Södermalm - Mariatorget

Björngårdsgatan 9 A, 3 tr

Vackert & romantiskt 1880-tal möter modern design i fin trerummare vid Mariatorget. Högt & rofyllt läge, stort sällskapskök, balkong & tre kakelugnar.

Adress

Björngårdsgatan 9 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

8 370 000 kr

Avgift

2 082 kr/mån

Boyta

85 kvmOm bostaden

Med eftersökt läge i anrika och kulturhistoriska Söderkvarter vid Mariatorget, mellan Mariaberget och Götgatsbacken, ges tillfälle att förvärva ett sekelskiftesboende i en klass för sig på en av Stockholms mest attraktiva adresser, Björngårdsgatan 9 A.

Högst upp med tyst, rogivande och genomgående gatuhusläge i fastighet från 1889, saluförs nu denna unika trerummare om 85 kvm. Stilren design, sober och varm färgsättning samt massor av platsbyggda förvarings- och funktionslösningar möter alla vackra attribut och typiska detaljer från byggåret. Här ges rejäl takhöjd över tre meter med stuckaturer och rosetter, höga golvsocklar, speglade snickerier och pardörrar, fiskbensparkett och trägolv, stora fönsterpartier samt tre dekorativa kakelugnar – en i varje rum – som ger en härlig känsla och atmosfär.

Planlösningen är hemtrevlig, yteffektiv och väldisponerad med god komfort och tillgängliga ytor för familjen så väl som för umgänge i goda vänners lag. Uttrycket ”drömkök” har sällan passat bättre för att beskriva det stora sällskapsköket utöver det vanliga som tillsammans med rymlig matsalsdel integreras till ett. Köket är platsbyggt i ett klassiskt och stilfullt utförande med bra arbetsytor, köksö, gott om skåp och draglådor, komplett maskinell utrustning och en vacker kakelugn som fungerar.

Vardagsrum med plats för soffgrupp, en vacker fungerande kakelugn och utgång till balkong med högt läge, gott om plats för möbler och vy över innergården och mot kringliggande takåsar.

Sovrum med plats för dubbelsäng. Även här finns en kakelugn (ej fungerande). Sovrummet ansluter via glasvägg i spröjsat smide till ett ”dressingroom” med klädförvaring platsbyggd garderobsvägg. Denna rumsdel kan även delas av och göras om till ytterligare ett sovrum, vilket det tidigare också har varit. Se bifogad alternativ planlösning. I övrigt finns en välkomnande hall med platsbyggda förvaringslösningar och plats för ytterkläder och skor samt ett helkaklat badrum med badkar, handfat, toalett, badrumsskåp och tvättmaskin.

Välskött äkta förening med god ekonomi och som äger marken.

Välkommen på visning!

Pris: 8 250 000 kr

Månadsavgift: 2 082 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-250:-. Balkongavgift ca 78:- (2 % av rådande prisbasbelopp).

Andel i föreningen: 8,13000 %

Byggår: 1889

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 32 (1302)

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 84 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna. Externa garagemöjligheter i området, se gärna www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Småland 17 i Stockholm bildades 1983 och består av 8 bostadsrätter och 4 hyreslokaler (Pilates, scenograf, galleri och finsnickeri). Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt. Juridisk person godkänns ej som förvärvare.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga, cykelförråd, soprum och en innergård med trädgårdsmöbler och planteringar.

Renoveringar i fastigheten:
2016: OVK-besiktning.
2015: Byggnation av balkonger.
2003-2004: Fasadrenovering och renovering av tvättstugan.
1997-1999: Byte av V/A-stammar i kök och badrum, nybyggnation av tvättstuga och installation av nya fönster i hela fastigheten.
1990-talet: Takrenovering.

Ingen större renovering planeras eller finns planerad i dagsläget.

Förening: Brf Småland 17 i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 8

Antal lokaler: 4

TV: Kabel-TV via Com Hem. Abonnemang tecknas separat.

Internet: Bredband via Com Hem. Abonnemang tecknas separat.

Sammanställning: Mysig balkong med högt läge och vy över innergården och mot kringliggande takåsar. Balkongavgift om ca 78:-/mån tillkommer (2 % av rådande prisbasbelopp).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.