Östermalm - Tessinparken

Sandelsgatan 38, 1 tr

Förtrollande vacker & synnerligen väldisponerad drömtrea invid Tessinparken med härliga öppna sällskapsytor, två sovrum, öppen spis & ljuvlig balkong.

Adress

Sandelsgatan 38, 1 tr

Rum

3

Slutpris

6 000 000 kr

Avgift

3 865 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Sandelsgatan 38 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som slår det mesta. Här bor du på en av Nedre Gärdets trevligaste adresser vid vackra grönskande Tessinparken endast med kort promenadavstånd till Karlaplan, Fältöversten som erbjuder all tänkbar service samt Gärdets och Djurgårdens härliga rekreationsområden, du har dessutom stadens puls runt hörnet med gångavstånd till Stureplan och övriga city.

Lägenheten har renoverats med stil och finess till en svårslagen, smart planerad trea med öppen social planlösning och bra funktionslösningar anpassad till såväl socialt umgänge som familjeliv och lite mer privat rofylldhet. Samtidigt bevaras de ursprungliga funkisdetaljerna från byggåret som en stilfull öppen spis, en solig balkong, rejäl takhöjd, genomgående vackra golv samt stora, breda fönsterpartier i två väderstreck som ger lägenheten ett sagolikt ljusflöde och en härlig rymd. Träden i allén utanför fönstren förstärker lägenhetens grönskande intryck och överblicken genom hemmets alla rum ger en hemtrevlig känsla.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och trivsamt genomgående. Stort och luftigt vardagsrum med gott om plats för social yta samt utgång till balkongen med vacker vy över allén. På somrarna kan dörrarna stå helt öppna och ta in grönskan utanför, lite som att hela rummet blir balkong. Matsal med plats för större matbord och fungerande öppen spis. Stilrent kök med smakfull interiör och all maskinell utrustning. Två bra sovrum, varav ett stort master bedroom med generös förvaring i exklusiv och platsbyggd garderobsvägg och ett utmärkt barn-, tonårs-, gäst eller arbetsrum. Badrum som inretts i stilsäkert utförande med tvättmaskin.

Välskött äkta bostadsrättsförening som äger marken och har mycket god ekonomi med låg skuldsättning.

Välkommen på visning!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och klinkers till golv.

– Stilrent kök som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Vitt kakel ovan arbetsbänk och komplett maskinell utrustning som kyl och frys, diskmaskin, gasspis, ugn och fläkt.

– Matsalen med öppen spis som förstärker mysfaktorn ytterligare öppnar upp mot inbjudande lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Generösa fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp. Utgång till underbar solig balkong med plats för bord, stolar och växter.

– Två utmärkta sovrum, varav ett generöst master bedroom med plats för dubbelsäng och fantastisk förvaring i platsbyggda garderober. Det andra passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Sobert badrum med helkaklade väggar och klinkers med golvvärme. Utrustat med dusch, WC, handfat med kommod, förvaringsskåp samt tvättmaskin.

– Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd och ett mindre förråd i källaren.

Pris: 5 895 000 kr

Månadsavgift: 3 865 kr
I avgiften ingår värme & VA.

Andel i föreningen: 4,61000 %

Uppvärmning: 200 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 400 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00111 (1101)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det råder boendeparkering i området.

Allmänt om föreningen: Brf Reveljen 7 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som registrerades 1998 och förvärvade fastigheten 1999. Fastigheten bebyggdes 1934 och består av 30 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och en lokal som upplåts med hyresrätt. Föreningen har en mycket god ekonomi med en låg belåningsgrag (3 455 kr/kvm). Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Juridisk person accepteras inte som ägare. Kabel-TV och Bredband levereras genom fiber via Stockholms Stadsnät och varje medlem tecknar enskilt avtal. Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp båda debiteras köparen. Föreningen godkänner delat ägande en stycken förälder-vuxet barn med fördelningen 50/50. Föreningen äger marken.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamhetsutrymmen i form av en generös takterrass, tvättstuga med torkrum samt cykel- och barnvagnsrum. Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd och mindre förråd i källaren.

För mer information se föreningens hemsida: varbrf.sbc.se/reveljen7

Urval av genomförda renoveringar:
2020 Sotning och brandskyddskontroll av eldstäder
2019 Radonmätning (godkänd)
2019 Energideklaration
2019 Spolning av köks- och badrumsstammar
2017 Installation av fibernät för bredband, TV och IP-telefoni
2017 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2016 Balkongbesiktning
2016 Ommålning av trapphuset och källaren
2015-2016 Byte av undercentral, injustering av undercentral samt byte av termostatventiler på elementen.
2012 Takrenovering, rostskyddsbehandling och ommålning.
2004 Stambyte badrum
2001 Ny el installerad i samtliga lägenheter
1972 Köksstammar

Enligt stämmobeslut maj 2019 utreder föreningen installation av bergvärme. Denna utredning pågår fortfarande.
Kommande planerat underhåll enligt årsredovisning 2019. Föreningen följer en underhållsplan som kan laddas ner och läsas under fliken filarkiv på föreningens hemsida.

Förening: Brf Reveljen 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 1

Internet: Föreningen är ansluten till fibernät, enskild medlem beställer och debiteras för valt abonnemang.

Sammanställning: Underbar och möblerbar balkong som ger ett härligt "uterum". Plats för bord, stolar och växter samt fin vy över Erik Dahlbergsgatans gröna allé.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden.

Tessinparken anlades 1932-1940 i samband med att bostäderna runt omkring byggdes. Den södra delen av parken är formad i barockstil med planteringar och raka grusgångar samt en fontän. Den norra delen är i mer modern stil med Egon Möller-Nielsens lekskulptur Ägget och en plaskdamm.

Otroligt barnvänligt med Olaus Petri skolan över gatan och förskolor runt hörnet. Kvarterets stammishak Paraden och Ejes choklad på några minuters avstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.