Södermalm

Hallandsgatan 50B, 5 tr.

Drömboende med ljus, rymd och äldre charm. Suverän planlösning och eftersökt läge på Södermalm!

Adress

Hallandsgatan 50B, 5 tr.

Rum

3

Slutpris

4 010 000 kr

Avgift

4 273 kr/mån

Boyta

78 kvmOm bostaden

Högst upp i huset med ett härligt ljusinsläpp finns denna suveräna lägenhet nu till salu. Lägenheten är i mycket fint skick med den äldre charmen väl bevarad. Spröjsade fönster med djupa nischer, genomgående vitoljade trägolv, spegeldörrar och högt i tak. Stora sällskapsvänliga ytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Välutrustat och stilfullt kök från Noblessa, matplats för större sällskap och trivsam vardagsrumsdel. Två väldisponerade sovrum samt goda förvaringsutrymmen. Det höga läget i kombination med den öppna planlösningen ger hela bostaden ett härligt ljusinsläpp. Hiss finns ej. Här bor ni tyst, lugnt och rofyllt med direkt närhet till allt det Södermalm har att erbjuda. Välkomna på visning!

– Entré med avskild avhängning i två garderober. Plats finns för extra garderob eller byrå om så önskas. Lutat, vitoljat och vaxat trägolv.

– Öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Fantastiskt kök (renoverat 2007/2008) från Noblessa med bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köklsluckor i vitt. Gashäll med 5 brännare från SMEG, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, fyl och frys från Siemens samt fläkt. Lutat, vitoljat och vaxat trägolv samt spotlightbelysning. Plats för större matbord och trevliga middagar. Trevlig vardagsrumsdel med gott om plats för önskad möblering. Två spröjsade fönster med djupa nischer.

– Två rofyllda sovrum. Det större sovrummet har plats för dubbelsäng och sängbord. En rymlig garderob svägg med skjutdörrar. Plats finns för extra byrå om så önskas. Sovrum 2 disponeras perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Här finns ett vackert serveringsskåp i original. Bägge sovrummen har spröjsat fönster med djupa nischer och lutat, vitoljat och vaxat trägolv samt vita väggar.

– Badrum utrustat med golvvärme, handdukstork, badkar, dusch, skjutbar duschvägg, handfat, skåp och spegel. Separat wc med handfat och toalett.

Pris: 3 850 000 kr

Månadsavgift: 4 273 kr

Andel i föreningen: 0,88616 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör 2 vindsförråd samt 2 mindre källarförråd. Det finns 3 tvättstugor varav en i denna uppgång, cykelförråd, innergård med sommarmöblering och grill.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar 1975-1985. Fasadrenovering 2006-2007. OVK-besiktning 2008. Stamspolning 2009. Installation av trefas-el i fastigheten 2010. För mer info, se www.hsb.se/stockholm/vagskivan

Lägenhetsnummer: 166

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 140 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: HSB Brf Vågskivan i Stockholm bildades 1926 och 1992 antogs nya stadgar och därmed ombildades föreningen till bostadsrättsförening. Föreningen består av 212 lägenheter och flera hyreslokaler på adresserna Hallandsgatan 46 och 50, Blekingegatan 31, Helgalunden 13 samt Tjurbergsgatan 34, 36 och 38. Husen ritades av den välkände arkitekten Sven Wallander och stod färdiga för inflyttning 1927. Köparen/na måste bli medlem i HSB. Juridisk person accepteras ej som ägare. Inga planerade avgiftändringar finns enligt föreningen. Populär och välskött förening med god ekonomi. Energiprestanda 140 kWh/m² Mer info finns på föreningens utmärkta hemsida www.hsb.se/stockholm/vagskivan

Förening: HSB Brf Vågskivan i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Fantastiskt läge i hjärtat av Södermalm! Här bor man tyst, lugnt och rofyllt med direkt närhet till Söders mest myllrande folkliv.
I föreningens närmsta omgivningar finns bl.a. nyrenoverade Rosenlundsparken/Skånegläntan med grönområden och fasta, designritade solstolar med parasoller – flitigt utnyttjade för lugna, avkopplande stunder under årets varma månader. I den närmsta omgivningen finns också ståtliga Allhelgonakyrkan med omgivande grönområden. På några minuters promenadavstånd ligger Eriksdalsområdet med bl.a. badhus, utomhus swimmingpool, sporthall, koloniområden och småbåtshamn. Ett flertal gym och rekreationsanläggningar finns i närområdet. På 5 minuters promenad kommer du till Ringens och Rosenlunds vårdcentraler och på 10 minuter till Södersjukhuset. För den shopping- eller nöjessugne finns hela Götgatans enorma utbud av trendiga butiker, gallerior, mysiga caféer, restauranger från världens alla hörn, barer och nattklubbar alldeles runt hörnet. Tvärs över Götgatan kliver man rakt in i det omtalade SoFo.
Mycket goda kommunikationer med tunnelbana från Skanstull eller Medborgarplatsen som båda nås på några få minuters promenad. Till Stockholm Södra (pendeltåg) promenerar du på under 10 minuter. Busshållplatser finns runt husknutarna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.