Södermalm

Nytorgsgatan 21 A, 5 tr

Fantastisk vindsvåning med 80 kvm golvyta, solig terrass, högt till nock och öppen spis. Perfekt planlösning och ytor i ett makalöst bra skick!

Adress

Nytorgsgatan 21 A, 5 tr

Rum

3

Slutpris

9 200 000 kr

Avgift

2 922 kr/mån

Boyta

77 kvm

Biyta

3 kvmOm bostaden

Välkommen till denna moderna vindsvåning om, 3,5 r o k som håller högsta kvalitet, har allt man kan önska sig och massor av charmfulla detaljer. Bostaden är ett underbart hem! Tack vare genomgående planlösning, stort ljusinsläpp, nockhöjd om hela 4,4 meter, tre takfönster, fyra takkupor och stora glasskjutdörrar skapas en härlig känsla av rymd. Stora sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, solig terrass och utsikt över takåsarna, snyggt badrum, två sovrum och ett smart ytbesparande loft som tidigare disponerats som ett extra sovrum.

Trygg och klok förening med välskött fastighet och mycket god ekonomi, föreningen är nästintill skuldfri.

Välkomnade entré med luftig känsla tack vare den höga takhöjden och ljusinsläppet från ett av takfönstrena (öppningsbart via fjärrkontroll eller manuellt via loftplanet). Här finns goda avhängningsmöjligheter och platsbyggt skoskåp som rymmer gott om skor. Påkostat italienskt klinkergolv med metalskimmer. Inbyggt diskret nyckelskåp.

För den teknikintresserade! Bostaden har ett styrsystem Control4 som kan ansluta i princip alla elektroniska apparater. Det som flitigt använts är ljussystemet från Dynalite och ett välutbyggt ljudsystem som enkelt styrs via mobiltelefonen, ipad eller en handkontroll. Högtalare finns i alla rum och kan styras individuellt med tekniksystemet.

En frostad glasdörr leder in till badrummet. Badrummet är välutrustat med högblanka vita kaklade väggar och samma exklusiva klinkergolv som bostadens entré. Här finns också fönster mot föreningens trädgård, en stor spegel på distanser på ena väggen, inbyggd tvålpump, platsbyggda förvaringslådor och ny tvättmaskin. Vägghängd WC som underlättar vid städning. All vattenarmatur via Hans Grohe och automatisk tändning och släckning av belysning. Glasdörr till duschen och väggnisch för badrumsflaskor.

Från entrén kommer man även in till det stora sovrummet med gott om utrymme och förvaring via garderober, lådhurtsar och en kattvind. Fin mörk heltäckningsmatta (ej limmad, plankgolv under). Från rummets fönster har man fri utsikt över grönska och bebyggelse.

Bostadens andra sovrum kan förslagsvis användas som barnrum eller arbetsrum. Ljusinsläpp från en av takkuporna med samma fina och fria utsikt.

En härlig känsla av ljus och rymd finns i sällskapsytorna. Vardagsrum, terrassen, kök och matsalsplats har ett genomtänkt flöde med öppna ytor och stort ljusinsläpp. Här finns bostadens vackra öppna spis placerad i mitten.

Det platsbyggda köket är välutrustat med alla tänkbara bekvämligheter och kvalitetsmaterial/maskiner såsom vit arbetsbänk i sten av Silestone, diskho Claron, kran med utdragbar dusch från Grohe, stänkskydd i härdat glas med vastapet bakom samt rostfri diskmedelspump. Kökets vitvaror består av integrerad/inbyggd diskmaskin, induktionshäll, integrerad mekanisk frånluftsfläkt, varmluftsugn i ståhöjd, kyl/frys samt en vinkyl med ledbelysning. De påkostade vitvaror är alla från Miele förutom vinkylen som är KCC.
I anslutning till köket finns en matsalplats som gott och väl rymmer plats för 6-8 personer.

Charmfullt vardagsrum som har kontakt med köket och matsalen vilket ger ett naturligt flöde mellan rummen. Smart platsbyggd möbel, sideboard, med infälld ”Rgb.led” slinga i toppskivan som gör att man kan välja färgkulör och mjuk belysning under möbeln. Ljus strömmar in från takterrassens skjutdörrar två takfönster och takkupan i rummet. Vacker och fri utsikt från takkuporna i sovrummen och vardagsrummet tack vare att det endast finns ett lågt enplanshus framför, en kulturbyggnad eller en så kallad ”söderkåk” med vacker trädgård. Här ser man även Katrinas kyrktorn och flera av Södermalms landmärken.

En stegtrappa leder från vardagsrummet upp till det ”coola” loftet som har en yta om ca 8 kvm. Loftet ger en studiokänsla eftersom det omges av halvglasväggar, två takfönster och har full ståhöjd och ball utsikt över själva bostaden. Utrymmet kan användas som sovrum, arbetsrum eller varför inte chillrum!

Läs om den magiska terrassen under rubriken ”Uteplats/balkong”!

Lite mer om bostaden;
Vackert ekbrädgolv i samtliga rum förutom entrén och badrummet samt terrassen som är belagt med klinker. Alla elkablar är dolda i väggen och vattenburen golvvärme i hela bostaden (elvärme i badrum). Smarta, genomtänkta och smakfulla förvaringsutrymmen – allt är fint platsbyggt. Gott om garderober i masterbedroom, genomgången under loftplanet och det mindre sovrummet. Sideboarden rymmer även mycket saker.
Nischar, bevarade murade detaljer och väggar i sovrummen, vardagsrum, matsalen och på loftet. Denna vindsvåning har ett brant tak vilket gör att man får hög takhöjd uti kanterna och på så sätt kan nyttja hela ytan.

Pris: 8 490 000 kr

Månadsavgift: 2 922 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsel 200 kr. Inga aviserade avgiftsförändringar.

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 400 kr/mån

Byggår: 1906

Lägenhetsnummer: 32

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Allmänt om föreningen: Brf Tjärhovet är en mycket välskött förening med 30 st bostadsrättslägenheter, två hyreslägenheter och fem lokaler som uthyrs. Hyresbostäderna och lokalerna generar goda intäkter och bidrar till mycket god ekonomi. Såväl lokalerna som hyreslägenheterna kan även ses som en dold tillgång, dvs om någon av hyresgästerna i lägenheterna lämnar eller väljer att flytta kan föreningen sälja bostaden och få in miljonbelopp.
Mycket god ekonomi råder i föreningen. Avgifterna sänktes med 30 % år 2012 i samband med vindsvåningsexploatering och har efter det legat stilla. Ingen avgiftshöjning är planerad. Kassaflödet är gott och skuldsättningen låg – endast ca 3,2 miljoner i totalbelåning som om det fördelas på hela ytan 2409 kvm i byggnaden i föreningen ger mycket låga ca 1330 kr/kvm.
Föreningen har en underhållsplan och flera stora renoveringar bakom sig.
1983 totalrenovering/ombyggnad av byggnaden. Stammar, el och fasad.
2007 Balkonger.
2009 OVK. Obligatorisk ventilationskontroll.
2010 Byte av fjärrvärmecentral.
2012 Exploatering av råvind till 3 vindsvåningar.
2012 Nya portar, målning trapphus, nya hissar, nya fönster i trapphus och takmålning av hela byggnadens yttertak.
2016 Omfattande renovering av innergård och ny dränering mot byggnaden.
2016 Nya maskiner i tvättstugan.
2017 Förbättrad taksäkerhet.
2018 Stamspolning och målning i källaren.
Brf Tjärhovet äger marken/tomten och är ett sk privatbostadsföretag

Förening: Brf Tjärhovet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Från köket och matplatsen finns helglasade skjutdörrar till bostadens härliga takterrass om ca 7,5 kvm. Här finns gott om utrymme för utemöbler, grill och odlingar. Självklart finns det markis, belysning, flera eluttag och stereohögtalarkablar är framdraget. Även elkablar finns förberett för infravärme. Mycket tid kan ägnas åt utehäng för dagens alla måltider, bjudningar, grillkvällar eller varför inte en lång stund i solen med en bok i sin hand. På sommaren har man gott om sol på terrassen fram till eftermiddagen. Terrassen har fin utsikt över himlen, vackra omgivande sekelskifteshus och dess gårdar, det är riktigt lugnt och tyst här.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.