Östermalm - Tessinparken

Ängskärsgatan 6, 6 tr

Strålande ljust drömboende vid Tessinparken. Högt upp på våning 6 med solig söderbalkong, fri parkutsikt & vy mot himmel & takåsar. Gärdets bästa!

Adress

Ängskärsgatan 6, 6 tr

Rum

3

Slutpris

7 350 000 kr

Avgift

4 098 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Välkommen till denna fantastiska, stilfulla och ljusa hörnvåning om 79 kvm. 3 r o k i absolut toppskick med ett mycket eftertraktat läge vid vackra Tessinparken, endast ett stenkast från Karlaplan. Lägenheten är högt och insynsfritt belägen på våning 6 av 7 i fastighet från 1935. Den har en stor solig balkong i söder med sol från morgon till kväll, dubbla utgångar och fri vidsträckt utsikt över Tessinparken, himmel och takåsar.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med stilren design och sober färgsättning. Samtidigt bevaras de ursprungliga funkisdetaljerna såsom rejäl takhöjd, oljad stavparkett, speglade dörrar och snövita snickerier, en fungerande öppen spis och stora fönsterpartier som ligger i två väderstreck och ger ett härligt ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Planlösningen är väldisponerad och ytterst effektiv, väl motsvarande lägenheter på både 85 och 90 kvm. Här finns en hall med stengolv samt plats för ytterkläder och skor. I hallen finns separat WC med toalett och handfat. Hallen öppnar via spröjsade glasdörrar till ett rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp samt matsalsbord. Här finns även den öppna spisen. Två bra sovrum, båda med direktaccess till badrummet och varsin utgång till balkongen.

Fräscht helkaklat badrum med duschplats och fönster, handfat och badrumsskåp. Nytt och välutrustat HTH-kök från 2016 i stilrent vitt med komplett maskinell utrustning, bänkskivor i natursten och matplats för 4-6 personer.

Välskött bostadsrättsförening och stambytt fastighet med rofyllt läge vid Gärdets samt Djurgårdens grönskande omgivningar. Samtidigt är det kort promenadavstånd till både T-bana och Fältöversten.

Kort och gott, ett kvalitetsboende utöver det vanliga!

Pris: 6 995 000 kr

Månadsavgift: 4 098 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud från Com Hem).

Andel i föreningen: 2,72430 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 72 (1602)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7.

Energiförbrukning: 154 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Majtalaren 7 förvärvade fastigheten 1981 och består av 48 lägenheter med bostadsrätt och en total bostadsyta om 2.753 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har god ekonomi och per 2017-12-31 var belåningsgraden 4.726:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 1.100.000 kr och nettoresultatet blev + 521.133:-. Inga avgiftsförändringar finns beslutade eller planerade.

Genomförda renoveringar och mätningar:

1992-94: Byte av V/A-stammar och elstigare.
1999: Balkongrenovering.
2002: Pelarrenovering.
2004: Byte av undercentral för fjärrvärme.
2004: Trapphus, förbättring av belysning och ommålning av trapphus.
2006: Renovering av vissa balkonggolv.
2012: Stamspolning.
2016: Stamspolning.
2016: Renovering, fönster samt balkongdörrar.
2017: Injustering värme samt översyn av element och termostater.
2017: Radonmätning slutförd och registrerad på:
http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/E-tjanster/Radonmatning/
Resultatet ligger mellan 20-50Bq/m3 vilket är betydligt lägre än riktvärdet som är 200Bq/m3.
2018: Balkongöversyn.

Planerade renoveringar:

Renovering av tvättstugans ytskikt samt nya maskiner kommer installeras under hösten 2018. Fasaden åtgärdas under 2019. Föreningen följer för övrigt en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2040.

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningen hyr även ut extra förråd, f.n. är det kö. I övrigt finns cykel-/barnvagnsförråd, grovsoprum och tvättstuga placerad på vinden. Föreningen har ett garage med 5 p-platser för bil. Kostnad är 1.200:-/mån/plats. F.n. är det kö.

Förening: Brf Majtalaren 7

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem.

Sammanställning: Balkong i söder med sol från morgon till kväll, dubbla utgångar och fri vidsträckt utsikt över himmel, takåsar och parken nedanför.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden.

Tessinparken anlades 1932-1940 i samband med att bostäderna runt omkring byggdes. Den södra delen av parken är formad i barockstil med planteringar och raka grusgångar samt en fontän. Den norra delen är i mer modern stil med Egon Möller-Nielsens lekskulptur Ägget och en plaskdamm.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.