Stora Essingen

Essingestråket 8, 1 tr

Optimalt planerad trea med ljust och härligt gavelläge. Villakänsla med tillhörande trädgård.

Adress

Essingestråket 8, 1 tr

Rum

3

Slutpris

2 050 000 kr

Avgift

4 825 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna ljusa och trevliga hörnlägenhet om 60 kvm. Lägenheten är optimalt planerad och i gott skick. Vardagsrum med fönster i två väderstreck och med gott om plats för såväl soffa som matbord om så önskas. Trevligt kök med matplats för 4-6 personer. Två trivsamma sovrum med gott om plats för förvaring i det större sovrummet. Stambytt och helkaklat badrum. Föreningen har 3 av senaste 4 åren haft en avgiftsfri månad. Här bor du lugnt och trivsamt i trevlig förening med villakänsla.

Lägenheten kan på ett enkelt sätt byggas om till en liten 4:a, se alternativ planlösning.

Välkommen till landet mitt i stan!

– Välkomnande hall med plats för avhängning. Furugolv och väggar i ljus ton.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum med fönster i två väderstreck. Här finns plats för såväl soffa som matplats. Trägolv och väggar i ljus ton.

– Trevligt kök med vita köksluckor och grått kakel ovan arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis samt ovansittande spisfläkt. Plats för matbord för 4-6 personer.

– Trivsamt och ljust sovrum med gavelläge. Gott om plats för dubbelsäng samt förvaring. Trägolv och väggar i ljus ton.

– Det mindre sovrummet passar perfekt som arbetsrum alt barnsovrum. Lugnt beläget mot föreningens trädgård. Trägolv och väggar i ljus ton.

– Fräscht helkaklat badrum med mörkt klinker på golv och vitt kakel på väggar. Utrustat med handduksvärmare.

Möjlighet finns att bygga ytterligare ett sovrum, se alternativ planskiss.

Pris: 1 975 000 kr

Månadsavgift: 4 825 kr

Andel i föreningen: 19,83000 %

Byggår: 1938

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Fräsch tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Mysig trädgård runt fastigheten med gräsmatta, blommor och små odlingar. Här finns också ett trädäck med utemöbler och grillmöjligheter för medlemmarna. Städning av trappuppgång, gräsklippning samt snöskottning sköts av medlemmarna.

Renoveringar: 1998 – Renovering av taket 1998 – Renovering av fasaden 2005 – Byte av köks- och badrumsstammar Fönster kommer att renoveras 2012.

Lägenhetsnummer: 1003(3+4)

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 2

Parkering/Bilplats: Föreningen har en parkeringsplats som för närvarande är uthyrd. Parkering på gatan är kostnadsfritt på Stora Essingen.

Allmänt om föreningen: Brf Strömshäll 16 förvärvade fastigheten 1997 och består av 7 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal som hyrs ut.

Förening: Brf Strömshäll 16

Ett boende på Stora Essingen har alldeles unika fördelar – skärgårdskänsla mitt i stan, cykel-/gångavstånd till city och bra kommunikationer.

Atmosfären är gemytlig. Här finns kvarterskrogar, delikatessbutik, mataffär, videobutik, pizzerior, café, skola och dagis. Båtliv är i högsta grad närvarande och på ön finns en båtklubb med två hamnar. Flera badställen finns att välja på tillsammans med vackra promenadstråk längs vattnet runt stora delar av ön.

Kommunikationerna är mycket goda med 1:ans buss till city och Fridhemsplan, 49:ans buss eller Tvärbanan (mellan Alvik – Liljeholmen och Sickla udde). Sommartid kan man ta båten till Stadshuset och Drottningholm.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.