Östermalm - vid Karlaplan

Karlavägen 86

Drömlik 3:a vid Karlaplan med utmärkt planlösning & grönskande utsikt mot Karlavägsallén. Kakelugnar & vackra originaldetaljer anno 1896.

Adress

Karlavägen 86

Rum

3

Slutpris

9 000 000 kr

Avgift

1 957 kr/mån

Boyta

75 kvmOm bostaden

Med ypperligt Östermalmsläge inom den ”gyllene triangeln” och på mycket eftertraktad adress vid Karlaplan, med direkt närhet till Narvavägen och Oscarskyrkan så väl som Djurgårdsbron och Strandvägen, bjuds en fantastiskt fin och fulländad sekelskiftestrea i toppskick. Lägenheten är belägen med ett rofyllt och fritt läge i fastighet från 1898 med grönskande utsikt mot Karlavägens allé.

Lägenheten har på senare tid med stil och finess renoverats och den karaktäriseras av genomgående stilsäker design i klassiskt snitt, fina materialval, harmonisk färgsättning, genomgående fiskbensparkett, belysningsarmatur styrt via KNX-system samt gott om platsbyggd förvaring.

Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,30 meter med stuckaturer och rosetter, oljad fiskbensparkett, vackra golvsocklar, speglade dörrar och snickerier, strömbrytare i porslin samt högresta fönsterpartier med spanjoletthandtag och djupa, speglade nisher, bidrar till bostadens genuina charm, ljus och hemtrevliga känsla. Kort och gott, inget har här lämnats åt slumpen för att skapa ett kompromisslöst boende.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och både rund- och genomgående från gården till gatan. En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaring i original. Hallen är vackert utformad och har bra rumssamband. Fint kök som snickertillverkats och platsbyggts i klassisk stil och utförande med spröjsade luckor, bänkskivor i kalksten och komplett maskinell utrustning med bl a en spis från Bertazzoni.

Stort och luftigt vardagsrum med kakelugn och dubbla fönsterpartier och vacker vy mot allén. Här ges plats för soffgrupp, matbord och TV-möbel.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Ett välplanerat och rofyllt ”master bedroom” med dubbla fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp och vy över föreningens innergård. Här finns en kakelugn och det ges plats för dubbelsäng och generös förvaring i exklusiv och platsbyggd garderobsvägg. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs- eller gästrum.

Badrum i klassisk sekelskiftesstil som planerats in i minsta detalj och inretts i ett stilsäkert utförande med handgjort kakel från Italien, klinker på golv med värme, rymlig duschhörna, WC och handfat från Miller, platsbyggda badrumsskåp och en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Välskött och nästintill skuldfri bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och låga månadsavgifter för medlemmarna. För denna lägenhet är avgiften 1.950:-/månad.

Välkommen på visning!

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 1 957 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,89822 %

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0102 (1002)

Hiss: Ja

Våning: 0.5

Antal våningar: 5

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Fanan 4 registrerades 1980-05-05. Föreningen äger fastigheten Fanan 4 belägen på Karlavägen 86 bestående av två fastigheter uppförda 1897 med 25 st lägenheter (1.987 kvm) och 4 lokaler. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 4.000.000:-, vilket ger en skuldsättningsgrad om ca 2.013:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m. uppgick till ca 1.700.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2012: Ny värmecentral.
2013: Två vindsvåningar byggs. Källargång byggs och källarkontor installeras. Hissar byggs, en i varje hus. Nya tak försedda med elslingor. Mellangården isoleras och förses med plattor, grus och cykelstall. Plåtfasaden rivs och putsas.
2014: Kontorslokalerna renoveras.
2019: Godkända OVK-värden i alla lägenheter.
2019: Spolning och underhåll av avloppsstammarna.
2020: Målning av entré och trapphus samt installation av säkerhetsdörr (pågår nu och beräknas vara klart innan jul).

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga och en innergård.

Förening: Brf Fanan 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 25

Antal lokaler: 4

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.