Östermalm - vid Strandvägen

Kaptensgatan 14 A, 4 tr

Fantastisk, öppen & ljus vindsvåning om 87 m² invid Strandvägen. Högt över takåsarna med utmärkt planlösning & solig takterrass i sydväst. Hiss finns.

Adress

Kaptensgatan 14 A, 4 tr

Rum

3

Slutpris

9 500 000 kr

Avgift

2 652 kr/mån

Boyta

61 kvm

Biyta

26 kvmOm bostaden

I ståtlig och vacker fastighet på Kaptensgatan från 1896, med lugnt och enastående läge i det första kvarteret ovanför Strandvägen och Nybroviken, saluförs nu en underbar, stilsäker och öppen vindsvåning om 3 rum, kök och två loft om totalt 87 m² golvyta (61 m² boyta + 26 m² biyta). Hiss finns.

Våningen, en sann dröm med fönster mot två väderstreck och härligt läge högt över takåsarna, ger ett extraordinärt boende för den som söker något utöver det vanliga. Rymliga, ljusa och öppna sällskapsytor med kök i stilsäkert utförande. Köket från SweNova är platsbyggt i vinkel och välutrustat med bänkskiva i svart granit och maskiner från bl. a. Miele och Siemens. Vardagsrum med utgång till takterrass i sydväst. Terrassen ger ett insynsskyddat uterum med sol från morgon till kväll sommartid. Härlig utsikt över kringliggande takåsar och upplysta fasader kvällstid. Infravärme installerad i taket.

Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och matsalsbord. Två loft om ca 6 m² vardera, det ena öppet och möblerbart, det andra inbyggt till ett förråd för bästa förvaring. Två bra sovrum. Platsbyggda garderober längs med vägg.

Arkitektritat badrum från 2014, exklusivt och modernt inrett i Carrarramarmor. Lyxigt utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Miele, väggfast, justerbar ansiktsspegel med inbyggd belysning, golvvärme med timer, förberett för högtalare till valfritt ljudsystem etc.

Våningen karaktäriseras av stilren design, bra materialval och har genomtänkt förvaring rakt igenom. Samtidigt är alla typiska vindsdetaljer på plats såsom snedtak, högt till taknock om ca 3,40 meter, synliga bjälkar och stödben, vita murstockar, takfönster, fönsterkupor och nylagt golv från Pergo, vinter ek.

Välkommen på visning!

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 2 652 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud), fiberbredband och altantillägg. Övriga driftskostnader/mån: Hushållsel ca 250:-. Hemförsäkring ca 150:-.

Andel i föreningen: 2,89000 %

Byggår: 1896

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 242 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 137 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Krabaten 8 består av 29 lägenheter (2.265 kvm) och 1 garage (15 kvm) upplåtna med bostadsrätt. Föreningens ekonomi är mycket god med ca 3.600.000:- i långfristiga skulder, vilket ger en låg belåningsgrad om ca 1.600:-/kvm samt 900.000:- i omsättningstillgångar per 2016-12-31. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar:
2016: Installation av avluftare för värmesystem. Byte av belysning i gatuhusets källare.
2015: Målning av tak. Byte av horisontella avloppsrör under gården mellan huskroppar och under gatuhus. Taksäkerhet uppdaterad.
2014: Underhåll av balkonger samt byggnation av en ny balkong. Spolning och filmning av horisontella rör mellan huskropparna och under gatuhuset. Renovering av fönster samt fasadsockeln. OVK. 10-årsunderhåll av balkonger.
2013: Fibernät installerat i alla lägenheter, tätning av tak i gatuhuset samt framtagning av underhållsplan.
2012: Spolning av stammar.
2010:Spolning av stammar, besiktning av eldstäder och rökgångar samt fibernät indraget i källaren.
2008: Renovering av entré och trapphus, stenläggning av gård samt energibesikning.
2006: Målning av fönsterkarmar samt OVK..
2005: Byte av värmeväxlare.
2004: Nya balkonger samt nyinstallation av hiss.
1973: El- och rörstambyte.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Översyn och eventuell åtgärd av del av gatuhusets tak.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2023.

Till lägenheten hör ett källarförråd. I källaren finns en tvättstuga. Cykelplats, barnvagnsförråd och sopkärl finns på gården.

Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Förening: Brf Krabaten 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV från Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband: Stockholms stadsnät fiberbredband. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Takterrassen ger insynsskyddat uterum i sydväst med sol från morgon till kväll och härlig utsikt över kringliggande takåsar.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Kaptensgatan, alldeles invid Strandvägen och Nybroviken. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.