Södermalm - invid Vitabergsparken

Barnängs Tvärgränd 5, 1 tr

Stilren, modern & utmärkt familjetrea, möjlig 4:a, invid Vitabergsparken med öppna sällskapsytor, fransk balkong, 2-3 sovrum & toppfräscht badrum.

Adress

Barnängs Tvärgränd 5, 1 tr

Rum

3

Slutpris

6 000 000 kr

Avgift

5 299 kr/mån

Boyta

82 kvmOm bostaden

I välskött fastighet, ursprungligen en industrifastighet från 1932, totalrenoverades och byggdes om till moderna bostäder 2007 och har ett idylliskt och populärt läge invid kulturkvarter på Södermalm nära Vitabergsparken, Sofia kyrka, Lilla Blecktornsparken och Årstaviken. Här återfinns en utmärkt disponerad och fin trerummare, möjlig 4:a (se alternativ planlösning), om 82 kvm.

Lägenheten är genomgående från gård till gata och erbjuder en mycket tilltalande, yteffektiv och familjevänlig planlösning med högt till tak om ca 2,85 meter, fina parkettgolv, fönsterpartier i dubbla väderstreck som ger ett bra ljusflöde och fransk balkong mot innergården.

Lägenheten har en stilren design, sober färgsättning och massor av genomtänkta förvarings- och funktionslösningar. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och generös klädförvaring. Toppfräscht, stilrent och nytt badrum från 2019 med både vitt kakel och Carraramarmor, golvvärme, duschhörna med blandare från Tapwell, toalett, handfat på kommod, handdukstork, tvättmaskin m.m. Dessutom finns även separat gäst-WC med toalett och handfat.

Ljus, öppen och generös planlösning mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffgrupp och TV-möbel. Exklusivt kök från Poggenpohl med god förvaring, rejäla arbetsytor och köksmaskiner från Gaggenau. Innanför köket finns en separat matrumsdel med plats för stort matbord. Matrummet kan även med fördel och enkla medel kan göras om till ytterligare ett sovrum.

Två bra sovrum, varav ett ”master bedroom” med access till rymlig klädkammare och ett mindre barn-, gäst- eller arbetsrum.

Välskött äkta förening med god ekonomi och som äger marken. Föreningen har 8 garageplatser och 4 MC-platser.

Välkommen till ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren. Här bor man med ett toppläge på Södermalm med närhet till Nytorget, Sofia kyrka, Vitabergsparken, Blecktornsparken, Årstaviken och all nödvändig service samt kommunikationer.

Pris: 5 995 000 kr

Månadsavgift: 5 299 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättsförsäkring. I ett obligatoriskt tillägg om 224:- som tillkommer avgiften ingår grundutbud av kabel-TV, internet 100 MB och IP-telefoni. Övriga driftskostnader per månad är hushållsel om ca 400-500:- och hemförsäkring om ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,23220 %

Byggår: 1932 och 2007

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1 (1001)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2009-04-03

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Färgarloftet äger och förvaltar fastigheten Gurkan 8 på Södermalm i Stockholm. Adresser är Malmgårdsvägen 32 A och Barnängs Tvärgränd 5. Fastigheten byggdes ursprungligen 1932 och förvärvades 2007 av föreningen efter total ombyggnad och tillbyggnad. Föreningen är äkta, äger marken och omfattas av 35 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Utöver detta har föreningen 8 garageplatser och 4 MC-platser. Garageplatserna för bil kostar 1.320:-/mån och fördelas enligt kölista (fn kö). Övriga gemensamma utrymmen i fastigheten består av en tvättstuga (två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare) och ett cykel- och barnvagnsförråd. Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Uppvärmning sker via fjärrvärme och ventilation via mekanisk till- och frånluft. För mer information, se www.fargarloftet.se

Föreningen har en god ekonomi. Per 2018-12-31 uppgick skuldsättningen till 23,8 mkr (9.368:-/kvm) och amorteringar görs löpande. Bl a amorterades ca 1.2 mkr under 2019. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 900.000:- och årets resultat blev + 157.500:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. Överlåtelseavgift (2,5 % av prisbasbeloppet) och pantsättningsavgift (1 % av prisbasbeloppet) betalas av köparen.

Fastigheten totalrenoverades 2007 då lägenheterna i huset uppfördes.
2017 – Utbyte passagesystem, ny avfallshantering, uppgradering tvättstuga.
2018 – Ventilationen i tvättstugan har uppdaterats. Hjärtstartare har installerats i garaget samt en varningslampa och en spegel för bättre säkerhet vid in- och utfart.

Kabel-TV och Bredband:
Levereras via Telia. i ett obligatoriskt tillägg om 224:-/mån ingår grundutbud av kabel-TV, IP-telefoni och fiberbredband upp till 100 Mbit/s.

Förening: Brf Färgarloftet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 35

TV: Kabel-TV, IP-telefoni och bredband upp till 100 Mbit/s. Obligatorisk avgift om 224:-/mån.

Sammanställning: Fransk balkong mot innergården.

Här på Barnhus Tvärgränd 5 bor du med ett idylliskt läge på Södermalm med direkt närhet till allt stadsdelen har att erbjuda. Här finns ett rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med ett stenkast till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, Vitabergsparken, lummiga Lilla Blecktornsparken, Vintertullsparken, Sofia kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata.

Vid Skanstull är kommunikationerna utmärkta med T-bana och bussar. Här finns också Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.