Östermalm - Stureparken

Sturegatan 19, 2 tr

Stilren, optimerad & familjeanpassad parkvåning i Villastan med högt, ljust läge, balkong & fri utsikt över Stureparken. Eldstad & öppna sällskapsytor

Adress

Sturegatan 19, 2 tr

Rum

3

Slutpris

9 550 000 kr

Avgift

2 145 kr/mån

Boyta

80 kvmOm bostaden

Med högt, ljust och genomgående läge i representativ hörnfastighet från 1939, bjuds ett rofyllt boende i underbar parkmiljö i Villastan med fritt frontläge och utsikt över vackra Stureparken. I denna optimerade, maximalt effektiva och familjeanpassade våning om 80 kvm fördelade på 3 rum varav 2 bra sovrum och öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum med både öppen spis och balkong mot parken, finns allt det mesta man kan önska av stil, minimalistisk design och genuin känsla. Välkommen till Sturegatan 19 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Våningen har på senare tid varsamt totalrenoverats med stil, diskret lyx och känsla för det moderna. Allt i en perfekt symbios med de tidsenliga detaljerna från byggåret såsom generös takhöjd, vita snickerier, stavparkett samt breda fönsterpartier med spanjoletthandtag och djupa fönsterbrädor.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och tillgänglig, den är luftig och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns härliga och luftiga sällskapsytor med vardagsrum och kök i en öppen planlösning. Det platsbyggda köket i ett stilrent och minimalistiskt utförande har god förvaring, bänkskivor i marmor och är komplett maskinellt utrustat. Vägg i vägg med köket finns även en smart och funktionell egen tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Miele, diskho och utmärkt förvaring i en rymlig klädkammare.

Vardagsrummet intill är stort, luftigt och inbjudande med plats för soffgrupp och TV-möbel, rymlig matsalsdel invid den öppna spisen samt utgång till balkongen som vetter mot både Stureparken och Östermalmsgatan. Balkongen har både morgon- och kvällssol.

Två bra sovrum ligger avskilt från varandra på var sida av bostaden. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och stor platsbyggd skjutdörrsgarderob. Sovrummet ligger fritt och utan insyn med utsikt mot Humlegården. Det mindre sovrummet vetter med med fin utsikt mot Stureparken och disponeras väl som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Välkomnande entré till rymlig hall som ger bra plats för både skor och ytterkläder. I anslutning till hallen finns dessutom separat gäst-WC med toalett och handfat.

Stort fräscht badrum i ett stilrent utförande med duschhörna, klinkergolv med golvvärme, handfat, handdukstork och vägghängd toalett.

Kombinationen av det svårslagna parkläget vid Stureparken, adressen med närhet till både Stureplan och Humlegården, läget i fastigheten och våningens attribut och trivsamma känsla, ger ett boende på Östermalm utöver det vanliga.

Mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga avgifter för medlemmarna.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 2 145 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Obligatorisk bredbandsavgift 149:-.

Andel i föreningen: 3,86800 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 1318 (1201)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2016-10-03

Energiklass: D

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lönnen 15 förvärvade fastigheten på Sturegatan 19 år 1996. Föreningen består 33 bostadslägenheter, varav 32 bostadsrättslägenheter, 1 återstående hyresrättslägenhet (50 kvm = dold tillgång) och 2 hyreslokaler. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2.908 kvm, varav 2.068 kvm utgör lägenhetsyta och 840 kvm utgör lokalyta, varav 580 kvm är uthyrda och 260 kvm används av föreningen. Föreningen beskattas såsom äkta och marken med tomtareal om 670 kvm innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 8.075.000:-, vilket ger en belåningsgrad om 4.039:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 3.400.000:-.

Överlåtelseavgift på 1.183:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 473:-/pant betalas av pantsättaren.

Genomfört underhåll:
2004: Tvättstugan renoverades.
2005: Fönsterrenovering.
2007: Takmålning.
2010: Trapphusrenovering och installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna. Nytt plåttak lades.
2011: Hissrenovering.
2014: Byte av V/A-stam i källaren.
2015: Relining av badrums- och köksstammar.
2016: Återvinningsrum.
2017: Byte av balkongräcken mot Östermalmsgatan och Sturegatan. Ny tvättmaskin i tvättstugan.

Planerat underhåll:
2020: Byte av V/A-stammar och elstigare. Arbetet kommer att inledas i källaren efter sommaren 2020 och i medlemslägenheterna omkring årsskiftet 2020/2021. Stambytet uppskattas att kosta ca 12 mkr. Enligt nuvarande prognos så behövs inte månadsavgifterna höjas. Föreningen har ett dolt kapital i form av sin oinredda råvind och i en återstående hyresrätt om 50 kvm. Badrummen kommer renoveras i ett standardutförande på föreningens bekostnad. Tillval kan göras på varje enskild medlems egen bekostnad. Under 2020 planeras även fönsterrenovering mot Östermalmsgatan, byte av undercentral samt OVK.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastighetens källare finns ett återvinningsrum och en tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett rymligt torkrum.

Förening: Brf Lönnen 15

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Ownit upp till 1000 Mbit/s. Obligatorisk kostnad om 149:-/mån.

Sammanställning: Balkong med högt och fritt frontläge mot Stureparken

Villastaden var från början tänkt att, som namnet antyder, bestå av exklusiva privatvillor. Några av dem finns kvar idag men varefter tiderna förändrades omkring 1880-talet revs dessa och ersattes med några av Stockholms pampigaste byggnader.

Villastaden ligger mellan Karlavägen och Valhallavägen och avgränsas i öster av Sturegatan och i väster av Engelbrektsgatan. Här hittar vi bl.a. Ivar Kreugers Hufvudstadspalats på Villagatan 13 och familjen Wallenbergs eleganta byggnad på Villagatan 4.

På Villagatan och Floragatan hittar man inte bara klassiska sekelskiftesfastigheter utan även flera välbyggda hus från 1940-1960-tal. Ett av de hus som utmärker sig mest är den f.d. Tjeckiska Ambassaden på Floragatan 13 där PR-byrån Kreab idag huserar. Huset är en intressant representant för det sena 1960-talets Betongbrutalism.

Villastaden är tyst och elegant. Framför många av husen ligger små trädgårdar med planteringar och träd. Flera av fastigheterna är fristående och har fasader åt fyra väderstreck. Här bor man ståndsmässigt och diskret men har ändå bara en kort promenad genom Humlegården till City.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.