Södermalm - Mosebacke

Hökens gata 7, 1 tr

Möjligheternas sekelskiftesvåning på drömadress vid Mosebacke Torg. Högt till tak med stuckaturer, vackra fönster och balkong mot gården. Möjlig 4:a.

Adress

Hökens gata 7, 1 tr

Rum

3

Slutpris

8 300 000 kr

Avgift

4 288 kr/mån

Boyta

91,5 kvmOm bostaden

Med drömläge på Katarinabergets topp, vid Mosebacke Torg, Södra Teatern, Mosebackeetablissemanget och Terrassen, mellan Götgatsbacken, Katarinahissen och kulturkvarteren kring Fiskargatan, Svartensgatan och Urvädersgränd, ges här tillfälle att förvärva en sekelskiftesvåning om 91,5 kvm och tre rum och kök. Våningen är högt och välbelägen i fastighet från 1904 på en av Stockholms mest attraktiva och anrika adresser, Hökens gata 7.

Våningen, som varit i familjens ägo sedan bostadsrättsföreningens bildande på 1980-talet, saluförs nu för första gången och är i ett välbevarat originalskick med många vackra detaljer från byggåret. Här ges rejäl takhöjd om ca 3,10 meter med stuckaturer och rosetter, plankgolv, spegelmönstrade pardörrar, höga socklar och fönsterpartier med djupa nischer etc. Det föreligger ett renoveringsbehov, men potentialen och möjligheterna är stora för den som drömmer om att hitta en ”oförstörd våning” att själv sätta sin prägel på.

Planlösningen är klassiskt väldisponerad och genomgående mellan gård och gata. Den är idag disponerad som en 3:a med kök, vardagsrum och två bra sovrum på vardera sida av våningen, varav ett med utgång till balkongen. För den med behov av en mer modern och familjevänlig planlösning, så kan den bl a omdisponeras till en mer effektiv 3-4:a med tre sovrum. Se ett förslag i bifogad alternativ planlösning.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och de stora renoveringarna gjorda.

– Hall och tambur med yta för klädhängare. Bra övrig klädförvaring i intilliggande klädkammare. Hallen har gott rumssamband och leder till alla rum.

– Två fina rum i fil mot gatan, varav ett vardagsrum med dubbla fönsterpartier (kan delas av till två mindre barnrum) samt ett sovrum, matsalsrum eller dylikt. Originaldetaljer såsom högt till tak med stuckaturer och rosetter, franska spegeldörrar, paneler och trägolv.

– Mot innergården ligger ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och bra väggytor för att platsbygga garderober. Här finns utgången till den stora balkongen som vetter med rofyllt läge mot innergården.

– Kök av äldre standard med god disposition och gott om förvaring. Kyl, frys, spis och fläkt. Matplats invid stort fönsterparti för 4-5 personer.

– Rymligt badrum med badkar, handfat, toalett och badrumsskåp. Här finns även utrymme för tvättmaskin.

Vid renovering och ombyggnation krävs en bygganmälan till föreningens styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar m.m. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 4 288 kr

Andel i föreningen: 8,35000 %

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga. Gemensam innergård med trädäck, utemöbler och grillmöjligheter om sommaren.

Lägenhetsnummer: 2 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Energiförbrukning: 123 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagmöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: HSB´s brf Urvädersklippan 217 i Stockholm (org nr 716417-6310) bildades 1981 och förvärvade fastigheten 1983. Föreningen äger och förvaltar fastigheten kvarteret Urvädersklippan Större 6 i Katarina församling. Föreningen består av 14 bostadsrätter och 2 lokaler.

Föreningens ekonomi är stabil och mycket god med låg belåning (endast ca 2.700.000:- per 2015-12-31). Inga avgiftsförändringar finns planerade eller beslutade.

Genomförda renoveirngar:
1983: Byte av V/A-stammar och elstigare. Fönsterrenovering.
2001-2003: Balkonger byggdes.
2006: Renovering av trapphus och tvättstugan.
2013. Takrenovering.
2016: Byte av värmeväxlare.
2017: Källarrenovering (finansieras enligt budget).

Driftskostnader:
Hushållsel ca 300-400:-/månad. Hemförsäkring ca 200:-/månad.

Förening: HSB Brf Urvädersklippan nr 217 i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Telefoni och bredband upp till 100/100 Mbit/s via Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften. Det går även att få bredband via Com Hem.

Sammanställning: Balkong om ca 4,2 kvm (3 x 1,4 meter) i rofyllt och mysigt gårdsläge.

Lugnt, underbart läge på idylliska Hökens gata i de eftersökta kulturkvarteren mellan Götgatsbacken och Mosebacke Torg. Bekvämt promenadavstånd till Fjällgatan, Mariatorget, Slussen/Gamla Stan och Mariaberget med Monteliusvägens promenadstråk. 100 meter till pulsen vid Götgatsbackens gågata där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig. Bra kommunikationer med tunnelbana och flertalet innerstadsbussar och cykelvägar vidare ner mot stan längs med Stockholms kajer.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.