Södermalm

Brännkyrkagatan 88, 4 tr

VISNINGARNA INSTÄLLDA - LÄGENHETEN SÅLD!

Adress

Brännkyrkagatan 88, 4 tr

Rum

3

Slutpris

4 400 000 kr

Avgift

3 990 kr/mån

Boyta

74 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara lägenhet med högt läge och balkong med utsikt över takåsar. Lägenheten är ytterst välplanerad med genomgående planlösning. Bägge sovrummen vetter mot den lugna innergården och vardagsrummet mot Brännkyrkagatan. Stort vardagsrum med matplats för större sällskap, två väldisponerade sovrum, stilfullt kök från Kvik och rymligt badrum med bl.a. golvvärme och tvättmaskin. Genomgående mattlackade trägolv, fräscha ytskickt och spegeldörrar. Det höga läget i huset i kombination med den genomgående planlösningen och den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Hiss finns. Här bor ni tyst och lugnt på en återvändsgata med direkt närhet till allt det underbara Södermalm har att erbjuda runt hörnet. Välkomna på visning!

– Entré med en rymlig garderobsvägg med Elfa inredning och skjutdörrar. Det finns ytterligare en inbyggd garderob.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möbering samt matplats för större sällskap. Stort fönster med högt läge mot Brännkyrkagatan. Trägolv och vita väggar.

– Väldisponerat kök från Kvik. Plats för matbord för 4 personer. Bra arbetsytor med bänkskiva i kompakt laminat samt generösa förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt ända upp till tak. Utgång till balkongen. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kyl, frys och diskmaskin. Trägolv och vita väggar.

– Underbar balkong med högt och fritt läge och utsikt över takåsar. Plats för bord, stolar och blomster. Sol, sommartid, på balkongen från cirka kl. 15:30 till cirka kl. 19:30 enligt säljarna. Här trivs man!

– Två sovrum vilka bägge vetter mot föreningens fina innergård. Det större sovrummet har plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även en garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas. Sovrum 2 disponeras perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Trägolv och vita väggar i bägge rummen.

– Fräscht badrum renoverat 2009. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, golvvärme, handdukstork, dusch, infällbara duschväggar, hyllor, skåp, spegel och wc. Spotligtbelysning.

Övrigt
Månadsavgiften är 3990 kr + 74 kr i obligatorisk balkongavgift = 4064 kr/mån.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 3 990 kr

Andel i föreningen: 2,21710 %

Byggår: 1933

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd med stålgaller (i gårdshuset). Föreningen har extra förråd på vinden som i mån av plats kan hyras för ca 100:-/mån. Det finns 2 cykel/barnvagnsförråd varav det ena nås direkt från gatan utan tappsteg, grovsoprum och en fräsch tvättstuga i gårdshuset i markplan med 3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Mycket fin innergård med lekplats, planteringar, trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: År 1982 Rörstambyte, byte elstammar samt omläggning tak. 2005 Dränering gårdshus. 2006 Ny fjärrvärmecentral. 2006-2010 Nya balkonger. 2009 Målning tak samt insatta energiglas samt renovering av fönsterbågar. 2010 trapphusrenovering. 2010 Nya vindsförråd i gårdshuset, ny belysning i trapphus. 2011 Byte en stor del av takplåt gathus. För mer info se årsredovisning samt föreningens hemsida.

Lägenhetsnummer: 370 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4.

Energiförbrukning: 161 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Wirwach bildades 1990 och förvärvade 2001 fastigheterna på Brännkyrkagatan 88 och 90 av Familjebostäder. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av 47 lägenheter, varav 1 fortfarande är hyresrätt (dold framtida intäkt) samt 5 hyreslokaler (uthyrda). Föreningen sålde 1 hyresrätt i höstas och har amorterat på lånen. Långfristiga skulder uppgår till 15.499.495 kr och i kassan finns f.n cirka 2 mkr. Juridisk person godkänns ej som köpare. Inga planerade avgiftsändringar finns enligt föreningen. Under 2013 planerar föreningen att renovera gården, takkablar ska bytas ut samt ytskicktrenovera den kvarvarande hyresrätten. Energisprestanda 161 kWh/m² och år. Populär och välskött förening. Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.wirwach.se

Förening: Brf Wirwach

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Svårslaget läge på Södermalm med närhet till all tänkbar och nödvändig service. Här finns rikligt utbud av trevliga restauranger från världens alla hörn, mysiga caféer, butiker, mataffärer, banker, gym m.m. Attraktiva söderkvarter ett stenkast från oaser som Skinnarviksparken, Skinnarviksberget, Mariatorget, Mariaberget, Långholmen och Tanto samt shoppingstråken kring Götgatsbacken och Hornsgatan. Mycket bra kommunikationer med flertal innertsadsbussar samt ca 100 meter till T-bana.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.