Södermalm

Gotlandsgatan 49, 5 & 6 tr

Drömboende i två etage högst upp med stor takterrass i väster. Härliga sällskapsytor & genomgående högkvalitativa materialval. Ring för visning!

Adress

Gotlandsgatan 49, 5 & 6 tr

Rum

3

Slutpris

8 200 000 kr

Avgift

2 893 kr/mån

Boyta

77 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Gotlandsgatan 49 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Här bor du i en central och attraktiv miljö med närhet till allt det bästa Södermalm har att erbjuda på korta avstånd. SoFo och hela dess stora utbud av restauranger, butiker och barer ligger nära samtidigt som man snabbt når Årstaviken och Norra Hammarbyhamnen för promenader eller löpturer längs vattnet.

Lägenheten är varsamt byggd med stil, diskret lyx och känsla för det moderna. Här ges massor av platsbyggd förvaring, genomtänkta funktionslösningar och exklusiva materialval rakt igenom. Detta är ett hem att leva i med härliga sociala ytor mellan vardagsrum och kök som inbjuder till umgänge och middagar. Två sovrum och två badrum varav master bedroom ligger privat och avskilt på övre etage. Här finns ett sobert badrum en suite som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande. Magisk takterrass längs gaveln om ca 16 kvm med plats för loungemöbler och grill. Plats för odlingar som inbjuder till att sätta fingrarna i jorden utan att för den skull förlora storstadskänslan. Här kan du njuta av solnedgångar både inne och ute på terrassen.

Suverän förvaring och genomgående högsta kvalitet med vackra golv, fullt utrustat kök som inspirerar till matlagning, smakfulla färgval, generös takhöjd och stora fönsterpartier ger behagligt ljusflöde vilket skänker trivsam atmosfär till hela lägenheten.

Detta är drömboendet för lilla familjen som längtar till en villa men inte riktigt kan släppa innerstadens alla trevligheter eller för paret som uppskattar full bekvämlighet. Detta är en lägenhet att njuta i, själv, med familj, med släkt och med vänner.

Välskött förening med stor och säker innergård med lekplats där barnen kan leka. Det finns även garageplatser för föreningens medlemmar. Juridisk person accepteras.

Välkommen på visning!
Privatvisningar ordnas efter överenskommelse.
Anette Larsdotter 0709-93 49 90

Entréplan:
– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och förvaring samt klinkers på golv.

– Kök med smakfull interiör, bänkskiva i natursten samt gott om skåp och arbetsytor. Komplett maskinell utrustning som stor kyl/frys från Samsung. Inbyggd is- och kolsyrat vatten, diskmaskin, spishäll, fläkt, ugn/micro och integrerad kaffemaskin. Plats för stort matbord och utgång till terrassen som ligger lugnt mot innergården.

– Fantastisk takterrass i väster. Här ges sol från eftermiddag till sen kväll och fri utsikt över himmel och kringliggande takåsar. Trägolv och gott om plats för grill, matbord, loungedel och växter.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och annan möblering. Generösa fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp. Öppen social planlösning mot köket inbjuder till social samvaro och umgänge. Utmärkt förvaring i platsbyggt vitrinskåp och förvaringsutrymme under trappan till övre etage.

– Yteffektivt sovrum med integrerad bokhylla och arbetsplats som genom en enkel och smart utfällnings funktion förvandlas till en 140- säng. Rummet är ljust och luftigt med stora fönster.

– Stilrent badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Dusch med vikbara väggar i klarglas, WC, kommod med stor spegel ovan och golvvärme för ökad komfort.

Övre etage:
– Via stilren trappa i ek nås det övre etaget med generöst master bedroom och badrum en suite för lyxig hotellkänsla. Ett gräsbeklätt sedumtak klär fastigheten och ger en lummig känsla utanför fönstren oavsett årstid. Plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring i garderober och överskåp. För den som önskar TV i sovrummet finns en infälld nisch. Fjärrstyrda el persienner.

– Sobert helkaklat badrum med fönster samt både badkar och dusch. Kommod med spegel ovan, golvvärme, WC samt tvättmaskin och torktumlare.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 2 893 kr
I avgiften ingår värme & Va.

Andel i föreningen: 5,07000 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 2012

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 452 (1602)

Hiss: Ja

Våning: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 81 per kvm (Atemp) och år

Energiklass: D

Parkering/Bilplats: Stort garage med ca 400 platser (föreningen har 7 platser) i källaren som nås direkt via hiss. Garaget håller för närvarande på att renoveras i etapper och beräknas vara färdigt till 2021. En plats kostar idag från 2,250 kr. Uthyrning sker via Stockholmia.

Allmänt om föreningen: Brf Söders tak 2 bildades och blev inflyttningsbar i april 2012 och består av 13 lägenheter och 7 garageplatser som upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten Obelisken 28 med adress Gotlandsgatan 47, 49, 51 och 53. som är en s.k. 3D-fastighet avstyckad från Obelisken 26. Bostadsrättslägenheternas total yta uppgår till 1 463 kvm och föreningen är en s.k äkta förening. Föreningen har en mycket god ekonomi och amorterar varje år. Föreningen har på kort tid kommit ner till 5229 kr i lån/kvm.

I fastigheterna finns källarförråd, cykelrum, barnvagnsrum och tvättstugor.

S.k. 3D-fastigheter innebär att fastigheten är avgränsad i höjd och djupled så att våningsplan och anläggningar inom samma byggnadskonstruktion kan ligga på skilda fastigheter och därmed ha olika ägare. Fördelarna med 3D-fastigheter är många. Hit hör exempelvis att byggnader och anläggningar i stadskärnor kan användas effektivare. Det kan bland annat ske genom att befintliga hus byggs på med ytterligare lägenheter och våningsplan eller att det byggs bostäder, affärer och kontor över spårområden. I det här fallet handlar det om att nya bostäder byggs ovanpå en befintlig hyresfastighet.

Förening: Brf Söders tak 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Internet: Fiber indraget i fastigheten. Leverantör är Telia.

Sammanställning: Stor magisk terrass i soligt västerläge läge. Gott om plats för sittgrupper, grill och växter. Föreningen har en stor och säker innergård med lekplats där barnen kan leka som delas av kringliggande fastigheter.

Här bor du mycket centralt med allt det bästa Södermalm har att erbjuda på korta avstånd. SoFo och hela dess stora utbud av restauranger, butiker och barer ligger nära samtidigt som man snabbt når Årstaviken och Norra Hammarbyhamnen för promenader eller löpturer längs vattnet. Mycket goda kommunikationer med Skanstulls tunnelbana runt hörnet och flertalet busslinjer i korsningen Götgatan/Ringvägen. På Gotlandsgatan precis utanför porten finns också den fina lekparken Bryggartäppan som föreställer 1800-talets Södermalm i miniatyr inspirerad av Per-Anders Fogelströms Mina drömmars stad.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.