Östermalm - Tessinparken

Storskärsgatan 5, 5 tr

Fulländade 3 r o k vid Tessinparken med ljuvlig balkong, högt ljust läge och vacker utsikt. Öppen spis, mycket bra skick och perfekt planlösning.

Adress

Storskärsgatan 5, 5 tr

Rum

3

Slutpris

7 000 000 kr

Avgift

3 352 kr/mån

Boyta

71 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän hörnlägenhet vid Tessinparken, endast med ett stenkast från Karlaplan. Lägenhetens planlösning är optimal och maximalt yteffektiv, den är högt, fritt och strålande ljust belägen i fastigheten och har en stor balkong med gott om sol. Dubbla utgångar till balkongen är möblerbar för bord och stolar och ger ett härligt uterum med utsikt mot bl.a.Tessinparken. Välkomnande hall, utmärkt kök, två sovrum. Vackert renoverat och stambytt badrum samt gästtoalett. Härligt, lättmöblerat vardagsrum med fungerande öppen spis och utgång till balkongen.

Hela lägenheten renoverades smakfullt 2016, där modern, stilren design och effektiv funktion kombineras med väl bevarad funkisstil och charm. Trygg och klok förening med låg belåning, välskött fastighet och låga avgifter.

– Välkomnande hall med bra rumssamband, plats för ytterkläder och ett snyggt kalkstensgolv i original. Säkerhetsdörr.

– Angränsande till hallen finns en gästtoalett med kaklade väggar, marmorgolv samt handfat och WC.

– Ljust, luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och stort matbord. Generöst ljusinsläpp, ekparkett, utgång till balkong och fungerande öppen spis.

– Ljuvlig balkong med sol från morgon till tidig eftermiddag. Balkongen är högt och fritt belägen med utsikt mot bl a Tessinparken.

– Serveringsgång med garderober och serveringsskåp.

– Utmärkt kök i stilsäker design med god förvaring i skåp och bra arbetsytor. Komplett maskinell utrusning såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och diskmaskin.

– Mindre sovrum med vacker fiskbensparkett. Garderob och plats för rejäl säng.

– Vackert badrum med kaklade väggar och marmorgolv med värme (vattenburen). Badkar, vägghängd WC, handfat samt handdukstork.

– Sovrum i hörna med plats för dubbelsäng och utgång till balkongen.

Pris: 6 495 000 kr

Månadsavgift: 3 352 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud) och ett snabbt bredband. Beräknad driftkostnad/månad: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 2,87800 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp, en mangel och ett separat torkrum. Grovsoprum, cykelrum och cykelställ finns på både bak- och framsidan av fastigheten.

Lägenhetsnummer: 1501.

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagmöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Majtalaren 2 bildades 1985. Föreningen består av 38 bostadsrätter. Inga aviserade avgiftsförändringar.

2016 – Sotning
2016 – OVK
2015 – Trapphusrenovering
2014 – Värmeoptimeringssystem
2013 – Installation av bredband.
2012 – Stamspolning
2011 – Balkongrenovering
2011 – Fönsterrenovering
2011 – Nya tvättmaskiner
2007 – Stamspolning och byte av expansionskärl
2006 – Nya lägenhetsdörrar
2005 – Fasadrenovering
2005 – Del av tak renoveras
2003 – Elstigare
2002 – Ny tvättstuga
2001 – Byte av värmeväxlare.
1999 – Fönsterrenovering
1995-97 – Stambyte

Förening: Brf Majtalaren 2

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via ComHem eller fiberbredband via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Stor balkong med högt, fritt och ljust läge i öster. Utsikt mot Tessinparken.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden.

Tessinparken anlades 1932-1940 i samband med att bostäderna runt omkring byggdes. Den södra delen av parken är formad i barockstil med planteringar och raka grusgångar samt en fontän. Den norra delen är i mer modern stil med Egon Möller-Nielsens lekskulptur Ägget och en plaskdamm.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.