Östermalm - vid Humlegården

Cardellgatan 3, 2 tr.

Romantiskt 1800-tal möter stilren design i optimal 3:a med öppna ytor, mysig balkong & magiskt ljusinsläpp. Drömläge vid Humlegården & Stureplan.

Adress

Cardellgatan 3, 2 tr.

Rum

3

Slutpris

7 930 000 kr

Avgift

3 521 kr/mån

Boyta

72 kvmOm bostaden

I hjärtat av Östermalm, lugnt belägen vid Humlegården och alldeles intill Stureplan och Östermalmstorg, ges nu tillfälle att förvärva ett underbart sekelskiftesboende i fastighet anno 1880 på eftersökt adress Cardellgatan 3. I denna suveräna, optimala och fina trerummare om 72 kvm med balkong finns det mesta man kan önska av stil, design och romantisk 1800-talskänsla. Här bevaras tidsenliga originaldetaljer såsom högt till tak om dryga 3 meter, breda och vitpigmenterade furutiljor, speglade pardörrar och hela sex stora fönsterpartier i bredd ger ett magiskt ljusinsläpp.

Lägenheten är ytterst väldisponerad, funktionell och tillgänglig, väl motsvarande treor på både 80 kvm och större med massor av måttanpassade och platsbyggda lösningar, inbyggda högtalare i taket i både kök och badrum etc. Rummen i fil ger ett härligt flöde av naturligt ljus och en underbar ”våningskaraktär” med öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket i minimalistisk och tidlös bistrostil har smarta förvaringslösningar med skåpinredning i vitt, bra arbetsytor med bänkskivor i Carraramarmor och en bardisk gör det öppet och ljust från ett fönster i hallen.

Vardagsrummet har trägolv i vitpigmenterat rutmönster och är lättmöblerat för både soffa och matbord. Här finns en snickartillverkad och platsbyggd bokhylla samt utgång via pardörrar till balkongen. Balkongen har sol från morgon till tidig eftermiddag och ligger rofyllt och idylliskt med högt och öppet läge mot kringliggande innergårdar.

Innanför sällskapsdelen finns två utmärkta sovrum, båda med platsbyggda garderober, förvaringsfack och plats för dubbelsängar i varje. Hall med klinkergolv, plats för ytterkläder och skor samt dold och generös klädförvaring i garderober som är platsbyggda. Helkaklat och stilrent badrum i vitt med klinkergolv och golvvärme, duschhörna med både hand- och takdusch, vägghängd toalett, handfat och inbyggd förvaring.

Föreningen är en av Stockholms äldsta med välskött fastighet. Föreningen är skuldfri och ekonomin är god med låga månadsavgifter för medlemmarna.

OBS! Som trevlig kuriosa så har lägenheten gått att läsa om i Elle Decorations decembernummer 2015.

Pris: 7 750 000 kr

Månadsavgift: 3 521 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud från Com Hem). Avgiften betals kvartalsvis. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Balkongavgift ca 194:- (5% av rådande prisbasbelopp per år).

Andel i föreningen: 6,83000 %

Byggår: 1880

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 11 (1204)

Hiss: Nej

Våning: 2

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Komedienten 3 förvärvade fastigheten på Cardellgatan 3 i Stockholm år 1999. Fastigheten uppfördes 1880 och består av 15 bostadsrättslägenheter (total bostadsyta om 1.106 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket stark med låg skuldsättning. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 2.072.415:-, vilket ger en belåningsgrad om ca 1.874:-. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 815.000:- och årets resultat efter finansiella poster uppgick till +191.056:-. Inga avgiftsförändringar finns i dagsläget beslutade. Förningen gör årligen en översyn av sin budget och framtida höjningar kan inte uteslutas.

En överlåtelseavgift tas ut om 1.163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1994-1996: Byte av V/A-stammar.
2000-talet: Byte av elstigare.
2003: Utgrävning och renovering av källaren.
2005: Renovering av fasad gårdhus.
2007: OVK.
2009: Byte av tak på gårdshus.
2012: Byte av delar av gatuhusets tak, fönsterrenovering och inredning av råvinden.
2014: Byte av värmeanläggning i stuprör och hängrännor.
2015: Renovering av muren runt innergården och balkonger byggdes.
2016: Renovering/målning av trapphuset.

Inga större renoveringar/investeringar i fastigheten är planerade.

Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd (ca 5-6 kvm). I källaren finns en tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och separat torkrum. Fin gemensam innergård med planteringar och ett charmigt litet gårdshus.

Förening: Brf Komedienten 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 15

TV: Kabel-TV via Com Hem. Analogt grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Tecknas separat av varje medlem.

Sammanställning: Balkong har sol från morgon till tidig eftermiddag och ligger rofyllt och idylliskt med högt och öppet läge mot kringliggande innergårdar.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Cardellgatan vid Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.