Södermalm - Mariaberget

Blecktornsgränd 7, 3 tr.

Sekelskiftespärla med drömläge på Mariaberget, vindskaraktär och utsikt. Högst upp i huset med generösa ljusinsläpp och perfekt planlösning.

Adress

Blecktornsgränd 7, 3 tr.

Rum

3

Slutpris

6 825 000 kr

Avgift

4 355 kr/mån

Boyta

73 kvmOm bostaden

Välkommen till denna suveräna takvåning om 73 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Högst upp i vacker fastighet med sjöglimt över Riddarfjärden och Stadshuset. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom härlig takhöjd, fungerande kakelugn, synliga takbjälkar, fina trägolv samt snövita snickerier och spegeldörrar. Stora sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två sovrum, välkomnande hall samt fräscht badrum.

Läget är helt enkelt fantastiskt i kulturkvarteren invid Monteliusvägen (vidsträckt vy över Riddarfjärden) och med kort promenad till bl.a. Mariatorget.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och suverän förvaring i platsbyggda garderober och rymlig klädkammare.

– Sovrum med två fönster som vetter mot lugna Blecktornsgränd. Här finns en vacker fungerande kakelugn och även plats för möblering utöver dubbelsäng.

– Det mindre sovrummet lämpar sig mycket väl som barn-gäst-eller arbetsrum.

– Utmärkt kök med inredning från danska JKE Design. Bra arbetsytor och gott om skåp. Arbetsbänk i Corian och integrerad diskho vid det dubbla fönstret (mot innergården). Maskinell utrustning från Siemens med bred induktionshäll, inbyggd varmluftsugn med mikro, inbyggd diskmaskin, rostfri fläktkåpa med köksfläkt kopplad till IM-kanal och inbyggd hög kyl/frys (Electrolux). Naturlig matplats för fyra-fem personer. Öppen planlösning mot vardagsrummet.

– Vardagsrummet utgörs tillsammans med köket av husets hela gavel och har ett fint ljusinsläpp i tre väderstreck. Det är öppet mot köket och har två fönster mot Blecktornsgränd i väst och ett fönster mot Riddarfjärden med härlig utsikt mot Stadshuset. Vackert ekgolv och bevarade takbjälkar och synlig murstock.

– Badrummet med skåpinredning är från JKE Design och här finns vägghängd WC samt handfat integrerat i arbetsbänk (Corian). Tvättmaskin med torktumlare.Duschhörna med glasdörrar, handdukstork, badrumsskåp med belysning, exklusiva belysningsarmaturer och rostfria strömbrytare med dimmer och minnesfunktion. Helkaklade väggar och gråskimrande klinkergolv med värme. Fönster mot innergården.

Pris: 6 775 000 kr

Månadsavgift: 4 355 kr
I månadsavgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad; hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr. Obligatoriskt tillägg för bredband (fiber) 250 kr/månad tillkommer.

Andel i föreningen: 6,01000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1885

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Tvättstuga belägen i källaren med två tvättmaskiner en torktumlare. Två torkskåp och mangel. Gemensam innergård som underhålls av föreningens trädgårdsgrupp. På gården finns en grillplats och långbord. Det finns ett gemensamt förråd för cyklar samt plats för grill och dylikt. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhetsnummer: 410

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 3

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Kattan Större 2 1981 och upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos If försäkringsbolag och adresserna är Blecktornsgränd 7 och Tavastgatan 12. Föreningen äger marken vilket innebär att man inte kommer att påverkas av eventuella höjda tomträttsavgälder.

Inga aviserade agviftsförändringar.
Renoveringar:

Hela huset genomgick en omfattande renovering 1983, varvid samtliga V/A-stammar i kök och badrum byttes, nya elstigare installerades, nytt värmesystem installerades samt fasaden och taket renoverades.
Sedan dess har trapphuset renoverats 2014, fönstren bytts 2016 och fasaden renoverades 2018.

Förening: Brf Kattan Större nr 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 18

Antal lokaler: 2

TV: BredbandsTV. Stockholms Stadsnät (fiber, 1000 mBit, 250 kr/månad tillkommer på avgiften).

Internet: Stockholms Stadsnät (fiber, 1000 mBit, 250 kr/månad tillkommer på avgiften).

Lägenheten är belägen i ett av Stockholms mest attraktiva kvarter högt upp på Mariaberget intill Mariatorget. Fantastiska kullerstenskvarter med vackra omgivningar, fantastiska vyer över Riddarfjärden och omväxlande arkitektur med många charmiga kulturhus. Nära till promenadstråk (Monteliusvägen, Söder Mälarstrand) och gröna oaser (Mariatorget, Ivar lo’s park, Långholmen). Lugna kvarter med mysiga caféer och gallerier men bara några kvarter från hela Södermals utbud av restauranger och barer. Ett stenkast bort finns flera mataffärer, trendiga butiker, ateljéer, apotek, bagerier och 7-eleven.

Nära till T-bana Mariatorget och Slussen med röda och gröna linjen samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.