Södermalm

Heleneborgsgatan 7 C, etage, 1+2 tr

Unik etagevåning med ljus, rymd och charm! Stor balkong, kakelugn och generös takhöjd. Drömläge på Södermalm!

Adress

Heleneborgsgatan 7 C, etage, 1+2 tr

Rum

3

Slutpris

4 800 000 kr

Avgift

3 636 kr/mån

Boyta

74 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva denna underbara etagelägenhet med eftersökt läge på Södermalm. Stor balkong i söderläge mot föreningens vackra innergård, kalkelugn samt cirka 3 meter i takhöjd. Påkostade och smakfulla materialval samt trevlig planlösning. Lägenheten har fina trägolv, spegeldörrar, fönster med djupa nischer och vita väggar. Stora sällskapsvänliga ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Två rymliga sovrum, badrum med bl.a. tvättmaskin samt gäst wc. Den generösa takhöjden i kombination med de öppna ytorna ger hela bostaden ett härligt ljus, rymd och charm. Lugnt och rofyllt läge med allt man kan önska sig på behagligt avstånd. Lägenheten är belägen på våningsplan 1 och 2. Balkongen är på våning 2. Hiss finns. Till lägenheten hör två förråd (ett på vinden och ett i källaren). Välskött och populär bostadsförening. Välkomna på visning!

PLAN 1
– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Plats finns för extra byråer eller garderober om så önskas. Trägolv och vita väggar. Lägenheten har säkerhetsdörr.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och varagsrummet. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap. I vardagsrummet finns en kakelugn (ej fungerande). Fina trägolv, stort fönsterparti med djupa nischer, högt i tak, dimmerbelysning samt vita väggar.
– Stilfullt, arkitektritat och påkostat kök från Kvänum totalrenoverat 2011. Bra arbetsytor samt gott om förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med induktionshäll, kombinerad ugn/mikrovågsugn och fläkt från Bosch, diskmaskin från Miele samt kyl och frys från Gram. Klinkergolv med golvvärme, fönster med djupa nischer, dimmerbelysning samt vita väggar.

– På detta plan finns en gäst wc med toalett och handfat.

Trappa leder upp till våning 2.

PLAN 2
– Två rymliga sovrum. Det större sovrummet rymmer dubbelsäng och sängbord. Plats finns för byråer eller garderobsvägg om så önskas. Det mindre sovrummet disponeras perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Här finns även en inbyggd garderob med överskåp. Cirka 3 meter i takhöjd, fönster med djupa nischer, fina trägolv och vita väggar.

– Stor balkong i söderläge som vetter mot föreningens vackra innergård. Plats för bord, stolar och blomster. Här trivs man!

– Rymligt badrum utrustat med tvättmaskin med torkymlarfunktion, handdukstork, dusch, handfat och wc. Förvaringsutrymme med skjutdörrar med speglar. Ytterligare en entrédörr finns (väl dold) från badrummet ut till trapphuset. Denna används dock inte till vardags men underlättar vid flytt.

Övrigt
Kakelugnen är i dagsläget ej fungerande. Det ska finnas fungerande kakelugnar i fastigheten och eventuellt kan det finnas möjlighet att få denna att fungera. Det är i så fall upp till framtida köpare att bekosta detta och få arbetet godkänt av sotare. Säljaren garanterar ej att kakelugnen kan bli fungerande.

Etagelägenheten är från början två st lägenheter som slagits ihop och förbinds med en trappa mellan planen.

Pris: 4 430 000 kr

Månadsavgift: 3 636 kr

Andel i föreningen: 2,64000 %

Byggår: 1917

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd samt ett källarförråd. Det finns gemensam tvättstuga med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Gemensam bastu, barnvagnsrum, cykelparkering och trevlig innergård med sommarmöblering och grill.

Lägenhetsnummer: 26+30/1101

Hiss: Ja

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen 7 Muttern u.p.a registrerades 1917 och förvärvade fastigheten 1921. Föreningen består av 44 lägenheter (ursprungnliga antalet är 63) och 2 lokaler. Stammarna är bytta 1994-1997, elstigarna är bytta på 70-talet, ny fjärrvärmeväxlare 2010 och fönster 2011. För tillfället pågår en takrenovering. Framöver ska träbjälkar i källaren renoveras. Juridisk person godkänns ej som köpare. Inga planerade avgiftsändringar finns i dagsläget enligt föreningen. Info om energiprestanda gick ej att få fram. Populär och välskött förening.

Förening: Bf 7 Muttern u.p.a

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. (Basanslutning ingår).

Internet: Bredband.

Här på Heleborgsgatan 7 bor du på ett förstklassigt läge på Södermalm. Tyst, lugnt och fridfullt med direkt närhet till allt det stan har att erbjuda. I området finns mysiga cafeér, restauranger, mataffärer, bageri, sköna barer, Bio Rio, gym, apotek och härliga Lasse i parken med anor från 1700-talet. Runt husknuten finns flera underbara promenad och joggingstråk samt badbryggor/strand vid Pålsundet, Långholmen och Reimersholme. Dessutom genomgår Hornstull just nu en omfattande renovering som ska står klar 2013. Utmärkta kommunikationer med t-bana Hornstull samt flertalet busslinjer.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.