Söder - Mosebacke Torg

Mosebacke Torg 14 A, 3 tr

Stilren design möter vackert sekelskifte i fantastisk & unik vindsvåning om 80 m² på Mosebacke Torg. Högt, tyst & rofyllt läge med vy mot takåsar.

Adress

Mosebacke Torg 14 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

7 900 000 kr

Avgift

3 422 kr/mån

Boyta

75 kvm

Biyta

5 kvmOm bostaden

Med drömläge på Katarinabergets topp, mitt på Mosebacke Torg, invid Södra Teatern, Mosebackeetablissemanget och Terrassen, mellan Götgatsbacken, Katarinahissen och kulturkvarteren kring Fiskargatan, Svartensgatan och Urvädersgränd, ges här tillfälle att förvärva ett boende i en klass för sig på en av Stockholms mest attraktiva och anrika adresser, Mosebacke Torg 14.

Högst upp med tyst och rogivande gårdshusläge i fastighet från 1904, saluförs nu denna unika vindsvåning i två plan om totalt 80 kvm (75 kvm boyta + 5 kvm ”icke mätbar yta under snedtak”) fördelade på tre rum och kök.

Stilren design och typiska vindsdetaljer såsom snedtak, takfönster, synliga takbjälkar och stödben möter de välbevarade sekelskiftesdetaljerna från byggåret. Här finns kakelugn och järnkamin, högt till tak om dryga tre meter med stuckaturer och rosetter, vitlutade trägolv, spegeldörrar, höga golvsocklar och stora fönsterpartier som ger våningen sin särskilt trevliga karaktär och känsla.

Planlösningen är hemtrevlig, yteffektiv och väldisponerad med god komfort och tillgängliga ytor för familjen så väl som umgänge i goda vänners lag.
Entréplanet bjuder in med sekelskiftescharm och är sällskapsvänligt med kök och matsalsrum integrerat till ett. Köket är stilrent och minimalistiskt utformat med bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning från Gaggenau. Matsalsdelen ger plats för matbord och många middagsgäster. Här finns spiraltrappan som leder till det övre vindsplanet. Matsdelen ansluter till vardagsrum med en vacker kakelugn (ej fungerande). I övrigt finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt ett separat WC toalett och handfat.

Via trappan nås vindsplanet med allrum där plats finns för arbetshörna, bokhyllor och dylikt. Här har tidigare ägare till våningen haft ett bygglov för takterrass. Se bifogade bygglovshandlingar, ritningar och information bland ”dokument och länkar”. Toppfräscht helkaklat badrum med duschplats och toalett. Sovrum med plats för dubbelsäng, klädförvaring och en stilfull järnkamin (behöver sannolikt provtryckas av sotarmästare).

Ett boende i en klass för sig på en av Stockholms mest prestigefulla och historiskt sett intressanta läge.

Rumsbeskrivning: ENTRÈPLAN:

– Hall med vitlutade trägolv och väggar i sober kulör. Plats för ytterkläder och skor samt klädförvaring i rymlig originalgarderob.

– I anslutning till hallen finns separat WC med toalett från Villeroy & Boch och handfat från Duravit med designad blandare från Arne Jacobsen. Granitgolv med golvvärme.

– Sällskapsvänlig, öppen planlösning med kök och matsalsrum som integreras i ett. Köket är platsbyggt, stilrent och minimalistiskt utformat med komplett maskinell utrustning från bl a Gaggenau. Bra arbetsytor med bänkskivor i svart granit och massiv valnöt. Diskho från Blanco och blandare från Arne Jacobsen.

– Matsalsdelen ger plats för matbord och många middagsgäster. Vitlutat trägolv och vitmålade väggar. Här finns även spiraltrappan som leder till det övre vindsplanet.

– Vardagsrum med vitlutat trägolv och vitmålade väggar. Här finns en kakelugn (ej fungerande) och fönster med djup nisch.

VINDSPLAN:

– Via trappan nås vindsplanet med allrum/bibliotek där plats finns för arbetshörna, bokhyllor och dylikt. Vindsdetaljer såsom snedtak, takfönster, bjälkar och stödben. Här har tidigare ägare till våningen haft ett bygglov för takterrass. Se bifogade bygglovshandlingar, ritningar och information bland ”dokument och länkar”.

– Toppfräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschplats, vägghängd toalett, handfat på kommod med draglådor och badrumsskåp. Infällda spotlights i taket och ett fönster.

– Sovrum med plats för dubbelsäng, generös klädförvaring och en stilfull järnkamin (behöver sannolikt provtryckas av sotarmästare).

Pris: 7 495 000 kr

Månadsavgift: 3 422 kr
Utöver månadsavgiften tillkommer en kostnad för kollektiv anslutning Kabel-TV och bredband på 75kr/mån respektiv 170kr/mån.

Andel i föreningen: 3,43500 %

Byggår: 1864/1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör både ett källar- och vindsförråd om ca 4-5 kvm vardera. I källaren finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. I fastigheten finns även ett hobbyrum. Medlemmarna disponerar en gemensam och trivsam innergård med trädgårdsmöbler, grill och planteringar.

Lägenhetsnummer: 26 (1302)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kejsaren 26 förvärvade fastigheten 1988 och består av tre flerbostadshus, ett gatuhus samt två gårdshus på adress Mosebacke Torg 14. Gatuhuset byggdes 1864. 1904 byggdes ytterligare två våningar på gathuset samt gårdshusen uppfördes. Föreningen upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Den totala byggnadsytan uppgår till 2184 kvm, varav 1984 kvm utgör lägenhetsyta och 200 kvm lokalyta. Föreningen äger marken.

Gjorda renoveringar:
1974: Fasadrenovering och fönsterbyte.
1977: Byte av elstigar.
1992: Byte av V/A-stammar och renovering av fastighetsel. Installation av frånluftssystem. Renovering av trapphus och tvättstugan (ommålning av golv 2012).
2005: Installation av bredband.
2006: Fasad- och takrenovering samt målning av fönster.
2010: Renovering av gården.
2012: Installation av värmekablar i stuprör och hängrännor.
2013: Renovering av fönster i trapphus och på söderfasaden.
2015: Renoveirng av fönster samt målning i trapphus A + B. Reparation av utebelysning, entré gatuhuset samt värmekablar i stuprör och rännor.
2016: Stamspolning samt åtgärder i vindsutrymme i gatuhuset.
Kommande renoveringar:
Föreningen har diskuterat en renovering av trapphusen.
Föreningens ekonomi är god och 2015 gjorde föreningen efter avskrivningar ett överskott för den löpande verksamheten. Det överskottskapital föreningen fått in kommer att användas till framtida investeringar och åtgärder på fastigheten.

Förening: Brf Kejsaren 26

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Obligatorisk avgift om 75:-/mån.

Internet: Bredband. Leverantör: Telia. Obligatorisk avgift om 170:-/mån.

Sammanställning: Bygglov för takterrass har tidigare funnits. Se bifogade bygglovshandlingar, ritningar och information. För att få bygga takterrass så krävs föreningens godkännande och att bygglovet förnyas.

Lugnt, underbart läge på idylliska Svartensgatan i de eftersökta kulturkvarteren mellan Götgatsbacken och Mosebacke Torg. Bekvämt promenadavstånd till Fjällgatan, Mariatorget, Slussen/Gamla Stan och Mariaberget med Monteliusvägens promenadstråk. 100 meter till pulsen vid Götgatsbackens gågata där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig. Bra kommunikationer med tunnelbana och flertalet innerstadsbussar och cykelvägar vidare ner mot stan längs med Stockholms kajer.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.