Södermalm

Brännkyrkagatan 90, nb över gård

Drömläge på Södermalm med uteplats och huskänla! Annó 1899.

Adress

Brännkyrkagatan 90, nb över gård

Rum

3

Slutpris

4 025 000 kr

Avgift

4 159 kr/mån

Boyta

81 kvmOm bostaden

Underbar lägenhet med rofyllt gårdsläge och genuin ”huskänsla”. Utgång till egen uteplats med nybyggda glasade balkongdörrar mot den barnvänliga och trivsamma innergården. Lägenheten är ytterst väldisponerad med suverän genomgående planlösning. Sällskapsvänligt och charmigt vardagsrum, rymligt och fullt utrustat kök med matplats samt två generösa sovrum med insynskyddat läge. Toppfräscht badrum. Vackra tidstypiska detaljer såsom cirka 3 meter i takhöjd, stora fönster med speglar och djupa nischer samt spegeldörrar. Bostaden har gott om förvaringsutrymmen med fyra inbyggda garderober. Om så önskas kan lägenheten enkelt omdisponeras till en fyra med tre sovrum. Välkomna till underbara Brännkyrkagatan!

– Hall med avhängningsmöjligheter och en rymlig garderobsvägg. Ljust parkettgolv.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till altanen. Stora fönster med speglar och djupa nischer. Den generösa takhöjden i kombination med de stora fönsterpartierna ger hela vardagsrummet ett härligt ljus och rymd. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap. Här finns även en inbyggd garderob. Ljust parkettgolv.

– Väldisponerat kök (renoverat 2006) med matplats för flera. Köket är fullt utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, microvågsugn, fläkt, kyl och frys. Bra arbetsyta samt gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt ända upp till tak. Stort fönster med djupa nischer. Ljust parkettgolv.

– Det större sovrummet kan avdelas till två mindre om så önskas. Sovrummet har två vackra fönster med speglar och djupa nischer som vätter mot en avskiljd del av föreningens andra innergård. Här finns även en inbyggd garderob.Sovrum 2 har gott om plats för säng, sängbord och extra garderober om så önskas. Fönster med djupa nischer. Ljust parkettgolv.

– Helkaklat badrum (renoverat -09/10). Badrummet är utrustat med ångdusch-kabin med radio och massage, skåp, spegel, handfat, wc och golvvärme. Förberett för tvättmaskin.

– Härlig trädäckad altan i sydöst, med utgång från vardagsrummet mot den barnvänliga och trivsamma innergården. Plats för bord, stolar och blomster. Altanen får ej inhängnas med staket e.dyl.

– Lägenheten har gott om förvaringsutrymmen med fyra inbyggda garderober samt plats för extra garderober om så önskas.

Pris: 3 500 000 kr

Månadsavgift: 4 159 kr

Andel i föreningen: 2,46770 %

Byggår: 1899

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, grovsoprum och tvättstuga med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Till lägenheten hör ett vindsförråd med stålgaller. Fin innergård med lekplats, planteringar, trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: 1982 Stambyte av kök och badrum, byte elstigare samt omläggning tak. 1990-tal Omputsning av fasad. 2005 Dränering gårdshus. 2006 Ny fjärrvärmecentral. 2009 Målning tak samt insatta energiglas samt renovering av fönsterbågar. Till hösten 2010 planeras trapphusrenovering.

Lägenhetsnummer: 399

Hiss: Ja

Allmänt om föreningen: Brf Wirwach bildades 1990. 2001 förvärvades fastigheterna på Brännkyrkagatan 88 och 90 av Familjebostäder. Föreningen består av 45 lägenheter, varav två fortfarande är hyresrätter. I fastigheterna finns också fem lokaler, alla upplåtna med hyresrätt. Mer information finns på föreningens hemsida www.wirwach.se

Förening: Brf Wirwach

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: ComHem via kabel-TV-nätet.

Mycket eftersökt läge i hjärtat av Södermalm med närhet till all tänkbar och nödvändig service. Här finns rikligt utbud av trevliga restauranger från världens alla hörn, mysiga caféer, butiker, mataffärer, banker m.m. Attraktiva söderkvarter med ett stenkast från oaser som Mariatorget, Mariaberget, Skinnarviksberget, Långholmen och Tanto samt shoppingstråken kring Götgatsbacken och Hornsgatan. Goda kommunikationer med flertal innertsadsbussar samt ca 100 meter till T-bana.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.