök med matplats och komplett maskinell utrustning av hög kvalitet.
Ett lättmöblerat och stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord som inbjuder till mysiga familjekvällar så väl som middagsbjudningar.

Lägenheten disponerar två sovrum – ett större master bedroom med generös och praktisk klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. Här finns utgången till den södervända balkongen med vy över innergårdar och sol större delen av dagen. Rummet kan även delas av till två sovrum. Det andra sovrummet är även det väl tilltaget med plats för dubbelsäng och gott om förvaring.

Stilrent, helkaklat badrum med vägghängd WC, handfat och duschhörna med takdusch.

Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

Välskött, äldre förening med mycket god ekonomi och låg belåningsgrad.

Välkommen till en sekelskiftesdröm på bästa adress med enastående karaktär som införlivar era krav och önskemål på stil, klass och härlig känsla.

Pris: 11 950 000 kr

Månadsavgift: 5 230 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel och gas ca 400 kr, hemförsäkring ca 200-300 kr.

Andel i föreningen: 6,49000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 8 (1203)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vanadis är en äkta förening som förvärvade fastigheten Astarea 2 på Kungstensgatan 53 i Stockholm redan 1896. Föreningen består av 23 bostadsrättslägenheter samt en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1.420 kvm, varav 1.390 kvm utgör lägenhetsyta och 30 kvm lokalyta. Föreningen beskattas som äkta och äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick belåningen till ca 6 mkr vilket ger en belåningsgrad på 4.208:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2002 Byte av V/A-stammar och elstigare.
2002 Inredning av vind.
2002 Nyinstallation av hiss.
2002 Omläggning av tak.
2002 Nya balkonger och installation av bredband.
2005 Omputsning av fasad mot gård.
2005-2006 Ny värmeväxlare.
2015 Reparation av terrasser.
2016 Målning av yttertak.
2018-2019 Renovering av fönster och portar i gatuhuset samt fasaden mot gatan.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig till 2045.

Gemensamma utrymmen:
Trevlig innergård med möjlighet till grillning.
Cykelställ.
Tvättstuga i gårdshuset.
Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd.

Förening: Brf Vanadis

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 23

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via öppet fibernät (IP-only).

Sammanställning: Balkong i soligt söderläge.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.