Södermalm

Lorensbergsgatan 3 b, 6 tr

Drömboende med högt läge och enastående utsikt. Genomgående planlösning och balkong i söder!

Adress

Lorensbergsgatan 3 b, 6 tr

Rum

3

Slutpris

5 500 000 kr

Avgift

3 545 kr/mån

Boyta

74 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara trea med högt läge, balkong och utsikt över Pålsundskanalen mot Långholmen, Riddarfjärden och city. Lägenheten är i mycket fint skick med den äldre charmen bevarad. Vackra trägolv, spegeldörrar och spröjsade fönster med djupa nischer. Suverän planlösning med sällskapsvänliga ytor och goda förvaringsmöjligheter. Fantastiskt vardagsrum med två fönster och vidsträckt utsikt över sjö och stad, stilfullt kök och två trivsamma sovrum. Balkong mot innergården. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden och den genomgående planlösningen ger hela lägenheten ett härligt ljus och rymd. Hiss finns. Obs att det förutom värme och vatten även ingår bredband i månadsavgiften. Mycket attraktivt läge på trivsamma Lorensbergsgatan. Här bor du tyst och lugnt med närhet till allt det underbara Södermalm har att erbjuda!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Trägolv och vita väggar.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med två spöjsade fönster med djupa nischer och fantastisk utsikt mot Pålsundet, Långholmen och city. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Fiskbensparkett och vita väggar.

– Stilfullt och funktionellt kök med bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt samt städskåp. Praktisk köksö med förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt, kyl, ismaskin och frys. Trägolv.

– Två väldisponerade sovrum. Sovrum 1 har plats för dubbelsäng, sängbord samt extra byrå eller skrivbord om så önskas. Sovrum 2 disponeras perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Trägolv och vita väggar.

– Fint badrum utrustat med golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, handfat, skåp och wc. Spotlightbelysning.

– Underbar balkong med högt läge mot innergård. Balkongen vetter mot söder. Gott om plats för bord, stolar och blomster.

Pris: 4 995 000 kr

Månadsavgift: 3 545 kr

Andel i föreningen: 3,40870 %

Byggår: 1927

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns både källar- och vindsförråd. Gemensam tvättstuga och cykelparkering.

Lägenhetsnummer: 35 (1602)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 170 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Huggjärnet 21 består av 36 lägenheter, 2 lokaler samt 17 garageplatser (separat kö till dessa som kostar i dagsläget 1250 kr/mån). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Inga planerade avgiftsändringar eller större renoveringar finns inplanerade i dagsläget (2014-04-11) enligt föreningen. Föreningen genomförde en omfattande renovering 1982 då bl.a. V/A stammar byttes.
Energiprestanda: 170 kWh/m² och år.

Förening: Brf Huggjärnet 21

Här på Lorensbergsgatan 3 bor du på ett förstklassigt läge på Södermalm. Tyst, lugnt och fridfullt med direkt närhet till allt det stan har att erbjuda. I området finns mysiga cafeér, restauranger, mataffärer, bageri, sköna barer, Bio Rio, gym, apotek och härliga Lasse i parken med anor från 1700-talet. Runt husknuten finns flera underbara promenad och joggingstråk samt badbryggor/strand vid Pålsundet, Långholmen och Reimersholme. Dessutom har Hornstull genomgått en omfattande renovering som gjort kvarteren i området än mer attraktiva. Utmärkta kommunikationer med t-bana Hornstull samt flertalet busslinjer.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.