Östermalm - Tessinparken

Blanchegatan 4, 1 ½ tr

Strålande ljust drömboende vid Tessinparken i 3:a med vacker funkischarm, fritt & öppet hörnläge, stor balkong & vidsträckt parkutsikt.

Adress

Blanchegatan 4, 1 ½ tr

Rum

3

Slutpris

7 500 000 kr

Avgift

4 500 kr/mån

Boyta

87 kvmOm bostaden

Välkommen till denna fantastiska, stilfulla och ljusa hörnvåning om tre och ett ”halvt” rum och 87 uppmätta kvm med ett mycket eftertraktat läge vid vackra Tessinparken och Askrikegatan, endast med kort ett promenadavstånd till Karlaplan och Gärdets kreaktionsområden.

Lägenheten är högt, fritt och öppet belägen i välskött fastighet från 1935. Den har en stor och möblerbar hörnbalkong i västerläge samt fri vidsträckt utsikt mot Tessinparken, Askrikegatan och Gärdets höjder.

Lägenheten är renoverad med stilren och tidlös design samt genomgående sober färgsättning. Samtidigt bevaras de ursprungliga funkisdetaljerna från byggåret såsom rejäl takhöjd, fiskbensparkett, vita dörrar och snickerier samt stora, breda fönsterpartier i två väderstreck som ger lägenheten ett strålande ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Planlösningen är väldisponerad och ytterst effektiv med en tambur som ger plats för både ytterkläder och skor. I anslutning till tamburen finns separat WC med toalett och handfat (en av grannarna ovan har gjort om detta till ett tvättrum med både tvättmaskin och torktumlare). Inre möblerbar hall med plats för arbetsbord, bokhyllor eller dylikt. Hallen ansluter till kaklat och stambytt badrum med klinkergolv, dusch, handfat och badrumsskåp.

Rymligt vardagsrum med hörnläge, fönster i två väderstreck och utgång till balkongen som har sol större delen av dagen. Ett bra och väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och möblerbara väggytor för garderober.

Matsalsrum/sovrum med magnifikt burspråksparti som ger ett fantastiskt ljus och vacker utsikt mot Tessinparkens grönska.

Välutrustat kök med gott om skåp och lådor, bra arbetsytor och maskinell utrustning såsom kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Köket har även en matplats för 4-5 personer.

Välskött äkta bostadsrättsförening som äger marken och har mycket god ekonomi med låg skuldsättning (endast ca 4.000:-/kvm). I fastigheten finns en gemensam takterrass med sommarmöbler och ett övernattningsrum som medlemmarnas gäster kan hyra för 100:-/natt.

Pris: 7 750 000 kr

Månadsavgift: 4 500 kr
I månadsavgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:- och hemförsäkring ca 200-250:- Obligatorisk avgift för kabel-TV och bredband om 231:-.

Andel i föreningen: 3,43494 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 6 (1105)

Hiss: Ja

Våning: 1.5

Antal våningar: 7

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Nybyggsgrind 6 bildades 2001. Fastigheten uppfördes 1935 och består av 39 lägenheter (2.320 kvm), samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är skattemässigt äkta och marken innehas med äganderätt. www.hemsidan.com/nybyggsgrind6

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 9,3 mkr, ca 4.000:-/kvm, och omsättningstillgångarna uppgick (kassa, bank etc) uppgick till ca 1,1 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Utförda renoveringar i fastigheten:
2002: Byte av V/A-stammar och elstigar där 3-fas finns framdraget till varje lägenhet.
2005: Renovering av fasad och målning av fönster (fönster även målade 2016).
2010: Renovering av tvättstugan.
2012: Målning-/renovering av tak.
2015: OVK.
2016: Fönsterrenovering.
2018: Trapphusrenovering och installation av toalett och dusch i källaren.
2019: Hissrenovering och uppförande av ett övernattningsrum för medlemmarnas gäster.

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar kommer ske under 2020. Planer finns på att renovera porten till fastigheten, en mindre häck planteras vid entrén och att ytterbelysningen ska uppdateras. Kostnader för detta tas från föreningens befintliga kassa.

Till lägenheten disponeras både ett rymligt källarförråd. I fastigheten finns gemensamma faciliteter såsom tvättstuga, hobbyrum, cykelrum, takterrass med sommarmöbler och ett övernattningsrum som kan hyras för 100:-/dygn.

Förening: Brf Nybyggsgrind 6.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 39

TV: Kabel-TV och bredband via Com Hem. Obligatorisk gruppanslutning med 17 digitala kanaler, varav 8 favoriter och bredband upp till 50 Mbit/s. 231:-/mån tillkommer medlemsavgiften.

Sammanställning: Stor möblerbar hörnbalkong i västerläge med utsikt mot Tessinparken och vackra Askrikgatan.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden.

Tessinparken anlades 1932-1940 i samband med att bostäderna runt omkring byggdes. Den södra delen av parken är formad i barockstil med planteringar och raka grusgångar samt en fontän. Den norra delen är i mer modern stil med Egon Möller-Nielsens lekskulptur Ägget och en plaskdamm.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.