Östermalm - Vasastan - Norrmalm

Odengatan 18 A, ög bv

Exklusiv fin sekelskiftesvåning med underbara och varsamma renoveringar i lyxklass

Adress

Odengatan 18 A, ög bv

Rum

3

Slutpris

4 180 000 kr

Avgift

2 250 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Stockholms finaste ”mini-våning” med underbar rymd och fantastiska sekelskiftesdetaljer, invid Lärkstan. Genomgående fiskbensparkett och återkommande inslag av svart skiffer och labradorgranit. Stuckaturer i det höga taket, infällda belysningar, djupa och höga fönsternischer. Platsbyggda lösningar i högsta kvalité. Exklusivt badrum och lika exklusivt kök med det lilla extra som bara måste upplevas! Fint ljusinsläpp och i ett grönskade tyst läge utan insyn. Allt varsamt renoverat år 2008/09.

Ni finner denna pärla mittemot Lärkstan i Odengatans gårdshus i ett lugnt och stilla läge omgivet av grönskande gårdar. Låg avgift och mycket god ekonomi i föreningen.
Denna ”mini-våning” är planerad i detalj för att få en öppen, rymdfylld, planlösning och ett välkomnande hem med plats för sällskap eller stillsam ro med många bekvämligheter. Genomgående fiskbensparkett, helt utan trösklar, i solid ek med fris av teak som löper i alla rum. All belysning har dimmer och all eldragning är infräst i väggarna. Det finns extra många elkontakter och golvet har ett antal separata värmeslingor för bekvämlighet.

När man stiger igenom säkerhetsdörren från den nyrenoverade farstun öppnar sig en välkomnande hall med plats att ta emot sällskap. Ljus strömmar in från två valvöppningar och genom glasbeklädda dörrar. Dolda ljusslingor lyser upp mot taket som är täckt i antikguld och skapar en varm stämning kvällstid. Parkettgolvet har inslag av svart skiffer och i mitten finns en kompassros i fyra träslag. Den inbyggda och spotlightbelysta hallspegeln (lämnas) har en praktiskt hylla med dolt förvaringsutrymme och kontakter för t.ex mobiler. Kapphängare i eget utrymme.

Exklusivt kök i mjuk cremevitt från Puustelli med många öppna vitrinskåp samt genomgående infälld belysning. Svartgnistrande stenskivor i kraftig labradorgranit längs med hela köket. Stenen går upp längs vägg under överskåpen. Induktionshäll samt självrengörande pyrolysugn. Integrerad köksfläkt. Integrerad diskmaskin. Extra bred kyl/frys (Miele, 70 cm) i borstat stål med dold ismaskin. Köksblandare (Hansgrohe). Köket har genomgående effektiv skåpförvaring – från sockellådorna upp till tak. Utfällbar strykbräda dold i kökslåda. Många kontakter för t.ex micro, espressomaskin etc. Smidig redskapslist (Rösle) längs hela bänken.

Parkettgolvet har ett flertal separat styrda värmeslingor i vardagsrum och kök för bekvämlighet; dels längs den svarta skifferstenen längs köksgolvet och även under matplatsen samt vid vardagsrummets fönster. Den vita platsbyggda sittbänken rymmer tre men matplatsen ger utrymme åt flera bord i rad för sittningar med fler. Högt i tak med vacker stuckatur. Klassiska fönsterspeglar i de stora djupa fönstrena som släpper in eftermiddagssolen.

Det öppna vardagsrummet har en specialdesignad dekorationsspis för eldning med t.ex brasgelé. Alternativt kan den inbyggda dimrade belysningen i öppna spisen användas. Spishyllan är i labradorgranit och med svart skiffer i golvet framför. Vardagsrummets platsbyggda hörnbokhylla går naturligt in i väggpanelen och stuckaturen. Bokhyllan har infälld belysning som även tänder belysning för fönsterhyllorna bredvid.

Vardagsrummets TV-vägg har ett väggfast skåp (med i väggen dolda kabelkanaler och många elkontakter) där toppskivan utgörs av labradorgranit som lämnas. Undertill finns även ljusslinga. Ovanför TV-platsen finns fristående nätta hyllplan med dolda konsoler samt möjlighet att montera filmduk för projektor som finns beredd plats för i taket.

Vardagsrummets alla snickerier är vita. Högt i tak med stuckatur och takrosett och den underbara fiskbensparketten. Bygglovsansökan kommer tas upp på en extrastämma i föreningen senare i höst om en balkongdörr ut till innergården.

Badrummet är exklusivt helkaklat med vitt matt italienskt kakel. Golvet har golvvärme och är i svart skiffer vilket även återkommer i hyllnischen. Man har även ett djupt skönt badkar på vackra tassar. Tvättstället är nedfällt i stenskiva av labradorgranit och har en stor infälld spegel ovan vilket ger en unik karaktär till badrummet. Platsbyggda glashyllor och ett antal separata skåp, samtliga med inbyggda kontakter för t.ex radio, eltandborste o.dyl. Tvättmaskin. Fläkt. Blandare samt överdel duscharmatur från Hansgrohe. En huvudbelysning med spotlights samt en separat belysning för det flytande takets dolda ljusslinga och dekorationsspotar. Den vita dörrens speglar har dubbla frostade glas som sprider ett vackert sken ut till hallen.

Sovrummet öppnar sig med vita pardörrar, beklädda med frostat glas för mjukt ljussken. Extremt bra förvaringssystem – det finns nio garderober med speglar och ovan säng finns flera meter överskåp i enhetligt högblankt vitt som alla lämnas. Höjbart konsolhängt skrivbord samt väggfast sängbord, båda vita och utan ben som lämnas. Det stuckaturbeklädda taket har takrosett i mitten samt inbyggt extra lager för ljudisolering. Fiskbensparkett med fris i teak så som i övriga rum. Insynsfritt stort fönster med vackra fönsterspeglar ut mot tyst grönskande läge invid stenmur.

Det mindre rummet, idag barnrum, i gult med effektiv förvaring i vitt. Garderob, platsbyggd våningssäng, vita skåp längs tak med högblanka vita luckor och infällda spotar inunder. Mycket hyllor. Extra många kontakter för t.ex arbetsrum med datorer. Fiskbensparkett och stort djupt spegelbeklätt fönster även här.

Hissgardiner (från Walles&Walles) i såväl kök, vardagsrum och barnrum medföljer. Mycket av möblemanget är platsbyggt och väggfast eller integrerat vilket förstås också ingår.

Läge:
——–
Gångavstånd till både Stureplan, Odenplan och grönområden som Hagaparken/Brunnsviken eller Liljansskogen för natur och motion. All tänkbar service inom gångavsånd; stort antal restauranger och caféer. Matataffärer, Konsum och ICA, 7-Eleven, apotek, banker, bageri samt flera olika butiker. KTH och Handelshögskolan mycket nära liksom ett antal dagis och skolor.

Kommunikation:
————————-
Tekniska högskolans t-banestation (uppgång: Odengatan) röda linjen. Blåbuss nummer 4 samt ett flertal andra bussar stannar även vid t-baneuppgången nära fastigheten. Östra station/Roslagsbanan runt hörnet.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 2 250 kr

Andel i föreningen: 2,10000 %

EL: 350 kr/mån

Försäkring: 100 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1897

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns trädgårdsidyll med vackra uteplatser med sommarmöbler och grill. Cykelförråd, stort källarförråd och stor tvättstuga i angränsande fastighet med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkrum.

Lägenhetsnummer: 54

Hiss: Nej

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan om 800 kr/m. www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: Brf Trasten äger två vackra sekelskifteshus med adress Odengatan 16-18. De byggdes 1896-1897 av O W Carlsson och K Andersson. Arkitekt var Johan Arvid Wallin. Föreningen bildades 1992 och tog över de båda husen från Svenska bostäder 2001. Tomten är 1 758 kvm på fri och egen grund. Föreningen är äkta och består av 36 bostadslägenheter varav 35 är upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt samt tre uthyrda lokaler.

Boyta 2 879 kvm varav hyreslägenhet 54 kvm. Lokalyta 300 kvm.

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts sedan 2001 av Hansson & Hööglund Fastighetsförvaltning AB.

Föreningen har mycket god ekonomi med endast 693 000 kr i skulder till kreditinstitut (240 kr lån/kvm).

Det finns idyllisk, lummig innergård med grill och trädgårdsbord, tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum samt källsorteringsrum. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar:
Stammarna spolades 2018.
Tillträde till tak monterades på fasaden 2017.
Byte av hissmaskineri och hisskorg 2016.
Ny lägenhet byggdes i tidigare förråd och såldes med bostadsrätt.
Dagvattensystemet på inre gården renoverades.
Gårdarna rustades upp med cykelparkering och ny uteplats 2015.
Återvinningsrum, barnvagnsrum och cykelförvaring iordningsställdes.
All takplåt byttes och takterrasser renoverades 2014.
Stammarna spolades 2013.
Trapphusen renoverades 2012.
Rökkanaler åtgärdades 2009.
Fasaden renoverades, fibernät 100 Mbit/sek installerades 2008.
Ny fjärrvärmecentral installerades. Stammarna spolades och dagvattensystemet slamsögs 2007.
Alla fönster renoverades 2005.
Hela elsystemet och stammarna byttes 1977.

Underhålsplanen för kommande period innehåller renovering av fönsterkarmar på de mest utsatta fasaderna (2019) samt infodring av rörstammar (2022). Inga beslutade avgiftsförändringar.

För ytterligare information se årsredovisningen eller besök föreningens hemsida https://trasten.com/

Förening: Brf Trasten 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: www.comhem.se.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: ownit.se. Ingår i avgiften.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.