Södermalm

Östgötagatan 29, 4 tr

Möjligheternas sekelskifte i härliga kvarter invid Mosebacke torg och Katarina kyrka. Låg avgift!

Adress

Östgötagatan 29, 4 tr

Rum

3

Slutpris

5 030 000 kr

Avgift

1 463 kr/mån

Boyta

84 kvmOm bostaden

På det högsta ordinarie våningsplanet (vindsvåning ovanför) i fastighet från 1912, belägen i hörnet av Östgötagatan och Tjärhovsgatan, finns denna väldisponerade, ljusa och genomgående lägenhet om tre rum och kök. Lägenheten, som varit i familjens ägo sedan början 1940-talet, saluförs nu för första gången och är i ett unikt och väl bevarat originalskick med många vackra detaljer från byggåret. Således föreligger ett omfattande renoveringsbehov, men potentialen och möjligheterna är stora för den som drömmer om att hitta en ”oförstörd våning” att själv sätta sin prägel på.

Här finns vackra snickerier, spegelmönstrade dörrar, fönster- och dörrnischer, serveringsskåp, vägglister, pärlspont, trägolv under linoleummatta, generös takhöjd, stora fönsterpartier etc som sätter prägel på den i övrigt mycket tilltalande planlösningen. Två möjliga ingångar finns. Tambur med gott rumssamband. Idag finns ett separat WC och ett duschrum. Tre rum, ett mot gården med vy över kulturkåkar och Katarina kyrkopark samt två i fil mot gatan. Kök i bevarat originalutförande.

Lägenheten i kombination med det ypperliga läget på Södermalm, mellan Mosebacke torg, Götgatsbacken, Katarina kyrka samt Katarina brandstation, gör detta till ett tillfälle vi tror många har väntat på!

Synnerligerligen välskött bostadsrättsförening med renoverad fastighet, god ekonomi och låga avgifter. OBS! Hiss finns ej i fastigheten på Östgötagatan 29. Hiss finns däremot att tillgå via Tjärhovsgatan 5. Åk till våning fem, gå över våningsplanet och sedan en trappa ned till bostaden.

– Tambur med gott rumssamband. Säkerhetsgrind. Separat WC med toalett och handfat. Separat duschrum. Vackert bevarat serveringsskåp invid ingång till kök.

– Kök med bevarat original. Skafferi. Pärlspont. Fönster mot innergård med vy mot kulturkåkar.

– Vardagsrum med fönster mot innergård och vy mot kulturkåkar samt Katarina kyrkopark. Garderob.

– Två rum i fil mot Östgötagatan. Fönster i högt läge ger gott ljusinsläpp. Innanför det ena rummet finns hall/tambur med möjlig ytterligare ingång till lägenheten.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 1 463 kr

Byggår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och vindsförråd, cykelförråd, hobbyrum och tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har en fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Renoveringar: Takrenovering 1990. Byte av elstigar 1990-1992. Byta av V/A-stammar i kök och badrum 2004. Stamventiler i källaren byttes 2006. Fasaden mot gatan gjordes 2005. Trapphus renoverades och taket målades 2009. Två nya maskiner i tvättstugan 2009. Fastigheten har förberetts för installation av fiberanslutning under 2012. Föreningen kommer renovera fasaden mot gården. I samband med detta kommer man även fräscha upp innergården. Detta beräknas vara klart under våren 2013. Inga ytterligare renoveringar planeras.

Lägenhetsnummer: 2943 (1402)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sturen Större förvärvade fastigheten 1980 och består av 41 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen är äkta och har en utomordentligt god ekonomi med låga avgifter. Vid årsskiftet 2009/2010 sänktes avgifterna med 50 %. Lokalintäkterna ökade med ca 20-25 % under 2012, efter omförhandling av två hyreskontrakt. Detta syns dock inte i den senast tillgängliga årsredovisningen.

OBS! Föreningen kommer att höja avgifterna med ca 20 % i april 2013. Detta p g a att renoveringskostnaden för innergården och fasaden mot gården blir dyrare än beräknat.

Förening: Brf Sturen Större

Antal lägenheter: 41

Antal lokaler: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Mycket eftersökt och populärt läge på Södermalm med promenadavstånd till allt! Här bor du i kvarter invid Mosebacke torg, Götgatsbacken och Medborgarplatsen samt Katarina kyrka och kyrkopark. Samtidigt nås med några minuters promenad ett rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv i de trendiga SoFo-kvarteren kring Nytorget, Nytorgsparken och Vitabergsparken. Kommunikationerna är utmärkta nära T-bana och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.