Östermalm - Vasastan

Roslagsgatan 6, 1 tr

Stilren design och makalöst bra skick i suverän 3:a med ljusa öppna ytor, ateljéfönster och drömläge. Balkong är på gång!

Adress

Roslagsgatan 6, 1 tr

Rum

3

Slutpris

6 350 000 kr

Avgift

2 785 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Med fantastiskt läge på Roslagsgatan 6, invid Jarlaplan i attraktiva kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts, saluförs nu en suverän trerummare i makalöst bra skick. Lägenheten har på senare tid smakfullt byggts om och totalrenoverats med genomgående stilren, minimalistisk design och ljus färgsättning som smakfullt kombineras med välbevarade och vackra originaldetaljer från byggåret. Här finns oljad fiskbensparkett, spegelmönstrade skjutdörrar och snövita snickerier, högt till tak, lister, pelare, serveringsskåp och underbara ateljéfönsterpartier med spröjs.

Planlösningen, som är rund- och genomgående mellan gård och gata, är i princip fulländad med flera kloka funktionslösningar för maximal komfort och tillgänglighet. Den lämpar sig väl för såväl representativa som familjära sammanhang tack vare öppna, härliga sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket utgör hjärtat i lägenheten, inrett i ett stilsäkert utförande med komplett maskinell utrustning från Siemens. Via öppning med pampiga pelare nås vardagsrummet. Vardagsrummet har ett stort vackert ateljéfönster i väster som ger underbart ljusflöde och utsikt mot Norra Latins läroverk samt Norrmalms sekelskiftesfastigheter. Skjutdörrar i original skiljer köket från ”master bedroom”. Sovrummet vetter rofyllt mot gården, även här finns ett fantastiskt fönsterparti. I övrigt finns en inre hall och passage med bl a tvättmaskin, torktumlare och plats för förvaring dold bakom skjutdörrar, ett barn-, gäst- eller arbetsrum samt ett toppfräscht badrum med duschplats och dubbla handfat.

OBS! Synnerligen välskött och äkta förening med god ekonomi. I föreningen pågår ett balkongprojekt. Stämmobeslut om byggnation finns. Extern balkongentreprenör Fästeb AB har anlitats som bl a har i uppdrag att ta fram underlag till kommande bygglovsansökan hos Stadsbyggnadskontoret. Se bifogat informationsblad.

– Hall med garderob/klädkammare för ytterkläder och skor. Vitmålade väggar, oljad parkett och infällda spotlights i tak. Inre hall och passage med skåpinredning i original samt tvättmaskin, torktumlare och övrig förvaring dold bakom skjutdörrar.

– Fräscht och stilrent badrum i helkaklat vitt med klinker på golv med värme. WC, dubbla handfat på kommoder och stor infälld spegel i väggen ovanför. Spotlights i taket.

– Två sovrum ligger rofyllt och tyst mot gården. Ett rejält föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggda garderober längs med vägg, ett stort ateljéfönsterparti och vackra skjutdörrar mot köket. Ett mindre barn,- gäst- eller arbetsrum. Oljad parkett, vitmålade väggar och tak.

– Öppna, ljuvliga sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket utgör hjärtat i lägenheten, inrett i ett stilsäkert utförande med komplett maskinell utrustning från Siemens. Via öppning med pampiga pelare i original nås vardagsrummet. Vardagsrummet har ett stort vackert ateljéfönster i väster som ger underbart ljusflöde och utsikt mot Norra Latins läroverk samt Norrmalms sekelskiftesfastigheter. Oljad fiskbensparkett, vitmålade väggar och tak.

Pris: 5 500 000 kr

Månadsavgift: 2 785 kr

Andel i föreningen: 3,44000 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I gårdshusets källare finns en fullutrustad tvättstuga byggd 2006 med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel. Fin och grönskande innergård med trädgårdsmöbler och cykelställ.

Renoveringar: V/A-stammar utbytta under 1980-talet. Bottenstammar utbytta under 2006. Elstigar till trefas 2005. Fasaden är i nyskick. Fönster- och takrenovering 2007. Ny hiss installerades 2007. OVK-besiktning 2007. Entré och trappuppgång 2008. I övrigt bedöms grund och gård vara i gott skick.

Lägenhetsnummer: 8 (1105)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Energiförbrukning: 156 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: www.stockholm.se Boendeparkering tillämpas. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 800 kr. www.garageplatsen.se P-platser finns att hyra i Norra Reals garage tvärs över gatan. Kontakta: kundservice@stockholmparkering.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Muraren 13 registrerades 1999-10-11 och förvärvade fastigheten på Roslagsgatan 6 den 1 november 2000. Föreningen beskattas såsom en äkta och består av 40 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 2.344 kvm), varav 39 bostadsrättslägenheter och 1 återstående hyresrätt samt 3 lokaler (restauranger och total lokalyta uppgår till 261 kvm). Marken innehas med äganderätt (markareal uppgår till 912 kvm). Juridisk person som förvärvare accepteras ej. Delat ägande inom familj tillåts med minsta ägarandel om 10 %.

Föreningens ekonomi är mycket god och utan långfristiga skulder. Bl a stärktes ekonomin rejält när under 2008 två nya vindsvåningar tillkom med en yta om sammanlagt 279 kvm och under senare är har ett antal fd hyresrätter upplåtits till bostadsrätter. Per 2021-12-31 uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 2.000.000:- och tack vare ett gott kassaflöde så gör föreningen rejäla årliga överskott (innan avskrivningarna).

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.. I gårdshusfastigheten finns en tvättstuga utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel. Gemensam, fin och totalrenoverad innergård en bokningsbar altan utrustad med bord, stolar och grill m.m. På gården finns dessutom ett cykelställ.

Genomförda renoveringar:
V/A-stammar utbytta under 1980-talet. Bottenstammar utbytta under 2006. – Elstigar byttes och uppgraderades till trefas 2005. Fasaden är i nyskick. – Fönster- och takrenovering 2007. Ny hiss installerades 2007. OVK-besiktning 2007 och 2012. Entré och trappuppgång renoverades 2008. 2017-2018 målades trapphuset. 2019-2020 gjordes en gårdsrenovering. 2020 renovering av entrédörren.

Förening: Brf Muraren 13.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 40

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiber bredband via ComHem finns indraget i fastigheten. Abonnemang tecknas av varje medlem separat. .

Sammanställning: Balkongprojekt pågår. Stämmobeslut om byggnation finns. Extern balkongentreprenör Fästeb AB har anlitats som bl a har i uppdrag att ta fram underlag till kommande bygglovsansökan hos Stadsbyggnadskontoret. Se bifogat informationsblad.

Utsökt Östermalmsläge mellan Lärkstaden, Humlegården och alldeles invid Jarlaplan samt vackra Ellen Keys park. Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Med ett stenkast når man till Kungliga Tekniska Högskolan och Handelshögskolan. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i Humlegården runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.