Södermalm

Nytorgsgatan 21 A, 5 tr

Drömvindsvåning med 80 kvm golvyta, fantastisk terrass, högt till nock och öppen spis. Perfekt planlösning och ytor i ett makalöst bra skick!

Adress

Nytorgsgatan 21 A, 5 tr

Rum

3

Slutpris

9 200 000 kr

Avgift

2 922 kr/mån

Boyta

77 kvm

Biyta

3 kvmOm bostaden

Välkommen till denna moderna vindsvåning om, 3,5 r o k som håller högsta kvalitet, har allt man kan önska sig och massor av charmfulla detaljer. Bostaden är ett underbart hem! Tack vare genomgående planlösning, stort ljusinsläpp, nockhöjd om hela 4,4 meter, tre takfönster, fyra takkupor och stora glasskjutdörrar skapas en härlig känsla av rymd. Stora sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, solig terrass och utsikt över takåsarna, snyggt badrum, två sovrum och ett smart ytbesparande loft.

Välkomnade entré med luftig känsla tack vare den höga takhöjden och ljusinsläppet från ett av takfönstrena (öppningsbart via fjärrkontroll eller manuellt via loftplanet). Här finns goda avhängningsmöjligheter och platsbyggt skoskåp som rymmer gott om skor. Påkostat italienskt klinkergolv med metalskimmer. Inbyggt diskret nyckelskåp.

En frostad glasdörr leder in till badrummet. Badrummet är välutrustat med högblanka vita kaklade väggar och samma exklusiva klinkergolv som bostadens entré. Här finns också fönster mot föreningens trädgård, en stor spegel på distanser på ena väggen, inbyggd tvålpump, platsbyggda förvaringslådor och integrerad tvättmaskin/torktumlare. Vägghängd WC som underlättar vid städning. All vattenarmatur via Hans Grohe och automatisk tändning och släckning av belysning. Glasdörr till duschen och väggnisch för badrumsflaskor.

Från entrén kommer man även in till det stora sovrummet med gott om utrymme och förvaring via garderober, lådhurtsar och en kattvind. Fin mörk heltäckningsmatta (ej limmad, plankgolv under). Från rummets fönster har man fri utsikt över grönska och bebyggelse.

Bostadens andra sovrum kan förslagsvis användas som barnrum eller arbetsrum. Ljusinsläpp från en av takkuporna med samma fina och fria utsikt.

En härlig känsla av ljus och rymd finns i sällskapsytorna. Vardagsrum, terrassen, kök och matsalsplats har ett genomtänkt flöde med öppna ytor och stort ljusinsläpp. Här finns bostadens vackra öppna spis placerad i mitten.

Det platsbyggda köket är välutrustat med alla tänkbara bekvämligheter och kvalitetsmaterial/maskiner såsom vit arbetsbänk i sten av Silestone, diskho Claron, kran med utdragbar dusch från Grohe, stänkskydd i härdat glas med vastapet bakom samt rostfri diskmedelspump. Kökets vitvaror består av integrerad/inbyggd diskmaskin, induktionshäll, integrerad mekanisk frånluftsfläkt, varmluftsugn i ståhöjd, kyl/frys samt en vinkyl med ledbelysning. De påkostade vitvaror är alla från Miele förutom vinkylen som är KCC.
I anslutning till köket finns en matsalplats som gott och väl rymmer plats för 6-8 personer.

Charmfullt vardagsrum som har kontakt med köket och matsalen vilket ger ett naturligt flöde mellan rummen. Smart platsbyggd möbel, sideboard, med infälld ”Rgb.led” slinga i toppskivan som gör att man kan välja färgkulör och mjuk belysning under möbeln. Ljus strömmar in från takterrassens skjutdörrar två takfönster och takkupan i rummet. Vacker och fri utsikt från takkuporna i sovrummen och vardagsrummet tack vare att det endast finns ett lågt enplanshus framför, en kulturbyggnad eller en så kallad ”söderkåk” med vacker trädgård. Här ser man även Katrinas kyrktorn och flera av Södermalms landmärken.

En stegtrappa leder från vardagsrummet upp till det ”coola” loftet som har en yta om ca 8 kvm. Loftet ger en studiokänsla eftersom det omges av halvglasväggar, två takfönster och har full ståhöjd och ball utsikt över själva bostaden. Utrymmet kan användas som sovrum, arbetsrum eller varför inte chillrum!

Läs om den magiska terrassen under rubriken ”Uteplats/balkong”!

Lite mer om bostaden;
Vackert ekbrädgolv i samtliga rum förutom entrén och badrummet samt terrassen som är belagt med klinker. Alla elkablar är dolda i väggen och vattenburen golvvärme i hela bostaden (elvärme i badrum). Smarta, genomtänkta och smakfulla förvaringsutrymmen – allt är fint platsbyggt. Gott om garderober i masterbedroom, genomgången under loftplanet och det mindre sovrummet. Sideboarden rymmer även mycket saker.
Nischar, bevarade murade detaljer och väggar i sovrummen, vardagsrum, matsalen och på loftet. Denna vindsvåning har ett brant tak vilket gör att man får hög takhöjd uti kanterna och på så sätt kan nyttja hela ytan.

För den teknikintresserade! Bostaden har ett styrsystem Control4 som kan ansluta i princip alla elektroniska apparater. Det som flitigt använts är ljussystemet från Dynalite och ett välutbyggt ljudsystem som enkelt styrs via mobiltelefonen, ipad eller en handkontroll.

Pris: 8 850 000 kr

Månadsavgift: 2 922 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsel 200 kr. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Barnvagns och cykelförråd finns i byggnadens entréplan. Cyklar har även uppställningsplatser på innergården. Tvättstuga med moderna tvättmaskiner, torktumlare och torkmaskin finns beläget i husets källare. Lägenhetens förråd finns i källaren. Föreningen har en nyrenoverad och trivsam trädgård med stensättning, växter, soldäck, pergola med utemöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 32

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Allmänt om föreningen: Brf Tjärhovet är en mycket välskött förening med 30 st bostadsrättslägenheter, två hyreslägenheter och fem lokaler som uthyrs. Hyresbostäderna och lokalerna generar goda intäkter och bidrar till mycket god ekonomi. Såväl lokalerna som hyreslägenheterna kan även ses som en dold tillgång, dvs om någon av hyresgästerna i lägenheterna lämnar eller väljer att flytta kan föreningen sälja bostaden och få in miljonbelopp.
Mycket god ekonomi råder i föreningen. Avgifterna sänktes med 30 % år 2012 i samband med vindsvåningsexploatering och har efter det legat stilla. Ingen avgiftshöjning är planerad. Kassaflödet är gott och skuldsättningen låg – endast ca 3,2 miljoner i totalbelåning som om det fördelas på hela ytan 2409 kvm i byggnaden i föreningen ger mycket låga ca 1330 kr/kvm.
Föreningen har en underhållsplan och flera stora renoveringar bakom sig.
1983 totalrenovering/ombyggnad av byggnaden. Stammar, el och fasad.
2007 Balkonger.
2009 OVK. Obligatorisk ventilationskontroll.
2010 Byte av fjärrvärmecentral.
2012 Exploatering av råvind till 3 vindsvåningar.
2012 Nya portar, målning trapphus, nya hissar, nya fönster i trapphus och takmålning av hela byggnadens yttertak.
2016 Omfattande renovering av innergård och ny dränering mot byggnaden.
2016 Nya maskiner i tvättstugan.
2017 Förbättrad taksäkerhet.
2018 Stamspolning och målning i källaren.
Brf Tjärhovet äger marken/tomten och är ett sk privatbostadsföretag

Förening: Brf Tjärhovet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Från köket och matplatsen finns helglasade skjutdörrar till bostadens härliga takterrass om ca 7,5 kvm. Här finns gott om utrymme för utemöbler, grill och odlingar. Självklart finns det markis, belysning, flera eluttag och stereohögtalarkablar är framdraget. Även elkablar finns förberett för infravärme. Mycket tid kan ägnas åt utehäng för dagens alla måltider, bjudningar, grillkvällar eller varför inte en lång stund i solen med en bok i sin hand. På sommaren har man gott om sol på terrassen fram till eftermiddagen. Terrassen har fin utsikt över himlen, vackra omgivande sekelskifteshus och dess gårdar, det är riktigt lugnt och tyst här.

SÄLJAREN BERÄTTAR OM DET BÄSTA MED BOSTADEN;
Det har varit fantastiskt att bo i denna vind – magiskt till och med! Tanken var när vi byggde den att vi senare inte skulle tänka det här saknas, så borde eller skulle vi ha gjort. När den byggdes lades hela vår själ på detaljer, vi vände och vred på det mesta, för att det skulle bli det bästa hemmet. Och riktigt bra blev det, faktiskt bättre än vi trodde.

Det är toppen att bo här, högst upp, man får en ostörd, avskild och fri känsla. Alla fönster och glasdörrar ger massor av ljus. Det är även super att det inte är någon hög byggnad jämte, det vill säga på framsidan mot bostaden, det gör att man får en sällsynt fri milsvid utsikt från takkuporna. Den låga charmfulla söderkåken intill är kulturminnesmärkt vilket borgar för att det i framtiden inte kommer någon byggnad i den fina utsikten. Söderkåken med dess fina trädgård gör det dessutom härligt att följa årstiderna.

Sällskapsytorna i bostaden är underbara. Öppenheten, ljuset, rymden och den öppna spisen som vi älskat att tända. Terrassen har flitigt används, den kommer vi sakna mycket. Det höga och skyddade läget ger ett ostört läge. Här har vi pysslat med blommor, kryddodlingar, solat, umgåtts, grillat och ätit många middagar som vi kommer att minnas. Det finns ju även en del teknik i bostad, för vissa kanske det är överdrivit men det har känts lyxigt att spela musik i olika rum och möjligheterna med belysningen gör att bostaden kommer till sin rätt i alla olika tänkbara sammanhang och på kvällen blir det supermysigt att tända upp i varma färger.

Vi kommer att sakna området jättemycket och vindsvåningen ännu mer. Vi har stormtrivts här och det kommer bli svårt för nästa att inte göra det! Lycka till önskar vi Tim och Mii.

OMRÅDET;
Bostaden är lugnt beläget i de vackra kvarteren kring Katarina Kyrka med närheten till Nytorgets, Sofo, eller Medborgarplatsens puls och omfattande service. Mycket bra kommunikationsmöjligheter via närbelägna Tjärhovsplan och Folkunggatan. Vid Slussen och Medborgarplatsen finns T-bana och ännu fler busslinjer. De flesta gatorna i detta kvarter är enkelriktade vilket ger låg trafikbelastning. För er som inte är bekanta med området finns det massor av charmiga småbutik, trevliga caféer och restauranger. Bostaden är dessutom belägen i en charmig sekelskiftesbyggnad.

Eventuellt kan mycket närbelägen garageplats övertas om så önskas.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.